Селското стопанство в Минесота, производството на храни храни света

Съдържание:

Селското стопанство в Минесота, производството на храни храни света
Селското стопанство в Минесота, производството на храни храни света
Anonim

Открийте как хранителният сектор на Минесота и дълбоките корени на селскостопанската индустрия в щата изпращат продуктите на Минесота по целия свят.

Минесота Дженерал Милс
Минесота Дженерал Милс

С изобилието си от природни ресурси и богато селскостопанско наследство Минесота се превърна в процъфтяващ център за производство на храни, който изхранва хората в цялата страна и по света. Разнообразната индустрия за храни и напитки в щата включва General Mills, Land O’ Lakes, Cargill, Hormel и Schwan Foods. Щатът е дом на повече от 74 000 ферми и 25,9 милиона акра земеделска земя, които произвеждат широка гама от селскостопански стоки, включително царевица, соя, млечни продукти, едър рогат добитък и свине. Общите стойности на селскостопанския износ през 2013 г. бяха близо 8 милиарда долара, четвърти сред всички щати. За да се справи с това търсене, хранителната индустрия на Минесота се разраства на национално и международно ниво. В производството на храни работят повече от 45 600 работници в целия щат.

Исторически растеж

Св. Базираната в Пол CHS, Inc. е кооперация, притежавана от фермери, основана преди 85 години, която прерасна в компания от Fortune 100. Доставя хранителни вещества за културите, услуги за маркетинг на зърно, храна за животни, енергия, застраховки, финансови услуги и храни и хранителни съставки до всички 50 щата и 65 държави. „Поради стабилната селскостопанска икономика в Минесота това беше страхотно място за CHS и много други компании, които да използват като своя начална база за обслужване на фермери и потребители в Съединените щати и по света“, казва Лани Джордан, директор корпоративни комуникации. Някои от най-известните хранителни марки в света, включително Cheerios, Yoplait, Betty Crocker и Pillsbury, живеят в Минесота благодарение на присъствието на General Mills, мултинационалния хранителен гигант, който стартира в щата преди близо 150 години. Но General Mills не почива на миналото. През 2015 г. тя пусна повече от 50 нови продукта, които отговарят на потребителското търсене за по-здравословни закуски.

„Ние поставяме нашите потребители в центъра на нашата нова продуктова иновация, като бързо се обръщаме към развиващите се тенденции в храните и инвестираме в области, които нашите потребители ценят, включително добавен протеин, без глутен и продукти, направени с прости съставки“, казва Джеф Харменинг, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор, търговия на дребно в САЩ. Компанията също е призната сред „Най-добрите компании за мултикултурни жени“от списание Working Mother и една от „100-те най-добри компании за работа“от списание Fortune. Базирана в Минесота е и най-голямата частна компания в страната – Cargill. През 2015 г. отпразнува своята 150-та годишнина в бизнеса. Обхватът на компанията се простира далеч отвъд централата на Wayzata близо до Минеаполис. Силно диверсифицираната компания предлага всичко - от храна за животни и фуражни продукти до висококачествени съставки, месни и птичи продукти за производство на храни до насърчаващи здравето съставки и системи от съставки. Освен това е доставчик на финансови услуги и индустриални продукти. Като цяло Cargill наема 152 000 работници в 67 държави, 6 500 от които в Минесота. Компанията е световен лидер в изследванията на храните и съставките, голяма част от които се провеждат в Центъра за иновации в храните в Минеаполис.

„Гордеем се с нашето наследство и многото хора, които са го създали“, казва Дейвид Макленън, президент и главен изпълнителен директор на Cargill. „По време на нашата юбилейна година ще разсъждаваме върху нашето минало и настояще и ще използваме тези разсъждения като трамплин, който да ни помогне да съсредоточим мисленето си върху това как можем да помогнем на нашите партньори и клиенти да процъфтяват в един все по-сложен свят.”

Надигащи се сладки зъби

Със 106-годишна история в щата, Pearson’s, най-голямата компания за бонбони в Минесота, нарасна още повече, когато компанията наскоро придоби емблематичната линия бонбони Bit-O-Honey от Nestlé. Компанията удвои размера на бизнеса си през последните три години и половина, отчасти поради благоприятното си местоположение в Сейнт Пол, по средата между бреговете. „Да си централно разположен винаги е нещо добро, особено от гледна точка на дистрибуцията“, казва главният изпълнителен директор Майкъл Келер. „Това също е страхотен пазар за производство и достъп до силна работна ръка. Но това, което прави Минесота добро място за намиране на Pearson’s, са жителите на Минесота. В много отношения ние сме за жителите на Минесота, както Ben & Jerry’s е за жителите на Върмонт. Ние сме горди да наречем Минесота наш дом и много жители на Минесота се гордеят да нарекат руло със солени ядки и сладкиши с ядки свои.“

Популярна тема