Разрастващ се бизнес, инвестиращ в окръг Джеферсън, Арканзас

Съдържание:

Разрастващ се бизнес, инвестиращ в окръг Джеферсън, Арканзас
Разрастващ се бизнес, инвестиращ в окръг Джеферсън, Арканзас
Anonim

Открийте как стратегическото местоположение на окръг Джеферсън в центъра на страната, квалифицираната работна сила, речното пристанище и добре развитата транспортна инфраструктура и стимулите за икономическо развитие го правят предпочитана дестинация за разрастващ се бизнес.

Образ
Образ

Със стратегическото си местоположение в центъра на страната, квалифицирана работна сила, добре развита транспортна инфраструктура и речно пристанище, както и добре финансирана програма за стимулиране на икономическото развитие, окръг Джеферсън се превръща в предпочитана дестинация за набор от развиващи се бизнеси. Окръгът е дом на една от най-големите банки в щата, както и фирми, занимаващи се със селско стопанство, производство на храни, производство, науки за живота и транспорт и логистика. Бизнесите в окръг Джеферсън включват кой е кой списък с добре известни компании, включително Tyson Foods, Evergreen Packaging, Central Moloney Inc., Stant USA Corp., U. S. Steel's Wheeling Products Division, Sun Gro Horticulture, Planters Cotton Oil Mill, The Strong Company и Berenfield Containers. Общността има особено разнообразен производствен сектор, който представлява близо 20 процента от работните места в района, казва Лу Ан Нисбет, президент и главен изпълнителен директор на Алианса за икономическо развитие за окръг Джеферсън. „Вместо зависимост от конкретен промишлен работодател, окръг Джеферсън може да се похвали с разнообразна производствена база, която произвежда различни продукти като преработено пиле, автомобилни капачки, хартия, картон за опаковане на течности, електрически трансформатори, стоманени транспортни барабани, смеси за градинарство, масло от памучно семе, съединители за стоманени тръби и други метални изделия“, казва Нисбет. Други водещи сектори на заетостта в окръг Джеферсън включват образование и здравни услуги, търговия, транспорт, комунални услуги и държавно управление. „Разбира се, селското стопанство все още е икономическа опора за окръг, през който минава река“, казва Нисбет.

Логистични предимства

Предимствата на окръг Джеферсън включват пристанище Пайн Блъф с целогодишен речен достъп до южните пристанища, железопътна услуга, осигурена от Union Pacific и BNSF, мрежа от лесно достъпни магистрали и търговски въздушен транспорт на около 40 минути на север на Националното летище Клинтън/Адамс Фийлд в Литъл Рок. Предлагат се местни услуги за корпоративни самолети на регионалното летище Pine Bluff-Grider Field. Окръг Джеферсън наскоро привлече вниманието на Highland Pellets, която инвестира общо 170 милиона долара в съоръжение за дървесни пелети, което ще създаде 36 работни места на пълен работен ден и 482 непреки работни места в региона. Заводът ще доставя своите пелети до Европа, където те ще бъдат използвани като по-екологична алтернатива на изкопаемите горива. Първоначално се очакваше годишното производство да бъде 500 000 метрични тона, но нарасна до 600 000 тона. „Достъпът до големи количества непродаваема устойчива дървесина от управлявани гори, съчетан с мотивирана местна квалифицирана работна сила, означава, че Арканзас е в добра позиция да участва активно в европейския пазар на дървесни пелети“, казва Том Рейли, председател на Highland Pellets. Европа няма достатъчно устойчиви гори, за да достави дървесните пелети, от които се нуждае, но устойчивите гори на Арканзас не се използват достатъчно след упадъка на хартиената и целулозната промишленост, казва той. За Highland Pellets предимствата на Jefferson County включват местоположението му в сърцето на устойчиво управлявани гори, достъпни цени на енергията, местна подкрепа и наличието на магистрални железопътни и шлепови съоръжения, казва Рейли.

Достигане до международни, национални пазари

Друг разрастващ се бизнес, Southwind Milling, инвестира милиони долари в оризова мелница в пристанището на Pine Bluff, където създава приблизително 50 работни места. От местоположението си по поречието на река Арканзас, компанията има бърз достъп до международните пазари, казва д-р Ели Сотило, оперативен директор на Southwind Milling. „Това местоположение е стратегическо за транспортиране с баржи с достъп до международните пазари на много конкурентна цена“, казва Сотило. Southwind вече прави планове за растеж и има редица проекти в процес на подготовка, казва той. В сектора на услугите друг разрастващ се бизнес, Simmons First National Corp., има повече от 400 сътрудници в окръг Джеферсън и е една от най-големите финансови холдингови компании със седалище в Арканзас. Simmons First National Bank се разшири в три други щата – Канзас, Мисури и Тенеси – и вече е третата по големина банка в Арканзас, класирана по активи. Simmons, която сега има активи на стойност 7,8 милиарда долара, е основана в Пайн Блъф през 1903 г. като Simmons National Bank с четирима служители и депозити за първи ден от 3 338 долара. Компанията се превърна в 102-рата по големина банка в САЩ.и обслужва повече от 100 общности с повече от 150 финансови центъра в Арканзас, Канзас, Мисури и Тенеси, казва изпълнителният директор на корпорацията Джордж Макрис. „Благодарение на работната етика на жителите на окръг Джеферсън, Simmons се превърна в една от най-големите финансови корпорации в региона и ние сме горди да наречем окръг Джеферсън дом,“казва Макрис.

Популярна тема