Преглед на бизнеса в Ашвил, Северна Каролина

Съдържание:

Преглед на бизнеса в Ашвил, Северна Каролина
Преглед на бизнеса в Ашвил, Северна Каролина
Anonim

Сибилната местна икономика остава точно на парите.

Ашвил
Ашвил

През 2017 г. Ашвил има силна икономика по много причини. Няколко големи компании и малки фирми постигат голям успех, а регионалното летище Ашвил също помага за укрепване на местната икономика.

Голям и отговорен

Най-големият частен работодател в Ашвил е Mission He alth System с повече от 3 000 служители в болницата Mission с 800 легла. Други частни компании с най-малко 1000 служители включват The Biltmore Company, която контролира Biltmore и придружаващите го исторически обекти; Ingles Markets със своите магазини за храни и напитки; и The Omni Grove Park Inn.

С повече от 750 служители е Eaton Corp., която произвежда електрически компоненти и уреди, докато компаниите в Ашвил с най-малко 500 служители включват Sitel, доставчик на административни и поддържащи услуги. Други компании с повече от 500 служители са Arvato Digital Services (производство на компютри и електронни продукти), BorgWarner Turbo Systems (производство на транспортно оборудване), Guthy Renker Fulfillment Services (административни и поддържащи услуги), MB Haynes Corp. (строителство на сгради) и Thermo Fisher Научни (производствени).

Компаниите с 400 до 499 служители включват Black Mountain Neuro-Medical Treatment Center, който ръководи медицински сестри и центрове за настаняване; Kearfott Corp., производител на транспорт и оборудване; и Walmart Supercenter № 1317.

Малък и силен

Около 90 процента от компаниите в региона са малки предприятия с 25 или по-малко служители, според Търговската камара на района на Ашвил. Тези бизнеси варират от ресторанти и пивоварни до магазини за търговия на дребно и производители на медицински изделия. Един пример е Diamond Brand Outdoors, която произвежда военна екипировка, екипировка за открито и артикули за водни спортове като палатки, раници и морско облекло. Техните клиенти включват Министерството на отбраната на САЩ и бойскаутите на Америка.

Друг проспериращ малък бизнес е SimplyHome, който предоставя иновативни и персонализирани решения за хора със здравословни ограничения, които искат да продължат да се наслаждават на самостоятелен живот в своя дом или апартамент. Например, решенията SimplyHome могат да включват позволяване на отделни лица да управляват легла, светлини, телевизори и врати чрез таблет или гласово активиране.

Полет високо

Отворено 24/7/365 и обслужващо 700 000 пътници годишно е регионалното летище Ашвил, разположено близо до междущатски магистрали 26 и 40 в град Флетчър, на 9 мили южно от Ашвил. ARA осигурява непрекъснато пътуване на пътници до 10 дестинации, включително Атланта, Шарлот, Чикаго и Ню Йорк. Летището обслужва пътници в западна Северна Каролина, както и в северната част на Южна Каролина, източен Тенеси и Джорджия.

През октомври 2016 г. започна строителството на пететажен паркинг-гараж, който ще осигури покрит пешеходен достъп до сградата на терминала. Строителството ще приключи през октомври 2017 г., осигурявайки 1300 паркоместа. По време на проекта на стойност 22 милиона долара, пътниците все още ще разполагат с множество свободни места за паркиране в съществуващите краткосрочни и дългосрочни парцели.

Популярна тема