Защо Такома, Вашингтон е най-доброто място за живеене

Съдържание:

Защо Такома, Вашингтон е най-доброто място за живеене
Защо Такома, Вашингтон е най-доброто място за живеене
Anonim

Гостоприемен град, който предлага на жителите едни от най-добрите удобства в САЩ

Детски-музей-Такома|Такома
Детски-музей-Такома|Такома

Такома, Вашингтон, понякога е наричан Градът на съдбата, но най-добре може да се опише като градът на многообразието, тъй като е изпълнен с оживени квартали, които обхващат широк спектър от етноси, произход и нивата на доходите. Освен това е международен крайбрежен пристанищен град (и врата към Тихоокеанския регион) и много жители го смятат за градски колежански град благодарение на четирите си университета и процъфтяващи обществени колежи. Независимо от етикета, който човек използва, Tacoma предлага на жителите удобства, на които завиждат столичните райони, много пъти по-големи от него.

„Жителите имат много високо качество на живот тук, защото имате чист въздух, планини и километри брегова линия, освен това градът е много пешеходен“, казва кметът Мерилин Стрикланд. „Имате всички удобства на [голям] град, но не е трудно да се придвижвате и да правите неща.“

The Park System

Такома има една от най-добрите градски паркови системи в САЩ, оглавявана от Point Defiance Park, скъпоценен камък от 760 акра, който разполага със зоологическа градина и аквариум, единствената комбинирана зоологическа градина и аквариум в северозападната част на Тихия океан; историческият музей Fort Nisqually, който включва местни артефакти, датиращи от средата на 1880 г.; и Owen Beach, соленоводен плаж на Puget Sound, който предлага гледка към остров Вашон, да не говорим за заслони за пикник и каяци под наем. Още едно чудесно място за прекарване на един следобед е Wright Park, 27 акра парк в центъра на града, който включва W. W. Ботаническа консерватория Сиймур (основана през 1908 г.), която показва повече от 250 вида растения от цял свят.

Музеи

Tacoma също е дом на грандиозен асортимент от музеи. Любителите на автомобили гравитират към Американския автомобилен музей, който включва повече от 250 автомобила, обхващащи повече от век автомобилна история. За любителите на изкуството има Музей на изкуствата Такома, който излага предимно творби на художници от Северозапада, както и Музеят на стъклото, който показва произведения от 20-ти и 21-ви век и включва Hot Shop Amphitheatre, където посетителите могат да гледат как художниците създават изкуство от разтопено стъкло. Междувременно тези, които ценят местната история, ще обожават Държавния исторически музей на Вашингтон, който предлага интерактивни експонати, които оживяват хора и места от миналото. Почти същото може да се каже и за музея на каютата на Джоб Кар, „реплика на първата постоянна неместна резиденция на Такома, която позволява на посетителите да видят пространството така, както би изглеждало в края на 19 век. Не на последно място, Детският музей на Такома е олицетворение на забавлението, тъй като неговата „мисия е да почита децата и да насърчава играта, [и] да празнува силата на играта в пътуването на ученето през целия живот.”

Изкуствата

В допълнение, Такома има процъфтяваща сцена на изкуствата, ръководена от нестопанската организация Broadway Center for the Performing Arts, която представя артисти от световна класа и осигурява дом за много местни организации за сценични изкуства, включително Tacoma City Балет, Опера в Такома и Симфоничен оркестър на Такома. Също толкова важен е Tacoma Musical Playhouse (най-големият общностен театър в Северозапада), който е специализиран в музикален театър и продуцира шест мюзикъла в стил Бродуей годишно.

Гледам напред

Що се отнася до бъдещето, кметът Стрикланд очаква международният профил на Такома да продължи да нараства, отчасти благодарение на приноса на жители, родени в чужбина, които съставляват 15 процента от местното население.

„Ние сме град, който приветства имигрантите, защото разбираме техния принос към общностите, казва Стрикланд. „Но това, което прави Такома най-добрият, е атмосферата и хората тук. Ние сме безсмислени и земни и това, което виждате, е това, което получавате. Ела такъв, какъвто си. Тук има място за всеки.”

Нещото, което прави Такома най-добрият, е атмосферата и хората тук. Ние сме безсмислени и земни и това, което виждате, е това, което получавате.

Популярна тема