Производителите на храни и напитки създават фурор в Lehigh Valley

Съдържание:

Производителите на храни и напитки създават фурор в Lehigh Valley
Производителите на храни и напитки създават фурор в Lehigh Valley
Anonim

Разберете защо водещи производители на храни и напитки са превърнали долината Lehigh в свой нов дом, привлечен от превъзходни водни ресурси, завидни разходи и качество на живот и исторически корени в бирената индустрия.

Образ
Образ

Когато Ocean Spray се опита да построи завод за преработка с голям обем за своята маркова линия от сокове и напитки, се спря на регион, който вече беше магнит за компаниите в индустрията за храни и напитки: Долината Лихай в Пенсилвания.

През 2014 г. базираната в Масачузетс кооперация преряза лентата на съоръжение за бутилиране с площ от 315 000 квадратни фута за 110 милиона долара в град Горен Макънги. Освен размера и капацитета си, заводът включва разнообразие от най-съвременни иновации, включително ултра-чиста, високо защитена стая за смесване.

„Около 40 процента от това, което Ocean Spray произвежда и продава, минава през нашето съоръжение,” каза Тим Хагърти, директор на завода.

Новото съоръжение замени първия преработвателен завод на Ocean Spray – остаряло съоръжение в Бордентаун, Ню Джърси, което вече не отговаря на производствените изисквания.

Ocean Spray има много компания в Lehigh Valley. В съседство е Bimbo Bakeries, американското подразделение на мексиканската Grupo Bimbo и корпоративна майка за такива емблематични американски марки като Entenmann’s, Thomas’, Arnold и Sara Lee, наред с други. От другата страна на улицата от завода Macungie Township на Ocean Spray се намира Nestle Waters – фирма, чието само име отразява една от основните причини, поради които толкова много производители на храни и напитки наричат Lehigh Valley дом: водата.

Рецепта за успех

За компаниите за храни и напитки водата е жизненоважна и долината Лихай я осигурява както в качество, така и в количество.

„Повечето индустриални региони трябва да третират водоснабдяването си химически, за да го направят достатъчно чисто за нуждите си, но ние не го правим“, каза Джоузеф Брейк, вицепрезидент и генерален мениджър на базираната във Витлеем Coca- Бутилиране на кола от долината Лихай.

Производителят на напитки имаше такова доверие в чистотата на водата, че инвестира 46 милиона долара през 2012 г., за да разшири завода си за освежаващи сиропи Coca-Cola в град Горен Макунги. Това позволи на Coca-Cola да добави няколко нови производствени линии, включително Powerade, Vitaminwater и Fuze, и да увеличи заетостта.

„Нашият местен завод за бутилиране преминава през три одита за екологично съответствие, безопасност и качество,” каза Брейк. „Трябва да изпълним или надхвърлим стандартите на Coca-Cola. Корпорацията може да нареди спиране на завода ни, за да направи корекции, но това никога не ни се е случвало. Рекордът на нашия завод е образцов за 98-те години, в които работим.”

Brake обича да води посетители в Coca-Cola Park в Allentown, за да гледат как Lehigh Valley IronPigs играят бейзбол. Такива изобилни възможности за отдих превръщат много посетители в постоянни жители, каза той.

“Хората идват не само заради финансовите ползи и по-ниските разходи за живот, но и заради качеството на живот, което имаме тук,” каза Брейк.

Въпреки че някои общности може да не смятат пречиствателната станция за отпадъчни води за „атракция“, една пречиствателна станция, построена през 90-те години на миналия век в Upper Macungie Township, е огромна привлекателност за производителите на храни и напитки. Инсталацията почиства отпадъците, преди да попаднат в местните канализационни линии, спестявайки на тези индустрии високите разходи за изграждане и експлоатация на собствени съоръжения за предварително третиране.

Изпичане на долината

Когато пивоварната Breinigsville, Penn., Schaefer излезе на пазара през 2008 г., Boston Beer Co. бързо я грабна.

„Новият завод разшири пивоварния ни капацитет, но също така предостави шанс за възстановяване на историческа пивоварна и създаване на работни места в местната общност“, каза Сал Тортора, директор на пивоварните операции за Boston Beer, която произвежда популярната линия занаятчийски напитки Samuel Adams.

Пивоварната Samuel Adams Pennsylvania оттогава се превърна в най-големия завод на компанията с работна сила от над 500 души. Boston Beer работи в тясно сътрудничество с Lehigh Valley Food Policy Council, чиято цел е да превърне региона в Мека за производство на храни и напитки. Освен това програмата на компанията „Самюел Адамс: Изготвяне на американската мечта“предостави на местните предприемачи капитал за техните начинания, включително повече от $50 000 финансиране за малки предприятия в долината Лихай през 2013-2014 г.

„Богатството на този регион, качеството на работната сила и благоприятната бизнес и обществена среда ни помогнаха да процъфтяваме и да растем“, каза Тортора. „Вдигаме тост за нашето бъдеще и нашия дом в Lehigh Valley.“

Популярна тема