Цветята помагат на Тайлър, Тексас Блум

Съдържание:

Цветята помагат на Тайлър, Тексас Блум
Цветята помагат на Тайлър, Тексас Блум
Anonim

Цветята са страст на общността – и чудесен маркетингов инструмент.

Azalea Trail в Тайлър, Тексас
Azalea Trail в Тайлър, Тексас

Ако търсите Джоан Пирон през февруари или март, проверете задния й двор. Всеки ден, когато не вали, вероятно ще я откриете там да рови в пръстта, за да помогне не само на градината си, но и на международния имидж на Тайлър.

Pyron и нейният съпруг Гай, подобно на толкова много жители на Тайлър, са запалени по цветята – в техния случай по-специално азалиите – и прекарват стотици часове в планиране, засаждане, плевене, хранене и подрязване, за да помогнат направи града красив и привлекателен за туристите. Всяка година усилията на доброволци и професионалисти се отплащат щедро в годишния градски Сезон на розите и Пътеката на азалията и пролетните цветя, които водят повече от 179 000 души в града и заедно имат икономическо въздействие от над 4 милиона долара. Но това е само началото.

Цветята стартират разговора

„Цветята са един вид нашата врата, за да обсъдим всички други неща, които Тайлър може да предложи. Той започва разговора и създава образ в главите на хората, че това е красиво място за посещение“, казва Холи Конли, помощник вицепрезидент по маркетинга на Tyler Convention & Visitors Bureau. „Но има много повече. Искаме да привлечем посетители на Tyler, за да могат да видят всичко, което предлагаме. Щом стигнете тук, ще искате да се върнете.“

За Пирон цветята са труд от любов, ръководен, казва тя, от божествен майстор градинар.

„Ако Бог иска да направите нещо, той ви кара да го обичате“, казва Пирон, която се грижи за около 800 растения азалии и грижлива колекция от камелии, лилии, хризантеми, маргаритки и рози в нея градина, дълъг акцент на пътеката на Азалията.„Той ме постави тук за това и аз обичам да го правя и обичам да съм част от нещо, което помага толкова много на общността.“

Пътеката на азалията и пролетните цветя празнува своя 57-ми рожден ден от 25 март до 10 април 2016 г., насочвайки посетителите по цъфтяща пътека от 10 мили. Пътеката също така вдъхновява десетки събития, от шоута за обездка на коне до партита, художествени изложби и концерти.

„Мисля, че цветята са едно от големите ни неща в Тайлър“, казва Пирон. „Всеки, който се премести в Тайлър, обича цветята. Те са важни и от икономическа гледна точка. Те водят много хора от цял свят. Невероятно е.”

Rosy Outlook

Азалиите процъфтяват в популярност, но цветето, което дава прякора на Тайлър като Световната столица на розата, все още е може би най-известният символ. През октомври градът е в разкошен цъфтеж със стотици хиляди рози навсякъде по градските улици и градини, сезонът подчертан от тридневния Фестивал на розата в Тексас. И винаги има какво да се види в градската градска розова градина от 14 акра – най-голямата колекция от рози в света и ценна икона в Тайлър.

Градината съдържа повече от 30 000 розови растения, отразяващи 550 разновидности, от хибридни чаени и наследствени рози до нокаут и облачни рози, популярни сред градинарите днес.

„Ние се гордеем с това, което правим“, казва Хосе Парга, управител на градината и засадените с рози медиани на града. „Розите са много, много важни за жителите на Тайлър и ние правим всичко възможно, за да поддържаме градината според очакванията на хората.“

Популярна тема