8 причини да се преместите в Манхатън, Канзас

Съдържание:

8 причини да се преместите в Манхатън, Канзас
8 причини да се преместите в Манхатън, Канзас
Anonim

Манхатън изненадва с разнообразието на колежанския град и прерийната чувствителност

Пресечка в центъра на Манхатън, Канзас
Пресечка в центъра на Манхатън, Канзас

Мислите да се преместите в Манхатън, Кан? Този динамичен колежански град в Средния запад определя някои високи стандарти, които го правят чудесно местоположение, което да обмислите, ако искате да се преместите. Процъфтяваща колежанска среда с всички предимства на голямото академично население и страхотното взаимодействие между града и роклята, Манхатън също има процъфтяваща хранителна сцена, нарастваща репутация на център за научни изследвания и е разположен сред отличителна американска екосистема, Канзас Флинт Хълмове.

Аз и съпругът ми се преместихме тук от Лос Анджелис,” казва кметът Карън Маккуло. „Ние обичаме Манхатън; животът тук е толкова лесен, нещата се движат с по-бавно темпо, но все пак предлага толкова много от удобствата на големия град. И без дългите пътувания до работното място и други видове стрес, имаме много повече свободно време, за да се наслаждаваме на живота тук.“

Ето осем страхотни причини да обмислите преместване в Манхатън.

Superior College Town

През 2011 г., според Джон Пейджън от Manhattan CVB, списание Forbes нарече града номер 1 колежански град в страната; продължава да се поставя в списъка за всяка следваща година и получава много повече суперлативи във връзка с връзката между града и университета. „Все още получаваме много обаждания за това от хора, които искат да посетят или да се преместят тук“, казва Пейджън. „По отношение на развитието на бизнеса, това е огромно, защото гарантира, че компаниите, които търсят места за стартиране или преместване, имат готов набор от образовани служители. Освен това имаме толкова много млади, творчески таланти, които избират да останат след колежа.“

Предстоящото Национално съоръжение за био и агрозащита (NBAF)

Според Пейджън съоръжението, което ще осигури около 300 изследователски работни места, ще замени съществуващия базиран в Ню Йорк Център за болести по животните в Plum Island, който сега е твърде малък, за да отговори на изследователските изисквания. Това ще бъде сътрудничество между Министерството на вътрешната сигурност и Службата за селскостопански изследвания на Министерството на земеделието, със Службата за здравна инспекция на животните и растенията и Ветеринарните служби като изследователски партньори. Това е петгодишен строителен проект, казва Пейджън, и също така трябва да осигури увеличение на образовани жители, ново жилищно строителство на средно и високо ниво и повече ползи за общността. Градът вече е инвестирал повече от 5 милиона долара за надграждане на инфраструктурата, за да отговори на нуждите на новото съоръжение, според кмета Маккуло – което от своя страна може да има ползи и за други жители.

Проходимост и обществен транспорт

Историческият център на Манхатън, който е много пешеходен – с реновирания си търговски център за лесно пазаруване – и близкия кампус Aggieville привличат както посетители, така и жители. За тези, които искат да излязат, има линейна пътека из града, която предоставя възможности за разходки, туризъм и колоездене за жителите със сенчести пътеки и възможност за наблюдение на природата, включително сезонни миграции на пеперуди монарх. Освен това градът току-що започна нова зелена програма за споделяне на велосипеди. Кметът McCulloh добавя, че те също са започнали да обновяват обществения транспорт с автобусна система с фиксиран маршрут, която е само на няколко години, но която се надяват да нарасне значително с населението, за да отговори на нуждите на жителите.

Сцена за храни и напитки

През последните години, казва кметът McCulloh, градът е свидетел на експанзивен растеж на местни ресторанти, кафенета и микропивоварни. Тя казва, че новите пекарни, произвеждащи прясно приготвен хляб и сладкиши, новите етнически местоположения и някои по-скъпи места наистина са се харесали на местните кулинари. „Особено съм доволен да видя растежа на кафенетата, които пекат собствените си зърна и мислят оригинално, както и микропивоварните като Tallgrass Tap House, които насърчават менюто за дегустация. Както знаете, прекомерното пиене винаги е проблем в колежанската общност, така че бизнесите, които учат по-младите възрастни на истинската стойност на дегустацията, отпиването и наслаждаването на техните напитки като алтернатива на простото пиене, за да бъдат пияни, са чудесно нещо.“Тя добавя, че присъствието на близката армейска база Форт Райли означава, че настоящи и бивши военни съпрузи от други страни са в отличителна позиция да споделят кулинарните традиции на собствените си култури с общността – понякога чрез отваряне на местни ресторанти.

Музеи и изкуства

Центърът за сценични изкуства McCain на Канзаския държавен университет е домакин на обиколни представления от симфонични представления до представления на Бродуей, докато Училището за музика, театър и танци към университета също допринася за културните възможности на града. Музеят на изящните изкуства на плажа предлага както дългосрочни колекции, така и временни изложби на регионални художници. Градът разполага и със страхотна зоологическа градина, а новият изследователски център Flint Hills демонстрира историята, геологията и биологията на региона както за възрастни, така и за деца.

Уникална екосистема

Манхатън е част от Канзас Флинт Хилс, който запазва – поради своите скалисти, хълмисти и неблагоприятни за земеделие характеристики – прерията с висока трева, която някога се е простирала от Канада надолу по дължината на САЩ., но който е бил предимно превърнат в ниви с царевица и пшеница. Кметът McCulloh казва, че наличието на ферми за добитък вместо тези ферми всъщност е помогнало за запазването на прерията и нейните местни високи треви. Държавният парк Tuttle Creek с площ от 1200 акра прави някои от тези земи достъпни за обществеността, докато Националният резерват за диви животни Tall Grass Prairie на Службата за национални паркове с площ 8400 акра защитава последната част от тази останала прерия.

Жилище

Кварталите на Манхатън пресичат всеки спектър, според Пейджън. „Имаме всичко – от общини с голф игрища за многомилионни долари до реновирани по-стари домове до начални домове за млади семейства. Ако искате площ и животни, има много на разположение извън границите на града. Имаме усещане, което е почти като плажните общности в Калифорния през 50-те и 60-те години с техните причудливи домове. И акцентът е върху удобството, а не върху задръстванията“, казва Пейджън. Кметът McCulloh добавя, че кварталите обикновено са сплотени, с ежегодни Дни на Манхатън през юни, когато хранителните магазини доставят безплатни хот-дог и хлебчета за големи квартални пикници в местните паркове.

Образование

Разбира се, голямата новина е Канзаският държавен университет – което също означава страхотни спортни и културни дейности, както и образование и подкрепа за общността на K-12. Въпреки това детските градини в Манхатън до средните училища продължават да получават високи оценки, според кмета Маккуло, което не е малко в ерата на исторически бюджетни съкращения в щата.

Популярна тема