Защо Грийнсбъро, Северна Каролина е сред 100-те най-добри места за живеене

Защо Грийнсбъро, Северна Каролина е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Грийнсбъро, Северна Каролина е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Грийнсбъро е идеално място за установяване и е домакин на много събития, привличащи тълпи през цялата година.

Образ
Образ

Грийнсбъро е един от онези градове, в които е трудно да се избере кое е най-добро: да си жител или посетител?

С качеството си на здравеопазване и образование и непрекъснато подобряващия се център, Грийнсбъро със сигурност е идеален за установяване и отглеждане на семейство. Но също така е гостоприемен град за посетители, особено в ролята си на редовен домакин на баскетболния турнир на Atlantic Coast Conference и популярна спирка всяка година на PGA Tour.

„Имаме страхотна положителна енергия в този град и винаги сме били страхотен град за домакинство на събития от всякакъв вид“, казва кметът на Грийнсбъро Роби Пъркинс. „Гордеем се, че правим добро впечатление на хората отвън.“

Репутацията му на прекрасен домакин е само част от това, което прави Грийнсбъро едно от най-добрите места за живеене в страната. Това е град с много културни и развлекателни атракции, независимо дали търсите музеи и центрове за сценични изкуства или пътеки за планинско колоездене и голф игрища.

Градът има нововъзникващ център, казва Пъркинс, закрепен от 24 милиона долара обновяване на Центъра за сценични изкуства Грийнсбъро.

„Опитваме се да направим нашия град готин“, казва Пъркинс. „Имаме 47 000 студенти в седем колежа и университета, които са тук. Искаме да се възползваме от това и да запазим част от този талант тук, след като завършат. И начинът да направите това е да направите града си готин.”

Освен очевидното си наименование като колежански град, Грийнсбъро е известен със своята първокласна образователна система като цяло. Guilford County Schools е третата по големина училищна система в Северна Каролина и в района има изобилие от частни училища.

Жителите също имат достъп до впечатляващо здравеопазване, което дава работа на около 10 000 души в региона. Има две болнични системи, обслужващи непосредствения район, и много други съоръжения в рамките на час път с кола.

Популярна тема