Югозападна Луизиана предлага солидна транспортна система

Съдържание:

Югозападна Луизиана предлага солидна транспортна система
Югозападна Луизиана предлага солидна транспортна система
Anonim

Научете за няколкото вида транспорт, които се предлагат в Югозападна Луизиана.

Лейк Чарлз, Луизиана
Лейк Чарлз, Луизиана

Икономиката на Югозападна Луизиана се развива бързо, до голяма степен благодарение на силната транспортна мрежа, която прави региона гореща точка за фирми, доставящи продукти в цялата страна и по света. Силната магистрална система на региона се води от трансконтиненталната междущатска магистрала 10, която минава през езерото Чарлз и свързва града с Хюстън на запад и Ню Орлиънс на изток. Други главни пътни артерии в района са I-210 и магистрали на САЩ 90, 165, 171 и 190.

Бизнесът и жителите също имат лесен достъп до летища, някои от които включват индустриални паркове. Индустриалният парк Chennault разполага с писта от 10 000 фута, една от най-дългите на брега на Персийския залив, а летището и индустриалният парк Beauregard Parish разполага с писта от 5 495 фута. Регионалното летище Лейк Чарлз обслужва и корпоративни наематели от своето търговско летище, което предлага ежедневни полети на United Airlines до Хюстън и полети на American Airlines до Далас-Форт Уърт. Обслужвайки района на Югозападна Луизиана с пет енории, летището приема около 140 000 пътници годишно.

„Регионът на Лейк Чарлз осигурява около 1600 преки и непреки работни места, годишна заплата от над 50 милиона долара и общо въздействие от 220 милиона долара върху икономиката на региона,” казва Хийт Алън, изпълнителен директор на регионалното летище Лейк Чарлз.

Железопътни възможности

За компаниите, превозващи товари с железопътен транспорт, регионът се обслужва от превозвачи клас I Union Pacific и BNSF, а разрастващо се предприятие в региона е високоскоростното железопътно съоръжение в Южна Луизиана, разположено в индустриалния парк Lacassine близо до I-10. Съоръжението е изградено за бързо и ефективно товарене на ориз за железопътен транспорт само до Мексико от превозвачите Union Pacific и BNSF. Железопътното съоръжение в Южна Луизиана е собственост на енорийското полицейско жури на Джеферсън Дейвис и се управлява от отделно железопътно съоръжение в Южна Луизиана LLC, съставено от 160 фермери и инвеститори. „Мексико е най-големият клиент на ориз в САЩ и Арканзас отдавна продава тонове ориз на Мексико и основно го доставя с железопътен транспорт и минава точно през енорията на Джеф Дейвис, въпреки че Джеф Дейвис е една от най-отглеждащите ориз енории в Луизиана, “, казва Марк Пусон, мениджър на железопътното съоръжение в Южна Луизиана.

„Решихме да поправим тази ситуация и след много набиране на средства и много пътувания до Вашингтон, D. C., нашето съоръжение е готово и работи.“Пусон казва, че железопътната гара доставя само определени сортове ориз, които се харесват на мексиканските потребители. „Изпратихме 125 железопътни вагона, пълни с ориз, до Мексико през 2013 г., след това 250 вагона през 2014 г. и около 400 вагона за 2015 г.“, казва той. „Изградихме силен пазар за износ към Мексико Сити, както и Монтерей, Гуадалахара и чак на запад до полуостров Юкатан. Всички фермери в района с правилния вид ориз могат да доставят от нашето съоръжение.“

Ship Shape

Транспортната мрежа на Югозападна Луизиана също се поддържа от шест пристанища, начело с дълбоководното пристанище на езерото Чарлз, което управлява 68-милния канал за кораби на река Калказиу, простиращ се от езерото Чарлз до Мексиканския залив. Каналът е икономически двигател, който побира редица изпратени товари, включително петролни продукти и зърно. Самото пристанище, което разполага с два морски терминала и повече от 5 000 акра имоти, зонирани за промишлена употреба, включително индустриален парк, е в процес на сериозно разширяване на своя терминал за насипни товари. Разширяването ще създаде 200 работни места, ще подобри съоръженията за товарене и разтоварване, ще осигури по-добър достъп до Мексиканския залив и ще привлече нарастваща база от енергийни фирми. Пристанището отвори и нов зърнен терминал за износ.

„Капиталовите инвестиции в пристанището ще продължат да подобряват нашите услуги, позволявайки ни да отговорим на нарастващите и диверсифицирани изисквания на днешните товари“, казва Бил Рейз, изпълнителен директор на пристанище Лейк Чарлз. „Също така ще продължим да увеличаваме трафика на кораби с дълбоко газене по канала, който се очаква да се удвои през следващото десетилетие.“

Популярна тема