Секторът на професионалните услуги в Минесота дава конкурентно предимство на държавата

Секторът на професионалните услуги в Минесота дава конкурентно предимство на държавата
Секторът на професионалните услуги в Минесота дава конкурентно предимство на държавата
Anonim

Открийте как разрастващият се сектор на професионалните услуги в Минесота представлява повече от 12 процента от всички работни места в щата и включва правни и счетоводни услуги, архитектура и инженеринг, човешки ресурси и проектиране на компютърни системи.

Минесотски университет
Минесотски университет

Когато става въпрос за привличане на водещи компании в света, едно от по-значимите предимства на Минесота е богатото предлагане на професионални и бизнес услуги. Този разрастващ се сектор на икономиката на Минесота представлява повече от 12 процента от всички работни места и включва правни и счетоводни услуги, архитектура и инженеринг, човешки ресурси и проектиране на компютърни системи – всички необходими ресурси за подпомагане на преместване и разширяване на компании.

Щатът има 367 000 работни места в тези сектори, като средната заплата е близо 65 000 долара годишно.

За да поддържа това стабилно предлагане на услуги за поддръжка, държавните колежи и университети на Минесота (MnSCU) – мрежа от 31 държавни колежа и университета с 54 кампуса в целия щат – предлага обширни програми за продължаващо професионално обучение.

“Индивидите идентифицират нужда от обучение и могат да отидат в техния местен колеж или университет и да вземат некредитни часове по управление на проекти или Lean обучение или изискванията на OSHA, които може да са им необходими за тяхната работа. Ние обслужваме 150 000 души в целия щат по този начин всяка година“, казва Мери Ротчайлд, старши системен директор на MnSCU за развитие на работната сила.

Училището по мениджмънт Карлсън към Университета на Минесота предлага бакалавърски и магистърски степени в области като счетоводство, човешки ресурси, бизнес данъчно облагане и анализи. Университетът също така работи с компании, за да осигури обучение на наети професионалисти чрез своя колеж за продължаващо обучение (CCE).

CCE отвори врати за възрастни да продължат образованието си повече от век, казва Брайън Херман, вицепрезидент по изследванията в Университета на Минесота.

„CCE се ангажира да помага на организациите да се конкурират в глобалната икономика, със спектър от образователни възможности, които помагат на служителите да достигнат пълния си потенциал,” казва той

Популярна тема