Технологии в Южна Каролина: Където се изобретява бъдещето

Съдържание:

Технологии в Южна Каролина: Където се изобретява бъдещето
Технологии в Южна Каролина: Където се изобретява бъдещето
Anonim

Научете как иновативните компании растат в Южна Каролина благодарение на бизнес екосистема, богата на ресурси, които насърчават предприемаческата дейност, достъп до финансова и техническа подкрепа, изобилие от съоръжения и силно желано качество на живот.

Bidr Южна Каролина
Bidr Южна Каролина

Иновативните компании растат в Южна Каролина благодарение на бизнес екосистема, богата на ресурси, които насърчават предприемаческата дейност, достъп до финансова и техническа подкрепа, изобилие от съоръжения и силно желано качество на живот, което привлича и задържа талант.„Има добра причина Чарлстън да спечели името Digital Harbor“, казва Сам Стейли, основател на Bidr, стартираща компания, чиято технология позволява на потребителите да наддават за тихи търгове и да получават актуализации на своите смартфони. Bidr спечели награда от $100 000 за състезание от Стив Кейс, съоснователят на AOL, който сега ръководи Revolution LLC, базирана във Вашингтон инвестиционна фирма. Кейс направи инвестицията в Bidr, когато заведе автобусната си обиколка „Rise of the Rest“в щата Палмето, където намери множество примери за предприемачески иновации.

„Възходът на останалите“е за хвърляне на прожектори върху градове като Чарлстън и много други в цялата страна, където става все по-лесно за нови бизнеси да стартират, мащабират и добавят работни места в местната общност”, казва Кейс. „Чарлстън е град, пропит с история, но има реален потенциал за мобилизиране на ресурси и изграждане на жизнена стартираща екосистема, която стимулира иновациите в бъдеще. Вълнувам се да работя с талантливия екип на Bidr, който е пример за обещаваща, млада компания в Чарлстън“, казва той.

Този оптимизъм, казва Кейс, е подкрепен и от вълна от обещаващи нови бизнеси, включително производителя на специални свещи Rewined Candles и фирмата за дигитален маркетинг LevelWing. Предприемачите също се възползват от поддържаща инфраструктура като Harbour Entrepreneur Center и вниманието, което получават от местните и щатските власти, включително кмета на Чарлстън Джо Райли и губернатора Ники Хейли.

Startups процъфтяват

Друга стартираща компания, Eatabit, разрушава индустрията за хранителни услуги с технология за текстови съобщения и печат, която опростява процеса на подаване на поръчка в ресторант. „Изпращате текстово съобщение на любимия си ресторант по същия начин, по който бихте го нарекли“, казва съоснователят на Eatabit Стюарт Мур. Съобщенията се доставят на принтер, който Eatabit разработи и доставя на своите клиенти, които включват ресторанти, хотели, голф игрища и други фирми. Мур и партньорът Грег Олексиак излязоха с идеята за Eatabit, докато се опитваха да направят поръчка за доставка от любимия си бар. Телефонното им обаждане не се осъществи и нямаше начин да поръчате онлайн.

„Хакнахме това нещо заедно в гаража на Грег“, казва Мур за прототипа на принтера на компанията. След това те участваха в програмата за ускоряване на бизнеса на Harbour Entrepreneur Center, която осигури достъп до мрежа от ментори и съветници, класове, безплатно работно пространство и представяне на потенциални инвеститори. „Не знам къде щяхме да сме без ускорителя. Дори не мога да сложа цифра в долари за стойността“, казва Мур. Предприемачите в цяла Южна Каролина имат достъп до множество ресурси. Държавата насърчава предприемачеството чрез усилия като Службата за иновации, стартирана през есента на 2013 г., и SC Launch, която улеснява приложните изследвания, разработването на продукти и програмите за комерсиализация.

Мрежата на ангелите на Южна Каролина (SCAN) свързва повече от 20 водещи ангелски групи, които се състоят от 200 индивидуални ангелски инвеститори, които се срещат често, за да анализират най-добрите компании на ранен етап от целия регион и да ги подкрепят с техните финансов и интелектуален капитал. Компаниите от Южна Каролина са привлекли над 266 милиона долара рискови инвестиции между 2010 и 2014 г.

Привличане на инвестиции

Филиалите на SCAN са инвестирали повече от 12 милиона долара в 37 компании, 80 процента от които в Южна Каролина. Базираната в Грийнвил месарница в Ню Йорк получи финансиране чрез мрежата на SCAN. Компанията търгува на дребно с висококачествено говеждо месо и артикули като пиле кордон бльо, пресни сезонни зеленчуци, паста, сосове и вина. Компанията има франчайзи в Южна Каролина и Джорджия и има планове за местоположения в други щати. Стейли, основателят на Bidr, казва, че Южна Каролина изгражда здрава основа от иновативни компании, които могат да черпят сила една от друга.

“Свързвам мрежа с 20 или 30 компании. Никога не знаеш откъде ще дойде тази синергия“, казва той. Качеството на живот в Южна Каролина е основно предимство за стартиращи компании, които се конкурират за най-добри таланти със Силиконовата долина и други горещи точки, казва Стейли, роден в Атланта, който пристигна в Чарлстън за колеж и никога не го напусна. Южна Каролина е благоприятна среда за технологични стартиращи компании, казва Мур. „Ние сме на точното място в точното време“, казва той.

Популярна тема