Училищен район номер 1 на окръг Суитуотър расте по размер, услуги

Съдържание:

Училищен район номер 1 на окръг Суитуотър расте по размер, услуги
Училищен район номер 1 на окръг Суитуотър расте по размер, услуги
Anonim

Училищният район се увеличава по размер, услуги

Саманта Гарднър и Канди Хес се наемат да наемат нови заместващи учители за новата учебна година
Саманта Гарднър и Канди Хес се наемат да наемат нови заместващи учители за новата учебна година

С записани повече от 5600 ученици, училищен район номер 1 на окръг Суитуотър е четвъртият по големина училищен район в щата и един от най-бързо развиващите се – до 26 процента през последните 10 години. С такъв динамичен растеж дойдоха възможности за дистрикта да добави както съоръжения, така и учебни програми, които по-добре подготвят учениците за колеж, кариера и извън тях.

Разширяване на хоризонтите

През последните пет години областта отвори три нови начални училища, включително Stagecoach Elementary, училище, което обслужва 500 ученици в клас K-4 и отвори врати през 2015 г.

Също през 2015 г., окръгът отвори Black Butte High School (бившата Independence High School) като алтернатива на традиционната гимназия. Новата сграда, която разполага с най-съвременна технология и нови учебни материали, се намира в кампуса на Western Wyoming Community College. Дистриктът си партнира с колежа, за да предложи двойни и едновременни възможности, които според директора на училищата Кели Макгавърн ще помогнат за увеличаване на процента на завършване на училището.

„Нашата визия е да увеличим максимално капацитета на 100 ученици от района Black Butte и да подкрепим всеки един от тях да получи диплома за средно образование. Това, което помага на учениците от Black Butte още повече, е, че те могат буквално да пресекат улицата и да преминат от единия кампус в другия и да имат възможност да посещават младши колеж, докато са ученици в гимназията“, казва Макгавърн.

McGovern казва, че присъствието на Western Wyoming Community College е благо за целия окръг.

“Ако гимназист реши да следва професионална област, той може да отиде в WWCC и да вземе клас по заваряване или да получи сертификат по една от многото програми, които [колежът] предлага, и този ученик наистина бих могъл да изляза с диплома за средно образование и сертификат от WWCC и да мога да работя,” казва тя.

Умно започване на колеж и кариера

В Rock Springs High School – едно от трите гимназии в областта, което обслужва общностите на Rock Springs, Wamsutter и Farson-Eden – специализираните академии също подготвят ученици за кариера в бързоразвиващия се регион индустрии. Академиите за енергийни ресурси, здравни професии и пожарна, право и лидерство предоставят практически инструкции и дори дават на студентите реален професионален опит чрез проследяване на работата и стажове.

„Наистина е важно всичко да се свърже с кариерата и техническото образование. Независимо дали студентите са обвързани с колежа, или искат да влязат в работната сила, ние правим класове и ги подготвяме за неща, които са приложими за каквато и да е кариерата им“, казва Макгавърн. „Едно от нещата, които нашите академии наистина насърчават, е проследяването на работата. Те също така предлагат стажове, където нашите студенти могат да отидат и да видят [например] един ден от живота на инженер.”

Макгавърн казва, че училищата работят, за да осигурят на учениците не само технически умения, но и тези меки умения, които работодателите желаят, като комуникация, решаване на проблеми и сътрудничество.

„Писмената комуникация е много важна, но устната комуникация, работата в екип, емоционалната интелигентност, как работите с други хора, как се държите – те също са необходими, за да бъдете успешни,“казва Макгавърн.

Суперинтендантът също така подчерта важността на технологиите за поддържане на дистрикта на авангарда на образованието и казва, че дистриктът е приел политика „носете своето устройство“в училищата.

„Технологиите винаги са били приоритет. Технологията не е отделна част от образованието; това е центърът“, казва Макгавърн. „Технологиите помагат на тяхното учене и ги карат да постигат по-бързи начини от преди.“

Популярна тема