Производството на Lehigh има светло бъдеще

Съдържание:

Производството на Lehigh има светло бъдеще
Производството на Lehigh има светло бъдеще
Anonim

Разберете как инвестициите на производителите укрепват икономиката и създават работни места в Lehigh Valley.

Образ
Образ

Производството има толкова силна история в Lehigh Valley, че няколко от индустриалните лидери имат своите изобретения, залегнали в института Smithsonian. Това наследство продължава и днес с разнообразна група производители, които произвеждат всичко - от усъвършенствани машини и електроника до медицински устройства и хранителни продукти и напитки.

Производството е ключово за икономиката на Lehigh Valley от дните, когато Bethlehem Steel беше най-големият производител на стомана в Америка и корабостроител. Това значение не е намаляло, казва Джак Пфъндър, президент и главен изпълнителен директор на Manufacturers Resource Center, организация с нестопанска цел, посветена на подпомагането на производителите в региона да успеят в днешния бързо променящ се пазар.

„Всяко работно място в производството създава повече от две други работни места“, каза Пфундер. „Коефициентът на умножение е по-висок, отколкото във всеки друг сектор.“

Световно признание

Производството допринася с 4,7 милиарда долара от БВП на региона от 34,3 милиарда долара и насърчава богат опит, инженерно ноу-хау и умения на работната сила, които отличават региона и привличат силна комбинация от индустрии. Примерите включват Victaulic, която произвежда продукти за свързване на тръби, използвани при добива на природен газ в шистите Marcellus; Just Born Quality Confections, която произвежда Peeps и други популярни бонбони; и ръководител на инфузионните технологии Б. Браун.

Lutron е един от няколкото емблематични производители на Lehigh Valley, чиито продукти са създали история. Неговите ранни изобретения, включително първият полупроводников димер за превключване на светлината, изобретен от основателя Джоел Спира, са изложени в Националния музей на американската история на Смитсониън във Вашингтон, окръг Колумбия.

Lutron, която управлява глобалната си централа в Купърсбърг, продава продуктите си в повече от 100 страни и продължава да създава нови технологии за това, което президентът Майк Песина нарича „интелигентен дом“, включително безжично управление на термостати, светлини и абажури от смартфони или таблети навсякъде по света.

„Разширихме бизнеса си от димери и контрол на осветлението до контрол на сенките и сега до интелигентни домове и свързани решения“, каза Мелиса Андреско, директор за връзки с обществеността на Lutron.

Богатото производствено наследство и опит в региона привличат инвеститори от компании по целия свят. Най-големият китайски производител на пластмасови съдове и прибори за хранене и кухня, Taizhou Fuling Plastics Co., Ltd., наскоро отвори първия си U. S. съоръжение в Upper Macungie Township, инвестирайки $21,3 милиона и създавайки 75 нови работни места. Клиентите на Fuling Plastics USA включват гиганти за бързо хранене като Wendy’s, Burger King и Subway, както и търговци на дребно като Walmart и Target.

„Долината Lehigh беше перфектна поради страхотното си местоположение и помощта от държавните и местните власти,” казва Гуилан Джаинг, президент на компанията.

Fuling е първата китайска производствена компания, която създава завод в щата Пенсилвания.

Разширено производство

Международни производители като Fuling Plastics преместват все повече производството си в САЩ, за да бъдат по-близо до своите пазари. Докато тази тенденция продължава, много повече компании ще направят Lehigh Valley своя предпочитана дестинация, каза Pfunder.

„Производителите не се офшорират толкова много“, каза той. „Местоположението е важно за някои компании и Lehigh Valley има много предимства за тях, включително добро качество на живот, университети, обществени колежи и технически училища.“

Регионът претърпя тежки промени със загубата на това, което Pfunder описва като „видовете работни места в Bethlehem Steel“, но той се възстанови и работи усилено, за да се позиционира, за да привлече високотехнологични производители като Curtiss-Wright Corporation, която откри съоръжение за 25 милиона долара във Витлеем, което прави критични помпи за самолетоносачи и подводници на ВМС на САЩ.

Други производители, процъфтяващи в региона, включват Lehigh Heavy Forge Corporation, която управлява единствения завод за тежко коване в Северна Америка в бившия обект на Bethlehem Steel и доставя прецизни части за комерсиалната ядрена, отбранителна и офшорна нефтена и газова промишленост; и Mack Trucks, които са произвели повече от 24 000 камиона през 2014 г. в своя завод Macungie.

Всичко това е знак, че производството все още е жизненоважна част от икономиката на региона.

„Няма съмнение, че производството е ключова индустрия в Lehigh Valley – през последните 100 години и днес,“каза Pfunder.

Популярна тема