8 причини да се преместите в Блумингтън, Индиана

Съдържание:

8 причини да се преместите в Блумингтън, Индиана
8 причини да се преместите в Блумингтън, Индиана
Anonim

Блумингтън предлага изненадващо разнообразен и вълнуващ начин на живот за жителите

Образ
Образ

Bloomington, Ind., предлага изобилие от привлекателност за новите жители, ако планирате преместване или мислите за промяна на местоположението. С население от повече от 80 000 души, Блумингтън е седалището на окръг Монро и предлага звездни възможности за висше образование заедно с разрастващ се технологичен сектор. Въпреки че според Ерин Ердман от Visit Bloomington градът може да е най-известен на аутсайдерите като мястото за емблематичния филм Breaking Away и мястото, където баскетболната икона Боби Найт е треньор, има много повече от това. Ето няколко причини да обмислите преместване в Блумингтън.

Силна икономика

Блумингтън е икономически център в региона, като най-големият му работодател е университетът на Индиана, според Ердман. Това е последвано от производителя на медицинско оборудване Cook Group, основана от покойния Бил Кук, който създаде първия модерен сърдечен апарат. Компанията се разрасна до световно известност, финансирайки сгради в кампуса и общността, а Гейл Кук продължава традицията на съпруга си да връща в целия район. Блумингтън също има процъфтяващ технологичен сектор, страхотна здравна система и е най-големият производител на варовик в САЩ

„Двадесет и девет от 50-те сгради в столицата на щата са използвали варовик, добиван тук“, казва Ердман. „Както и имението Билтмор, Емпайър Стейт Билдинг и възстановяването на Пентагона след 11 септември.“

Ползи за общността на университета

„Учещите през целия живот могат наистина да се забавляват тук“, казва Ердман. И тя не се отнася само до всички студенти и преподаватели. По-скоро наличието на голям университет носи ползи за всички, включително „невероятни серии лекции по дисциплини – наскоро имахме държавен секретар Джон Кери; филми, предавания, всякакви неща, които позволяват на жителите да разширят кръгозора си. Това е огромна възможност за продължаващо образование.“

Университетът включва прочутия Kinsey Institute, Maurer School of Law и School of Public and Environmental Affairs, наред с други интереси.

Библиотеки и музеи

Bloomington може да се похвали с пълната с редки книги Lilly Library, включително частна колекция на Ейбрахам Линкълн, оригинали на Джак Керуак и Кърт Вонегът, детски книги и готварски книги – сред много други. Входът е свободен. Музеят на науката, здравето и технологиите Wonder Lab предоставя на децата и децата по душа чудесно учебно изживяване. Голямото образователно училище на университета в Индиана гарантира, че училищата в района поддържат високи стандарти.

Фестивали

Блумингтън има своя справедлив дял от вълнуващи годишни събития, сред които Месец на варовика през юни, който позволява различни по-малки събития, включително фестивала на комедията на варовика, провеждан в Comedy Attic, една от най-добрите комедии клубове в нацията, чиито гости са били Кевин Смит, Патън Осуалд, Тиг Нотаро и Джанин Гарофало. Септемврийският фестивал за световна музика и изкуство Lotus е оживен уличен фестивал в центъра, изпълнен със световна музика. Фестивалът Taste of Bloomington позволява на 40 местни ресторанта да покажат своите менюта и предлага две сцени с музика на живо за 10-15 000 посетители.

Международна и местна кухня

„От фермата до вилицата винаги е било норма в Блумингтън, тъй като сме в средата на страната и сме разглезени от богатата почва на Индиана“, казва Ердман.

В окръг Монро има 350 ресторанта, като 110 са само в центъра – много от тях са местна собственост. Притокът на студенти от други страни, които са се заселили тук, означава, че етническата и международната кухня е изобилна.

„Имаме ресторанти, предлагащи индийска, бирманска, турска, паназиатска, тайландска, японска, тибетска, близкоизточна – много е разнообразна. Блумингтън е дом на единствения Тибетски културен център в САЩ, а нашият автентичен тибетски ресторант сервира Негово Светейшество Далай Лама, когато той го посещава.“

Освен това Блумингтън разполага с нарастваща колекция от кафенета за печене на кафе, страхотни микропивоварни и Cardinal Spirits, финансирана от тълпата занаятчийска дестилерия (произвеждаща убийствена водка с мед и ванилия с помощта на пчелни кошери на покрива).

Живот на открито

Monroe Lake, езеро с повече от 10 000 акра в окръг Монро е най-голямото в щата, разположено до 202 000 акра от девствената национална гора Hoosier. Независимо дали предпочитате разходка с лодка, туризъм, риболов или плуване, този вид изключителна пустиня добавя невероятно качество на живот в района.

Erdmann казва: „Това е на 15 минути от къщата ни в центъра на града и аз и приятелят ми обичаме да караме до района на дивата природа Deam и да се качим на 12-етажната пожарна кула. Това е невероятен туризъм на открито с неописуемо красиви гледки и гледки.“

Ако искате да излезете в града, Блумингтън вече 30 години е обявен за Град на дърветата, благодарение на своята зеленина. Ходенето пеша или колоезденето е приятно благодарение на 3-километровата линейна пътека Beeline, създадена от стара железопътна линия и маркирана с обществено изкуство и площади за публични представления.

Изкуства

Освен споменатите по-рано фестивали, градът има процъфтяваща жизнена общност на изкуствата. „Това е едно от редките места, където артистите могат да изкарват истински прехраната си“, казва Ердман. „Така че от визуално през концептуално до музика, ние го имаме.“

Това означава изобилие от галерии и места в града. Музеят на изкуствата на университета в Индиана е колекция от 40 000 предмета, включваща изкуство от всеки период на създаване на изкуство в историята. Музикалното училище Jacobs към университета предлага концерти, опери, балети и много други. Аудиторията на университета е домакин на представления, а независимият Bloomington Playwrights Project предлага само нови пиеси, докато Cardinal Theatre Company се фокусира върху любими. Трябва да се отбележи ангажиментът на града към публичното изкуство, което може да се намери почти навсякъде.

Спорт

Популярният филм от 1979 г. Breaking Away описва прочутото велосипедно състезание Little 500 на университета, което се провежда всеки април. Любителите на спорта също могат да се възползват от легендарната баскетболна програма на университета, с пет национални първенства под колана. Мъжкият футболен отбор също има осем национални титли. Има множество спортове както за мъже, така и за жени, които отговарят на нуждите на феновете, от писта до футбол.

Популярна тема