Малък градски чар в Абингдън, Вирджиния

Малък градски чар в Абингдън, Вирджиния
Малък градски чар в Абингдън, Вирджиния
Anonim

Абингдън, Вирджиния е чудесно място за живеене с много дейности, подходящи за семейството.

Ресторант Механата
Ресторант Механата

Малкият град Америка обикновено попада в две категории. Има селско пространство, така да се каже, на главна влачица, осеяна със златни арки и кофи за пилета, табели с празнини и смесица от стилове на сгради. И тогава има родния град на баснята‚ с озеленени улици и приятелски настроени съседи‚ деца на велосипеди и спретнато пометени тротоари.

Abingdon попада някъде отвъд тази идеализирана визия за малък град Американа. Неговата перфектна обстановка от леко хълмисти улици, граничещи с тротоари от червени тухли и облицовани с красиво реставрирани исторически сгради, е съчетана с авангардна технологична визия, която го отличи като една от най-напредничавите малки общности на Изтока.

Оптичен кабел, монтиран под главната улица, свързва бизнеса, правителството и жителите с всяка технология, която 21-ви век планира да хвърли на пътя си. Градските лидери имаха достатъчно визия и далновидност преди 30 години, за да защитят историческите му корени, създавайки солидна стратегия за планиране, която продължава и днес.

В градовете‚ Абингдън е успешно малко село, което все още мисли мащабно. Това е тип общност, която привлича художници, любители на природата, професионалисти с бели якички и пенсионери, търсещи убежище, което е по-скоро модерно, отколкото хищно. И много от около 8000-те местни жители никога не са напускали, с изключение на колеж и военна служба.

Бившият градостроител Ал Брадли е точно такъв човек. „Израснах тук. Роден съм тук през 1946‚ и освен времето в колежа и службата‚ съм живял тук през цялото време‚“казва Брадли. „Намирам го за прекрасно място за живеене.“

И също не е лошо място за работа‚. Разположен по протежение на междущатска магистрала 81 точно на север от Tri-Cities‚ Abingdon‚ окръжен център на окръг Вашингтон‚ се намира на около 2‚068 фута над морското равнище‚ нещо като версия на планински град на Кармел‚ Калифорния. Хората тук се гордеят толкова много с външния вид на техния град, както и в неговите постижения.

„Той е много добре поддържан“, казва Сузане Лей, изпълнителен вицепрезидент на Търговската камара на окръг Вашингтон. „Опитват се да поддържат улиците много привлекателни.“

Търговците поддържат централната част от 10 блока в добра форма през цялата година. През пролетта и лятото полубъчви, пълни с теменужки, мушкато и други сезонни цветя, осеят тротоарите близо до осветителни стълбове, направени да приличат на старомодни газови лампи. През есента собствениците на магазини и ресторанти изграждат картини от бали сено и царевични люспи.

По времето, когато годишният коледен парад минава през града през декември, сградите са украсени с бели светлини и зеленина, с червени венци на всяка врата. Къщи от 18-ти и началото на 19-ти век мирно се сливат една с друга. Викторианска къща може да е съсед на сграда във федерален стил от едната страна и бунгало от 40-те години на миналия век от другата. Някак си миксът е хармоничен.

„Природата на града някак се връща към някои от собствениците отдавна, които са решили, че някои от старите къщи си струва да бъдат запазени“, казва Брадли. „Градът се появи през’71 или нещо такова и го благослови с наредба за зониране, за да остане така.

„Мисля, че е много уникално. Не знам друг град в страната, който съм виждал, това е качеството на Абингдън… Някой каза, че Абингдън много прилича на Уилямсбърг – само че Абингдън е истински.”

Обширна общност на изкуствата допринася за културната привлекателност на града. Известният Barter Theatre привлича хора от цял свят с висококачествените си представления. Изложби, лекции и фестивали се провеждат в Абингдън целогодишно, а Центърът за висше образование в Югозападна Вирджиния е идеалното място за някои от многото пенсионери в града да получат магистърска степен или да продължат обучение за втора кариера.

„Това е по-стара общност“, казва Лей. „Средната възраст при последното преброяване е 39,9 години. Тук няма много голяма индустрия, така че много хора са склонни да се върнат тук, след като са се пенсионирали.“

Добре оборудваният център за отдих в града, парковете и солидната училищна система също се харесват на разрастващи се семейства. Някогашно място, където хората са избирали да живеят, докато пътуват до работа другаде, Абингдън се трансформира в град, където можете да живеете и работите удобно.

Качеството на живот, прогресивното управление на града и постоянният поток от дейности го правят много привлекателна перспектива. И съвсем без предразсъдъци‚ Лей се съгласява. Абингдън е, казва тя, „място за мечти.“

Популярна тема