Обновяване и разширение в центъра на Мускоги, ОК

Съдържание:

Обновяване и разширение в центъра на Мускоги, ОК
Обновяване и разширение в центъра на Мускоги, ОК
Anonim

Новите проекти за обновяване и разширяване ще позволят растежа и подобрението на Downtown Muskogee, OK.

Летище Дейвис Фийлд в Мускоги, ОК
Летище Дейвис Фийлд в Мускоги, ОК

Докато привлекателността на Muskogee за нови фирми и жители продължава да расте, лидерите на общността остават фокусирани върху запазването на това, което привлича хората в града на първо място. Опазването на историческото наследство цари в мисленето на плановиците на общността в Мускоги.

„Нашата мисия е да активизираме и съживим центъра на града, но в същото време сме много отдадени на опазването на нашето наследство и предаването на тази гордост на нашите деца“, казва Джонита Мълинс, изпълнителен директор на Downtown Muskogee Inc.

Девет сгради в центъра са вписани в Националния исторически регистър. Мускоги също е общност на главната улица и е обявен за една от дузината отличителни дестинации от Националния тръст за историческо съхранение.

Насърчаване на опазването чрез пример

Осъзнавайки дългосрочните цели на града за опазване на историята и развитие на центъра, адвокат Боб Лок закупи и реновира пет сгради в центъра преди почти десетилетие с надеждата да привлече допълнителни бизнеси в района на центъра и да вдъхнови други да направи същото. Днес в тези пет сгради се помещават професионални офиси, ресторант и търговска камара.

„Видях възможност да помогна на центъра на града, като направих инвестиция в обновяване на сградата. Беше добре за мен и се надявам да е добре за Мускоги“, казва Лок.

Въпреки че центърът на Muskogee предлага множество възможности за бизнес, има и разнообразие от развлечения и възможности за пазаруване. Фестивалните ентусиасти няма да искат да пропуснат Дните на наследството, ежегоден празник на американския индиански произход на Мускоги и днешното културно многообразие, което включва музика, храна и възстановки. Надбягванията в пристройката също радват всяка година публиката.

Сградата Манхатън

Вземете сграда, която е висока осем етажа и е на век, вкарайте в нея 7,4 милиона долара и какво получавате?

Получавате печеливш резултат, който превръща историческа, но изоставена сграда в центъра на града в красиво реставрирани апартаменти за възрастни хора. Докато актуализираха и модернизират сградата, разработчиците се погрижиха много да запазят исторически значимите аспекти на пространството, вдъхвайки нов живот и полезност на част от наследството на Мускоги.

Обществените плановици продължават да изследват подобни употреби на други исторически сгради в центъра на града за преустройство в градски апартаменти в стил таван за млади професионалисти.

Усилията за развитие на летището се развиват

Докато развитието на центъра е важен компонент от усилията за икономическо развитие на града, разширяването на промишлената и производствена база на Muskogee също е от ключово значение за здравословния растеж на общността.

Летище Дейвис Фийлд се простира на повече от 1600 акра, осигурявайки достатъчно пространство за създаване на промишлени съоръжения. Летището е собственост на град Muskgoee и се използва предимно от частни авиационни компании. Приблизително 60 самолета се помещават в Дейвис Фийлд и са собственост на корпорации, доставчици на здравни услуги и любители на частни полети и има много място за разширяване.

Следващата основна цел за летище Дейвис Фийлд е създаването на училище за летателно обучение, визия, споделена от управителя на летището Гари Лин и Брайън Торстенберг, директор по бизнес и икономическо развитие за пристанището на град Мускоги Власт.

Въпреки че на летище Дейвис Фийлд не се предлагат търговски пътнически услуги, наличната земя и инфраструктура със сигурност могат да го поддържат в бъдеще. Засега пътниците на авиокомпанията пътуват на кратко разстояние с кола от приблизително 50 мили до международното летище в Тулса.

Bacone College: Growth Honors Legacy

Това, което започна като двугодишен колеж през 1880 г., се превърна в напълно акредитирана четиригодишна институция за висше образование с множество локации. Днес Bacone College предлага кръстосани курсове с племенни колежи Pawnee Nation College в Пауни, Оклахома и Comanche Nation College в Лоутън, Оклахома, за да се похвали с годишно записване над 1300 студенти. Отворен както за всички студенти, Bacone поддържа мисията си да предоставя въз основа на вярата образователни възможности за индианците.

Кампусът наскоро се разшири, за да включи бивш търговски център, разчиствайки пътя за нов вход на кампуса и реновирани пространства за библиотеката Merritt Betts и студентски център с площ от 96 000 квадратни фута. Студентският център разполага също с книжарница, зона за тренировки, офиси и закрита зона за събития, пълна с изкуствена трева.

„Чрез получаването и преобразуването на тази бивша търговска площ ни позволи да освободим други зони в кампуса, за да разширим нашите предложения за студентски жилища и услуги“, казва Робърт Дънкан III, помощник инструктор в колеж.

Научете повече за живота в Muskogee.

Популярна тема