Парковете и местата за отдих привличат нови жители в Оук Ридж, Тенеси

Съдържание:

Парковете и местата за отдих привличат нови жители в Оук Ридж, Тенеси
Парковете и местата за отдих привличат нови жители в Оук Ридж, Тенеси
Anonim

Разгледайте отлични паркове и съоръжения за отдих в Оук Ридж, TN

Двойка и малкият им син се разхождат в парка Haw Ridge
Двойка и малкият им син се разхождат в парка Haw Ridge

Ако отделите време да излезете от междущатските магистрали, ще откриете страна на чудесата за отдих в Оук Ридж.

Само на кратко разстояние с кола от I-75 и I-40, Оук Ридж е дом на 16 парка, две голф игрища, километри зелени пътеки и повече от 1300 акра зелени пояси, върху които земята се поддържа в естественото си състояние.

Брад Спиърс и съпругата му Рейчъл се преместиха близо до Melton Hill Greenway през 2012 г. и казват, че използват всяка възможност да се насладят на местните паркове и зелени алеи с четиригодишния си син Грант.

5-те най-достъпни града в Тенеси

“По-голямата част от сутрините ми прекарват на Melton Hill Greenway, тичайки или карайки колело. Има много малко моменти, които могат да победят изгрева там, казва Брад Спиърс, който е собственик на PEAK Mountain Sports. „Като семейство се наслаждаваме на пешеходен туризъм и планинско колоездене в парка Haw Ridge и също се наслаждаваме на North Boundary Greenway.

Много хора споделят тази специална връзка с Haw Ridge, дива зона от 780 акра, минаваща по брега на езерото Melton Hill и включваща пътеки и възможности за каране на кану. Паркът, кръстен на храста Haw, се подкрепя от доброволците на Friends of Haw Ridge.

Дейности за всички възрасти

„Всеки парк е уникален, казва Джон Хетрик, директор за отдих и паркове на Оук Ридж.

Бални игрища, закрити кортове и множество спортни лиги за всички възрасти са разпръснати из цялата система. Cedar Hill Park, изградена от общността детска площадка, е популярна сред по-младото поколение, докато Big Turtle разполага с детска площадка, парк за кучета и игрища за футбол и софтбол. Carl Yearwood Park и Groves Park имат игрища за диск голф. Градът предлага също център за възрастни хора, открит плувен басейн с изворно захранване и закрит басейн в Oak Ridge Civic Center. Melton Lake Park/Greenway разполага с павилион за пикник, пътеки, място за гребане и оборудване под наем. Разходка с лодка и риболов също са на разположение в Solway Park.

Топ работодатели в Оук Ридж

„Отдихът на открито е страхотна привлекателност за хора от всички възрасти, предоставяйки възможност да поддържате физическа форма, докато се наслаждавате на естествената красота на Източен Тенеси, казва Хетрик.

Система за отглеждане

Парковата система се разширява заедно с изграждането на паркове в кварталите. Хетрик казва, че през 2015 г. е инсталирана сенчеста конструкция в парка за кучета, създаването на лига по доджбол и планираното добавяне на осма алея към мястото за гребане. На хоризонта е възможен проект от релси до пътеки по железопътната линия CSX през града. Местните семейства реагират ентусиазирано на всички избори.

„Ние сме активно семейство, което използва много местните паркове, казва Никол Кагли, която е израснала в Оук Ридж и живее тук със съпруга си Джош и техните деца Мейсън и Ема. „Ние посещаваме парковете за всичко – от партита за рожден ден до футбол и бейзбол, софтболни лиги за възрастни, а в бавните дни това е просто забавно занимание за децата.“

Магнит за преместване

Хетрик казва, че големият брой възможности за отдих на глава от населението в Оук Ридж вдъхновява много хора да се преместят тук.

„Този начин на живот не само учи детето ни да цени околната среда, но също така поддържа семейството ни здраво, активно и ангажирано един с друг, казва Брад Спиърс. „Възможностите за отдих на открито в Оук Ридж не само влияят върху качеството на живот на семейството ми, те възпитават ценности в сина ми, които един ден ще повлияят на качеството на живот на семейството му.”

Популярна тема