Тенеси: Как неговата икономика е изградена върху иновации

Съдържание:

Тенеси: Как неговата икономика е изградена върху иновации
Тенеси: Как неговата икономика е изградена върху иновации
Anonim

Научете как Тенеси е нещо повече от сбор от многобройните си предимства. Икономиката на щата от над 300 милиарда долара произвежда коли, китари, уиски и други продукти, известни по целия свят.

Тенеси
Тенеси

Със своите ниски бизнес разходи, отлично местоположение, превъзходна транспортна инфраструктура и висококачествена работна сила, Тенеси създаде идеалните условия за разширяване на бизнеса и инвестиции. Но Тенеси е нещо повече от сбор от многобройните си предимства. Икономиката на щата на стойност над 300 милиарда долара произвежда автомобили, китари, уиски и други продукти, известни по целия свят, използва мощни изследователски възможности за създаване на пробив в здравеопазването, науката за живота и технологичните компании и осигурява среда и достатъчно ресурси за стартиране на предприемачески компании.

Под управлението на губернатора Бил Хаслам щатът постигна многобройни успехи в разширяването и инвестициите, които генерираха хиляди нови обявени работни места. Щатът предприе редица усилия в подкрепа на растежа на бизнеса и инвестициите в Тенеси. Нова програма за сертифициране на обекти, Select Tennessee, ще помогне на общностите в целия щат да подготвят наличните сайтове за големи проекти. Отделът за икономическо и общностно развитие на Тенеси си партнира с Austin Consulting и The Foote Consulting Group по програмата, която определя последователни и строги стандарти, на които компаниите могат да разчитат при вземането на критични решения за местоположение.

Състояние на големите идеи

Основният фокус на усилията за икономическо развитие на Тенеси е върху подпомагането на водещи компании в иновативни индустриални сектори като науки за живота и енергийни технологии с подкрепата, от която се нуждаят, за да растат и да процъфтяват. Тенеси няма недостиг на идеи или хора зад тях, посветени на разработването, тестването и усъвършенстването на нови концепции, които трансформират пазарите във всички индустрии, включително аерокосмическата, автомобилната, науките за живота и технологиите.

Nissan разработва първите в страната изцяло електрически автомобили с нулеви емисии, заедно с литиево-йонните батерии, които да ги захранват, в своя завод за сглобяване в Смирна. В Националната лаборатория в Оук Ридж изследователите се обединяват с производители като Volkswagen, за да разработят модерни материали за изграждането на автомобилите на бъдещето. Фирмите за медицински изделия от Мемфис до Ноксвил отговарят на възникващите медицински нужди на развиващите се страни по света с най-новите хирургически инструменти и ортопедични продукти и продукти за грижа за рани. В Нешвил болници и предприемачи работят заедно за пионерски технологии, за да помогнат на клиницистите и пациентите да се ориентират в променящия се пейзаж на здравеопазването.

Тенеси подобрява иновациите във всички сектори с усилията си да разрасне базирани на технологии и знания стартъпи в целия щат и да увеличи финансирането на ранен етап за предприемачите чрез инициативи като Launch TN.

Където процъфтява изобретателността

Компаниите в Тенеси се гордеят с производството на уникални продукти, които запълват ниша, която все още не е обслужвана на потребителските пазари. От превозни средства-амфибии, които позволяват на лицата за първа помощ да пресичат земя и вода, до преносими осветителни кули, които могат да бъдат разгърнати при спешни случаи, до велосипеди, изработени от титан за увеличаване на скоростта, продуктите, произведени в Тенеси, са умни, креативни и проектирани с нуждите и желанията на потребителите в ума. Те също са много търсени в чужбина.

Нарастваща група от малки и средни компании откриват, че това е вярно, докато изнасят продуктите си глобално на пазари от Латинска Америка до Азия. Държавата работи с компании като тези, за да им помогне да навлязат в международните пазари и да проучат нови възможности за износ чрез програми като TNTrade, която води бизнеса през кривите на обучение при продажба и дистрибуция на продукти в други страни.

Създаден с грижа

Страст стои зад всеки продукт, който идва от Тенеси. Работниците отделят допълнително време и грижи, за да модират артикулите до най-висока степен на съвършенство, а артистичността им се вижда. От хранителни марки до огнестрелни оръжия, продуктите притежават естетика, която ги прави приятни на вкус, допир, държане и боравене. Производството е форма на изкуство и голяма част от това, което се произвежда в целия щат, все още е пропита с нотки на ръчна изработка. Това усещане за майсторство и занаятчийска сила в рамките на работната сила е уникално за щата и признато по целия свят.

Не само това, но компаниите, произвеждащи продукти в Тенеси, са фокусирани върху повече от просто реализиране на печалба. Те проектират продуктите си с глобална визия и се стремят да помагат, повдигат и вдъхновяват чрез своите творения. Музиката е един от най-големите експортни стоки на щата, заедно с нарастващия списък от видеоклипове, филми и телевизионни продукции. Такива са животоспасяващите лекарства, трансформиращите технологии и дълъг списък от други продукти, които оказват трайно въздействие върху тези, които ги получават. Световно известни имена като Nissan, Volkswagen, GM, Bridgestone, Gibson Guitar, Duracell, Whirlpool, Jack Daniel’s са само малка част от марките, които носят етикета Made in Tennessee. Тези компании и много други определят стандарт за високи постижения, който привлича повече топ производители като Beretta, Hankook Tire и други в щата, за да се присъединят към гордата традиция на марката Тенеси.

Популярна тема