Бизнеси в Gillette, WY

Съдържание:

Бизнеси в Gillette, WY
Бизнеси в Gillette, WY
Anonim

Gillette, WY се нарича „енергийната столица на нацията“. Минното дело и производството на енергия са основни бизнес сектори тук.

Gillette
Gillette

Когато Gillette се нарича „енергийната столица на нацията“, това не са просто големи приказки. Благодарение на много големи играчи и богатите запаси от въглища в района, повече от 40 процента от производството на енергия в САЩ се осъществява тук. Традиционният добив все още е силен и с новата технология за добив и употреба на въглища бъдещето остава светло за тази основна индустрия. Много фирми в тази индустрия са сред най-добрите работодатели на Gillette.

Peabody Energy, водещи производители на енергия Cloud Peak

Една пета от цялото производство на въглища в САЩ произхожда от басейна на река Паудър, до голяма степен благодарение на големи играчи като Peabody Energy и Cloud Peak Energy.

Пийбоди има три мини в района. Най-голямата е North Antelope Rochelle, най-голямата и най-продуктивна мина в страната, която е произвела повече от 1 милиард тона въглища от отварянето си. Компанията също управлява мините Caballo и Rawhide Mine, които, подобно на North Antelope Rochelle, са известни със своите рекорди за безопасност и успехи в рекултивацията на земята.

Cloud Peak има четири мини в басейна и контролира 2,5 милиарда тона възстановими въглища, търсени от производителите на енергия поради ниското им въздействие върху околната среда при изгаряне.

Електростанция Dry Fork

Един от тези потребители е електроцентралата Dry Fork Station северно от Gillette. Basin Electric Power Cooperative изгражда 385-мегаватовата централа, работеща с въглища, на цена от 1 долар.3 милиарда и ще има около 334 милиона долара контрол върху околната среда, инсталиран в най-модерното съоръжение, което гарантира, че е толкова чувствително към околната среда, колкото и технологично напреднало.

Летище Gillette-Campbell County

Този район също се възползва от силна транспортна мрежа. Държавни и национални магистрали допълват силната железопътна система, а летище Gillette-Campbell County се грижи за дихателните пътища.

Летището, на четири мили северозападно от Gillette, се обслужва както от пътнически, така и от товарни авиокомпании, включително Great Lakes Airlines, която се свързва с центровете на United Airlines и Frontier Airlines. Заседателната зала на съоръжението може да побере до 40 души; неговите T-хангари под наем ще побират повечето едномоторни самолети.

Популярна тема