Коридор I-99 на Пенсилвания: Реактор Breedor за пробиви в науките за живота

Съдържание:

Коридор I-99 на Пенсилвания: Реактор Breedor за пробиви в науките за живота
Коридор I-99 на Пенсилвания: Реактор Breedor за пробиви в науките за живота
Anonim

Прочетете за това как водещи компании в областта на биотехнологиите и науки за живота в коридора I-99 на Пенсилвания се присъединяват към изследователи от Penn State University в сътрудничество, което прави света по-безопасен и по-здравословен

Образ
Образ

От водещи биотехнологични компании до амбициозни стартиращи фирми, от голям изследователски университет до технически програми в гимназията, от научни експерти до специализирани работници, коридорът I-99 на Пенсилвания е дом на усилия, които правят света по-безопасен и по-здрави.

Качеството на живот в този коридор и изобилието от квалифицирани работници привлякоха иновативни компании в областта на науките за живота, като същевременно използват възможностите за изследване и комерсиализация на Penn State University, за да подхранват водещи биотехнологични предприятия.

Наистина Penn State има голям принос за иновациите в биотехнологиите и науките за живота. Times Higher Education класира PSU сред 50-те най-добри университета в света. През фискалната 2015 г. университетът привлече близо 354 милиона щатски долара от субсидии на Националните здравни институти.

Институтите за науките за живота Huck на PSU предлагат множество магистърски и докторски програми, като същевременно разполагат с четири основни изследователски института и центъра в областта на екологията, геномните науки, инфекциозните болести и невронауките.

С повече от 2500 научни и технологични изследователи, PSU също така предоставя ключови ресурси за предприятието в областта на науките за живота. Иновационният парк на университета включва съоръжения за инкубатор, лабораторни помещения и програми, които насърчават предприемачеството и трансфера на технологии. Сред биотехнологичните компании, които се възползват, са Peconic, която предоставя лабораторни методи и методи за анализ на данни на епигенетичната изследователска общност, и Salimetrics, която подкрепя изследователите и имунодиагностичната индустрия в световен мащаб с иновативни продукти за имуноанализ на слюнката и лабораторни услуги.

Животни и магнетизъм

Динамичният клъстер за науки за живота на I-99 се простира далеч отвъд Penn State, разбира се. Водещите фирми включват IndigoBiosciences, чиято технология за тестване и скрининг определя как съединенията влияят на рецепторите в ядрото на клетката.

Sound Technology, също в State College, разработва технология за трансдюсери, използвана от производители на оригинално оборудване и клиницисти за широк спектър от ултразвукови приложения, включително радиология, кардиология, акушерство и гинекология и хирургия.

Базираната в State College BioMagnetic Solutions, чиято работа е съсредоточена около изграждането на по-добра платформа за обслужване на авангардни изследвания в областта на клетъчната терапия на рак, започна през 2011 г. като изследователска компания и ще продължи да бъде това, казва съоснователят Пол А. Либерти.

„Ще продължим да предоставяме първокласни технологии и продукти на изследователската общност по интерактивен начин“, казва той. „Имаме няколко текущи сътрудничества с изследователи от най-високо ниво и много други на хоризонта. По този начин вярваме, че можем да бъдем партньор в напредъка на границата.“

Друга иновативна компания, Lampire Biological Laboratories в окръг Бедфорд, предоставя персонализирани продукти и услуги за антитела, имунохимикали и реагенти, както и кръвни и биологични продукти. Lampire управлява обширни съоръжения за животни – лаборатория за биообработка с площ от 15 000 квадратни фута и комплекс от 400 акра, в който се отглеждат големи домашни селскостопански животни и малки лабораторни животни – за създаване на персонализирани биологични продукти, които обслужват фармацевтични и диагностични компании по целия свят.

„Lampire е нещо повече от модерна биотехнологична фирма,” казва Грегъри Ф. Клуг, президент на компанията. „Ние сме част от силен екип на общността, който помага за изграждането на млада работна сила, запозната с технологиите, с лазерен фокус върху стремежа да изпълни задачата правилно от първия път, всеки път.“

Lampire е една от многото компании I-99, които се възползват от квалифицирани работници, завършили академични и обучителни програми в областта на науките за живота.

Например, програма, предлагана от Техническия център на окръг Бедфорд (BCTC) и Allegany College of Maryland, позволява на учениците да вземат курсове по биотехнологии за две години в гимназията, две години за асоциирана степен и завърши с две години в четиригодишна институция.

I-99 Коридор: Местоположение, Местоположение, Местоположение

Actuated Medical, компания за медицински изделия, базирана в Bellefonte в окръг Сентър, разработва водещи, минимално инвазивни инструменти за изчистване на оклузии, проникване в кости и тъкани и за създаване на нововъзникваща индустрия за хирургични процедури, ръководени от MRI. Съоръженията на компанията включват съвременно оборудване за 3-D производство и бързо прототипиране.

Местоположението на коридор I-99 се харесва на президента и главен изпълнителен директор на Actuated Medical, Морийн Мулвихил.

„Взаимодействаме с клиницисти във Филаделфия, в клиниката в Кливланд, в Ню Йорк и в Питсбърг“, казва тя. „Тъй като сме централно разположени, можем да стигнем навсякъде от мястото, където се намираме в момента, за няколко часа.“

Подобно на Klug, Mulvihill цени образователните ресурси на коридора и изобилието от квалифицирани работници.

„Качеството на работната сила в нашия район е изключително“, казва тя. „Имам изключителен екип и качеството на живот в нашите общности привлича тези изключителни хора в тази област.“

За нейната компания и много други в коридора най-доброто може би тепърва предстои: Actuated Medical се справя добре и „разглежда възможности за разширяване“в близко бъдеще, казва Мълвихил.

Популярна тема