Защо Файетвил, Арканзас е най-доброто място за живеене

Съдържание:

Защо Файетвил, Арканзас е най-доброто място за живеене
Защо Файетвил, Арканзас е най-доброто място за живеене
Anonim

Ozarks oasis води щата в прогресивни политики и подобряване на качеството на живот

Файетвил
Файетвил

Въпреки че се озова на номер 99 в списъка на най-добрите места за живеене за 2017 г., Фейетвил, Арканзас, е град на първо място, когато става въпрос за иновативни обществени политики и удобства за качество на живот.

„Ние бяхме първият град в щата, който издаде градска селскостопанска наредба, позволяваща на жителите да отглеждат собствена храна и да я продават от домовете си, казва кметът на Файетвил Лионелд Джордан. „Ние бяхме първият град в щата, който издаде наредба за защита на потоците, за да поддържа нашите потоци чисти и да спре ерозията, като забрани строителството по бреговете на потоци. Ние бяхме първият град, който прие строителните кодекси от 2009 г. и бяхме първият град в Арканзас, който прие наредба за гражданските права, за да защити правата на общността на LBGT в града.“

Върви по този път

Ако Джордан звучи самохвално, това е, защото той се гордее с това, което градът е постигнал през последното десетилетие, за да направи града по-пригоден за живеене за жителите и привлекателен за преместване на бизнес и семейства. Например градът продължава да разширява своята система от градски пътеки, която до края на 2015 г. ще включва 28 мили многофункционални пътеки. Файетвил също утрои финансирането за тротоари, като добави към проходимостта на града и свърза центъра и околните квартали със системата от пътеки. До 2016 г. градът ще е изградил приблизително 100 000 ходови фута тротоар.

„Имаме „кутия“от 20 мили около града, която сме определили като основна зона за растеж, и планираме да имаме четирилентов път с велосипедни алеи, 10 фута зеленина пространство и 5 фута тротоар, който минава из целия град. Можете да вземете автобус. Можеш да караш кола. Можете да карате колело или да се разходите из града, казва той.

Jordan също се гордее със статута на Fayetteville като Tree City USA и трикратен носител на наградата America in Bloom. Градският отдел за паркове и отдих, който управлява 72 градски и квартални парка и три езера, разработи програма за местна трева за засаждане на местни прерийни треви в Арканзас – които почти изчезнаха поради животновъдството – по пътеките. Но докато Файетвил се отличава с проходимост и устойчиво планиране, градът също печели репутация с оживените си изкуства и културна сцена, отчасти благодарение на Университета на Арканзас и щедростта на най-известното семейство в района.

Art Smart

„Имаме страхотни удобства тук. Имаме W alton Arts Center с 1200 места в центъра на града, казва Джордан. „Центърът за изкуства е в процес на разширяване с още 150 места и градът ще добави паркинг в съседство, който ще помогне с паркирането в центъра и ще добави офис пространство за центъра.”

Fayetteville провежда първия четвъртък изложба на местно изкуство всеки месец в художествената галерия с нестопанска цел Fayetteville Underground и спонсорира Arts on the Trails, програма, която показва произведения на местни художници по пътеката на града. Градът също така е домакин на един от най-добрите фермерски пазари в страната, който посреща 150 000 посетители всяка година в продължение на шест месеца.

Много от удобствата на града последваха растежа на Университета на Арканзас, който увеличи записаните си студенти с 10 000 през последните 10 години. С население от 26 000 жители, Джордан казва, че университетът е един от най-големите икономически двигатели на града. Университетските служители работят с града, организациите за икономическо развитие и местния бизнес, за да осигурят постоянен поток от таланти към работната сила в района.

„Имам триъгълен модел за града – от едната страна е икономическата, от другата е околната среда и в основата е социалната. Имаме чувството, че ако поддържаме този триъгълник балансиран, без едната му страна да става по-удължена от другата, ще имаме устойчивост на общността, която обединява всички, казва Джордан.„Нямаме правителство, основано на потребителите, при което всеки пита „какво имам от това за мен“, но вместо това имаме правителство, основано на партньорство, където всеки е частен собственик на града, и ние го движим напред заедно.“

Ние нямаме правителство, основано на потребителите, при което всеки пита „какво имам от това за мен“, но вместо това имаме правителство, основано на партньорство, при което всеки е част от собственика на града и заедно го движим напред.

Популярна тема