Защо Темпе, Аризона е сред 100-те най-добри места за живеене

Съдържание:

Защо Темпе, Аризона е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Темпе, Аризона е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Прогресивно мислещ и благоприятен за технологиите, Темпе е град във видим възход

Красив Темпе, Аризона на брега на езерото Темпе Таун
Красив Темпе, Аризона на брега на езерото Темпе Таун

Лесно се вижда, че Tempe е в режим на растеж. Просто погледнете променящия се силует, за да откриете големи строителни проекти, които са в ход из целия град, разработки, готови да трансформират икономиката на града. В горната част на списъка е офис паркът Marina Heights за 600 милиона долара, на ръба на живописното езеро Tempe Town, където скоро ще се помещава централата на State Farm в западния регион. И известни технологични компании се нанасят – или разширяват дейността си – на всяка крачка, носейки нови високоплатени работни места в града. Растежът изигра голям фактор защо нарекохме Темпе едно от 100-те най-добри места за живеене.

Икономика в Темпе

„Току-що отворихме технологичен център на GoDaddy в Южен Темпе, а Shutterfly открива голямо съоръжение, казва кметът на Темпе Марк Мичъл, преди да отбележи, че Google посочи Темпе като свой eCity за щата Аризона за 2014 г., отчасти благодарение на високата концентрация на технологични фирми.

Според кмета Мичъл, национално признати работодатели – като Chase Financial Services, Edward Jones и Lifelock, за да назовем три – аплодират Tempe за неговото високо образовано, техническо и младо население, както и за големи градски удобства, на които завиждат много други големи столични райони. Темпе отдавна е известен със своите оживени изкуства и културна сцена (помислете за Tempe Center for the Arts, например), както и с ресторантите и магазините на винаги оживения си център, квартал Mill Avenue. Но добавянето на Tempe Marketplace (oc.2007), дом на повече от 100 магазина и ресторанта, предлага на жителите и посетителите още една атрактивна дестинация за пазаруване и развлечение.

Щатски университет на Аризона

Разбира се, базираният в Темпе Държавен университет в Аризона (ASU) остава централната част на местната общност, с повече от 82 000 студенти, записани за учебната 2014-15 година.

„Имаме голям късмет, че имаме ASU, защото не само е [един от] най-големите държавни университети в страната, но е и качествен университет, казва Мичъл, с много от студентите и магистрите програми сред най-високо оценените в нацията.

Университетът е в процес на модернизиране на своя стадион Sun Devil със 75 000 места, част от преустройството на района на стадиона от 330 акра, което ще „помогне за финансирането и на обновяването на стадиона като другите атлетически съоръжения в кампуса, според Мичъл. Училището също е водещо по отношение на възобновяемата енергия, с широкомащабни инсталации на слънчеви панели – включително неговия PowerParasol® – осигуряващ сянка и енергия, голяма стъпка към Tempe да изпълни своя „ангажимент за намаляване на въглеродния си отпечатък с 20 процента до 2025 г., казва Мичъл.

Живот в Темпе

Може би най-впечатляващото в развитието на Tempe е цялостната му система за обществен транспорт, която включва лека железница, автобуси и пет безплатни совалки Orbit, които свързват жилищните райони с популярни местни дестинации и превръщат живота без автомобили в възможност. Темпе също така се счита за „много подходящ за колоездене град (на walkscore.com), с един от най-високите проценти пътуващи с велосипеди в страната, което се дължи на неговите 175 мили специални велосипедни алеи и времето, което е топло и слънчево през цялата година.

Ето защо Tempe е особено подходящ за провеждане на годишни събития като Ironman Triathlon, Pat’s Run и маратона Rock ‘n’ Roll Arizona. Това също помага да се обясни защо многото паркове в Темпе – толкова изобилни, че повечето жители са на половин миля от парк – са особено популярни, включително трите скейт парка, петте парка за кучета и двата обществени басейна. Големият брой възможности за отдих и образование – съчетани с времето и лесното придвижване – е голяма причина качеството на живот да е толкова високо.

„Ние сме град на 20 минути, казва кметът Мичъл. „Можете да ходите пеша, да карате автобус, да карате колело или да карате навсякъде в Темпе в рамките на 20 минути.“

„Ние сме 20-минутен град. Можете да ходите пеша, да карате автобус, да карате велосипед или да карате навсякъде в Темпе в рамките на 20 минути.“

Популярна тема