Югозападна Луизиана, определена за рекорден растеж в LNG, свързани индустрии

Съдържание:

Югозападна Луизиана, определена за рекорден растеж в LNG, свързани индустрии
Югозападна Луизиана, определена за рекорден растеж в LNG, свързани индустрии
Anonim

Научете как местоположението, логистиката и висококвалифицираната работна сила допринасят за икономическото разнообразие и развитие.

Лейк Чарлз, Лос Анджелис
Лейк Чарлз, Лос Анджелис

От края на 1940 г. Югозападна Луизиана е епицентър на нефтохимическата промишленост, с рафинерии и химически заводи, осеяли пейзажа и носещи със себе си високоплатени работни места и богатство от поддържащи индустрии. Днес, с промените на световния пазар и откриването на находища на шисти в Луизиана, енергийният сектор в региона отново ще се разшири – до 86 милиарда долара в обявени индустриални проекти. Няколко фирми правят големи инвестиции, включително Cheniere Energy, базирана в Хюстън енергийна компания, специализирана в бизнеси, свързани с втечнен природен газ. Cheniere планира да инвестира 18 милиарда долара в съоръжение за LNG в Камерън Париш. Други енергийни фирми, инвестиращи в региона, включват Cameron LNG, която изгражда нов терминал за износ на LNG на стойност 10 милиарда долара в Камерън Париш, и Sasol North American Operations, базирана в Южна Африка нефтохимическа компания със седалище в Северна Америка в Хюстън, която изгражда 8,9 милиарда долара крекинг на етан от световен мащаб близо до съществуващата си площадка в Уестлейк.

„Cameron Parish традиционно постига успех в петрола и газа и обслужващите индустрии, изградени в подкрепа на тази сфера“, казва Клер Хеберт Марсо, директор по икономическото развитие на Cameron Parish Police Jury. „С две съоръжения за износ на втечнен природен газ в процес на изграждане, той бързо се превръща в епицентър за развитието на индустрия, която осигурява глобален достъп до втечнен природен газ.”

Водостроителни съоръжения

Местоположението и логистичните предимства на Югозападна Луизиана – включително близостта до Хюстън и достъпа до Мексиканския залив – допринесоха за растежа на региона не само в енергийния сектор, но и в ключови индустрии като авиацията и агробизнеса.

„Имаме пристанищна мрежа от шест пристанища, включително пристанището West Cameron и пристанището Lake Charles, което е 11-ото по големина пристанище в Съединените щати“, казва Джордж Суифт, президент и главен изпълнителен директор на Югозападния алианс за икономическо развитие. „Имаме широка железопътна мрежа, междущатски магистрали и много стабилна тръбопроводна мрежа. Логистиката е нашата сила.“

Всъщност, казва директорът на пристанище Лейк Чарлз Бил Рейз, каналът на пристанището с дълбочина 40 фута е отговорен за голяма част от разнообразната икономика на региона. „Ако погледнете текущия бизнес в тази област заедно с новия бизнес, който идва, всички те са разположени по протежение на водата или в непосредствена близост до нашия канал“, казва Расе.„Индустриите, които се захранват от тези компании, също са свързани с водата и я използват. Пристанището е основният икономически двигател за тази област и това е така от няколко години.“

Природни забележителности

Икономическото разнообразие на региона обхваща гамата от енергия до туризъм, който продължава да процъфтява благодарение на стабилната игрална индустрия и изобилието от природни ресурси и възможности за отдих на открито.

„Това, което доведе до разрастването на туристическата индустрия в Камерън Париш, е присъствието и опазването на нашите национални убежища за дивата природа: Рокфелер, Сабине, Лакасин и Камерън Прери, както и Креолската природна пътека,” Марсо казва. „Стотици хиляди посетители всяка година пътуват до Cameron Parish, за да се насладят на суровата, естествена среда, да се разходят по нашите 26 мили плажове, да видят ненадминат миграционен фол и да се измъкнат от суматохата на по-населените райони.“

Marceaux казва, че същите удобства, които привличат туристи, водят и най-добрите таланти в района.„Доброто качество на живот е черешката на тортата за икономическо развитие“, казва тя. „Тук, в Югозападна Луизиана, нашите жители го изживяват ежедневно и хората пътуват от цял свят, за да похапнат от нашата богата история, да опитат вкусна местна кухня, да посетят нашите регионални музеи и просто да си прекарат добре. Привличането и задържането на висококачествена работна сила е от ключово значение за продължаващия регионален просперитет, а качеството на живот играе основна роля за това.“

С притока на работни места, който се очаква да дойде в региона през следващите няколко години, колежите и университетите в Югозападна Луизиана работят в тясно сътрудничество с лидерите в индустрията, за да гарантират, че потокът от таланти продължава да тече. „За да изградим всички тези проекти, ще ни трябват около 30 000 строителни работници и след това 20 000 постоянни работници“, казва Суифт. „Също така имаме голям брой фирми за инженеринг и управление на проекти, изпълнители и доставчици, всички идващи в района. „Без квалифицирана работна сила нищо от това не би могло да се случи“, продължава той.

„Ето защо ние увеличаваме инвестициите в обучение в SOWELA Technical Community College, McNeese State University и други. Ние се подготвяме да обучим не само нашите местни и държавни работници, но и тези работници от цялата страна и света, които ще посрещнем в региона.”

Популярна тема