Тенеси магистрали, водни пътища, FedEx Hub Link State to World

Тенеси магистрали, водни пътища, FedEx Hub Link State to World
Тенеси магистрали, водни пътища, FedEx Hub Link State to World
Anonim

Научете как FedEx World Hub в Мемфис направи Тенеси лидер в логистиката и дистрибуцията.

Мемфис, Тенеси
Мемфис, Тенеси

Когато търсеше правилното място за намиране на най-новия си разпределителен център, Under Armour непрекъснато се връщаше в Тенеси. Щатът не само постави най-бързо развиващия се спортен търговец на дребно в центъра на нарастващата си клиентска база в Югоизтока, но също така предложи на компанията близост до голям град с няколко междущатски магистрали, както и много място за нейните 1 милион разпределителна къща на квадратен фут – третата й в Съединените щати. От своя сайт Mount Juliet, разположен по протежение на I-40, Under Armour може да достигне до два от най-добрите доставчици на въздушни товари – FedEx World Hub в Мемфис и UPS Worldport в Луисвил – само за три часа. Сайтът също така позволява на камионите лесно да се свързват с междущатските магистрали север-юг и изток-запад, които минават през центъра на Нешвил, докато шофират срещу трафика, когато пътуват обратно към сайта.

„Имаме продукти, идващи от Калифорния, Маями и Ню Йорк, и имаме доста добри спици за всички тези местоположения, влизащи в центъра на Нешвил с всичките му магистрали,“казва Тони Браун, зам. президент на глобалната логистика за Under Armour.

Закотвен от втория по големина център за въздушни товари в света, мрежа от големи междущатски магистрали, обслужване от шест от най-големите железопътни линии в САЩ и западна граница, прегръщаща река Мисисипи, Тенеси разполага със силен арсенал за придвижване стоки бързо и ефективно навсякъде по света. Заедно със сложна и интегрирана транспортна мрежа, която се нарежда сред най-добрите в страната за глобален достъп и инфраструктура, Тенеси е покрит с първокласни индустриални обекти, включително 34 сертифицирани като готови за лопата.

Най-новият е регионалния мегасайт в Мемфис с площ от 4 100 акра, който обхваща окръзите Хейуд и Файет и предлага предимства за големите производители с централното си местоположение, стабилна инфраструктура и сертифициране от McCallum Sweeney Consulting през долината на Тенеси Програма за сертифициране на Megasite на органа. Производителите също се възползват от 1046 мили плавателни водни пътища на Тенеси и достъпа до крайбрежието на Персийския залив през пристанищата в Cates Landing в Типтънвил и Мемфис.

Като пристанище без лед, без шлюзове или язовири, пристанището на Мемфис – петото по големина вътрешно пристанище на САЩ с икономическо въздействие от 8,4 милиарда долара – е в състояние да премести три пъти повече продукти като шлепове в горната част на река Мисисипи, според директора на пристанището Ранди Ричардсън. „За тежките производители това е много икономичен начин за преместване на сурови продукти“, казва Ричардсън.

Това предимство, съчетано с близостта до междущатски магистрали 55 и 40, пет доставчици на железопътен транспорт клас I и световния център на FedEx, привлече големи производители като Mitsubishi и Electrolux в района. Достъпът до множество видове транспорт в такава концентрирана зона „предоставя на индустриите опции и където и да имате опции, вие спестявате разходи“, казва Ричардсън. Индустрията в движение Мултимодалните инфраструктурни активи на Тенеси и географското положение спрямо основните пазари в САЩ подхранват процъфтяващата логистична индустрия. Фирмите за транспорт, дистрибуция и логистика наемат 254 509 души в цялата страна, като заетостта се очаква да нарасне с 12 процента през следващите 10 години.

Щатът е на първо място в югоизточната част на страната и на шесто място в страната по заетост в транспорта с камиони и на 10-то място по заетост в складирането и съхранението. Заедно с FedEx, Тенеси е дом на базираната в Чатануга U. S. Xpress, четвъртият по големина частен превозвач на камиони в страната, с 6 000 камиона и 19 000 ремаркета. Компанията е основен доставчик на камиони за фирми, разпространяващи продукти на индустриални пазари и пазари на дребно в източната част на САЩ, а базата й в Тенеси поставя фирмата в центъра на действието.

„Повечето от главните магистрални артерии за източната половина на нацията докосват Тенеси под някаква форма или начин“, казва изпълнителният директор на U. S. Xpress Макс Фулър. „Работната етика тук също е най-добрата в нацията.“

Други водещи транспортни и логистични фирми със седалище в Тенеси включват Averitt Express в Cookeville, Ozburn-Hessey Logistics в Brentwood и Covenant Transport в Chattanooga. Knoxville е седалището на Pilot Travel Centers, най-голямата верига в страната от центрове за търговия на дребно и туристически центрове. Реномирани фирми като Amazon, Nike и Macy’s също откриват предимствата на държавата за дистрибуция и складиране. Amazon избра Нешвил за един от своите осем центъра за сортиране и управлява центрове за изпълнение в Мърфрийзборо, Ливан и Чатануга. Мемфис е домът на най-големия дистрибуторски център на Nike в света – операция, която продължава да се разраства. Total Quality Logistics наскоро стартира разширения в Ноксвил и Нешвил, а Under Armour очаква да добави 1500 работни места през следващите пет години, докато увеличава дейността си в Mount Juliet.

„Много сме доволни от мястото, където сме“, казва Браун. „Харесва ни да сме в района на Нашвил и колкото повече идваме тук, толкова повече се влюбваме в него.“

Популярна тема