Транспортната мрежа на Минесота помага за напредъка на икономиката

Съдържание:

Транспортната мрежа на Минесота помага за напредъка на икономиката
Транспортната мрежа на Минесота помага за напредъка на икономиката
Anonim

Научете как магистралната система на Минесота, железопътната мрежа и активите за воден транспорт като пристанището на Дулут създават, дават на компаниите достъп до разширени логистични възможности.

Летище Минесота
Летище Минесота

Помага да има връзки, а добре свързаната транспортна система на Минесота е голяма причина щата да има жизнена икономика. Щатът North Star предлага редица значителни транспортни предимства, които поддържат неговите ключови индустрии, като модерно производство и производство на храни, а логистичните предимства също помагат за отварянето на експортни пазари за компаниите. Минесота е основен износител на електроника, машини, транспортно оборудване и храни, изпращайки повече от 21,4 милиарда щатски долара продукти годишно на задграничните пазари през 2014 г. Подкрепата на икономиката на Минесота са компаниите за дистрибуция и складиране, които имат лесен достъп до основните транспортни коридори. Междущатски магистрали 35 и 94 минават през метроплекс Минеаполис-Сейнт Пол, докато I-90 минава изток-запад по южния край на Минесота. Данъците върху продажбите и употребата на моторни превозни средства спомагат за финансирането на силната транспортна система на държавата, като 60 процента от тези приходи са предназначени за пътищата, докато 40 процента отиват за обществения транспорт.

Влакове, самолети и лодки

Минесота също е основен железопътен център, с 4444 маршрутни мили железопътни линии, обслужвани от около 20 железопътни компании. В Минесота има 25 железопътни коридора, повечето от които минават през Минеаполис-Св. Paul или Duluth и много от основните индустрии на щата като селското стопанство, производството и енергетиката разчитат на железопътната система за ефективна доставка на продукти. Най-голямото търговско летище е Minneapolis-St. Paul International, който се свързва със 114 вътрешни и 23 международни пазара и служи като център за Delta Air Lines и Sun Country Airlines. Други основни обслужващи летища са Bemidji Regional, Brainerd Lakes Regional, Duluth International, International Falls Airport, Range Regional, Rochester International, St. Cloud Regional и Thief River Falls Regional. Индустрията на водния транспорт е добре развита в Минесота, която предлага пет пристанища на река Мисисипи и 222 мили воден път, минаващ по източната граница на щата. Минесота също има четири други пристанища на езерото Superior, включително Duluth-Superior, най-активното пристанище на Големите езера. Стоките, изпратени от Duluth-Superior, включват желязна руда, въглища с ниско съдържание на сяра от Уайоминг, зърно от ферми в Южна Минесота и Айова и вятърни турбини от Северна Дакота.

„Някои хора в Минесота не знаят, че имаме международно морско пристанище тук, в Дулут, но 1,5 милиарда долара годишни приходи от бизнеса са пряко свързани с пристанището, заедно с около 11 500 работни места и 545 милиона долара в годишни заплати“, казва Джеф Борлинг, директор на индустриалното/икономическо развитие на Duluth Seaway Port Authority. Пристанището на Duluth-Superior доставя много стоки до Европа, като предлага двуседмично време за плаване до европейските пазари. От Дулут отнема една седмица за навигация по морския път на Св. Лорънс и корабната система на Големите езера и още една седмица за прекосяване на Атлантическия океан. Пристанището става още по-активно благодарение на новата услуга на холандския корабен превозвач Spliethoff, който предлага превоз на товари от Дулут до Антверпен, Белгия, в рамките на три седмици, със спирки в пристанищата на Кливланд, Тъндър Бей и Милуоки. „Антверпен е едно от най-натоварените и важни европейски пристанища. Ако можете да получите товара си до Антверпен, можете да го закарате до почти всяка дестинация в Европа,” казва Борлинг.

“Също така със Spliethoff, компания, която доставя от Дулут, не трябва да изпраща тонове и тонове товари. Spliethoff ще доставя стоки с какъвто и размер да разполага една компания.“Борлинг казва, че товарните кораби са най-безопасното и най-ефективно средство за транспортиране на стоки по целия свят, освен това процентът на злополуките и отпечатъкът върху околната среда са по-ниски.

Пристанището помага за балансиране на трафика към основните стокови дестинации, казва Борлинг. Например транспортирането на желязна руда до долните езера за обслужване на стоманодобивната промишленост помага за намаляване на задръстванията по железопътните линии и магистралите.

Популярна тема