Селското стопанство процъфтява в Югозападна Луизиана

Съдържание:

Селското стопанство процъфтява в Югозападна Луизиана
Селското стопанство процъфтява в Югозападна Луизиана
Anonim

Открийте как селското стопанство има богато наследство в Югозападна Луизиана и успехът му като индустрия може да бъде проследен от няколко фактора.

Роанок Лос Анджелис
Роанок Лос Анджелис

С богато селскостопанско наследство, гръбнак, изграден от решителност и ноу-хау, и фокус върху бъдещето, селското стопанство процъфтява в Югозападна Луизиана. Разнообразието на региона в тази индустрия се илюстрира от силните страни на неговите пет енории, от горското стопанство в енориите Beauregard и Allen до отглеждането на скариди и добитък в енориите Cameron и Calcasieu до отглеждането на ориз, соя и раци в енория Jefferson Davis. Горското стопанство е индустрия на стойност 72 милиона долара в енорията Beauregard и представлява близо 40 милиона долара брутна стойност на стопанството в Алън, според LSU AgCenter.

Дърводобивните компании, като RoyOMartin в Оукдейл, имат голямо влияние върху икономиката на региона. Същото важи и за производството на морски дарове, особено за скариди в Камерън Париш. Индустрията все още се възстановява от ударите, които понесе от урагана Рита през 2005 г. и урагана Айк три години по-късно, но нов завод за преработка на морски дарове помага. Съоръжението за 4 милиона долара е собственост на полицейското жури на Cameron Parish и се управлява от Cameron Fisheries, частна компания.

„Проектът Cameron Fisheries е много ярка точка за нас в момента“, казва Клер Хеберт Марсо, директор по икономическото развитие на Cameron Parish. „Надяваме се да видим възстановяване на индустрията, дори повече, отколкото е сега.“

Местоположението е ключово

Няколко фактора правят Югозападна Луизиана идеална за селско стопанство, включително нейното място на картата. Местоположението предлага множество възможности за транспортиране на стоки. Междущатска магистрала 10 пресича част от региона и се свързва с Хюстън и Батън Руж, а пристанището на езерото Чарлз е достъпно за океански кораби. Железопътното съоръжение в Южна Луизиана, сравнително скорошно развитие в енорията Джеферсън Дейвис, стартирано от група производители на ориз, доставя ориз от региона до Мексико. Силата на селското стопанство на Югозападна Луизиана също е очевидна в инвестициите, направени в съоръжения за земеделие тук. Няколко скорошни примера включват разширяване на предачната фабрика за памук на Zagis USA в Lacassine за 4 милиона долара и завод за 111 милиона долара в Beauregard Parish, управляван от Packaging Inc. of America (Boise), който създаде 54 нови работни места.

На местно ниво

Освен големите селскостопански компании, индивидуалните фермери също се справят добре в региона. Фермери като Burt Tietje от Roanoke се възползват от нарастващия апетит в световен мащаб за деликатеси от Луизиана като раци, както и от потребителското търсене на местно произведени храни. След като управлява фотографски бизнес в продължение на почти три десетилетия, Tietje се завръща във фермата от 460 акра, която дядо му започва в края на 1800 г. Фермата Tallgrass в Роанок е място за няколко селскостопански дейности, включително отглеждане на раци и ориз, пчеларство и широк асортимент от зеленчуци и цветя.

„Има просто много различни неща, които правя, така че съм необичаен по този начин,“казва Тиет. „Смесвам производственото земеделие с новото земеделие, малък фермер към потребител. Хората се интересуват от това, което слагат в устата си сега. Tietje също добавя агротуризма като източник на приходи, като продава продуктите си на фермерски пазари и посреща посетители във фермата си за обиколки с раци.

Farm Fun

M Farms в Драй Крийк се докосва до тази тенденция със своя царевичен лабиринт, разходки с каруци, скитове и събития за стригане на овце. Притежаван и управляван от Chuck и Jackie Melsheimer, фермата разполага със селски магазин, който продава домашно приготвени консерви, желета и кремове, организира събития като търсене на великденски яйца и приветства различни екскурзии. Louisiana Spirits LLC навлезе на сцената на агротуризма, когато отвори своята дестилерия Bayou Rum близо до Лакасин през ноември 2013 г. С лесен достъп от I-10, съоръжението привлече близо 30 000 посетители през 2014 г. „Чувстваме се, че сме доста свързани със селското стопанство и туризъм,” казва Трей Лител, президент на Louisiana Spirits.

„Ние правим ром и използваме захарна тръстика, меласа и сурова, нерафинирана захар в нашия процес. „Част от нашите обиколки включват обучение на хората за значението на захарта за икономиката на Луизиана и нейното място в нашата история“, казва той.

Популярна тема