Айдахо Фолс, ID Граждански организации помагат за изграждането на по-силна общност

Съдържание:

Айдахо Фолс, ID Граждански организации помагат за изграждането на по-силна общност
Айдахо Фолс, ID Граждански организации помагат за изграждането на по-силна общност
Anonim

От ограмотяване до хоспис, групите предлагат набор от услуги, които укрепват града.

Айдахо Фолс ID
Айдахо Фолс ID

Терминът „качество на живот“често извиква образи на страхотни училища, изобилен отдих на открито и оживена сцена на изкуството и културата. Докато тези удобства са важни – и изобилни в Айдахо Фолс – понякога пренебрегван принос за качеството на живот е силата на гражданските организации на общността.

“Организациите, фокусирани върху общността, са важни, защото наистина се фокусират върху нуждите на общността като цяло, като всички организации, агенции за социални услуги и нестопански програми работят заедно, за да повишат качеството на живот на всички жители, казва Селесте Елд, изпълнителен директор на Hospice of Eastern Idado (HEI).

Добре закръглена услуга

HEI наскоро отвори хосписен дом за краткосрочен престой в Амон – едва второто подобно съоръжение в Айдахо. HEI помага на терминално болни пациенти да се възползват максимално от оставащите дни, за да могат да прекарват време с хората, които обичат. Елд казва, че организацията приветства доброволци, които да помагат при обслужването на пациентите, да помагат за обучението на общността или да работят в офиса на HEI.

Ротари клубът на Айдахо Фолс работи с Училищен окръг 91 за насърчаване на грамотността, помага за финансирането на местната хранителна банка и безплатната стоматологична клиника и спонсорира стипендии за колежи за местни възпитаници. Членовете на клуба също са доброволци за почистване на магистрали и си партнират с други организации, като Interact Club of Idaho Falls (младежкият клон на Ротари) и United Way of Idaho Falls & Bonneville County, за да завършат проекти за услуги.

Междувременно United Way си партнира с 25 различни общностни агенции за решаване на проблеми на общността, като глад, разлика в доходите, грамотност и управление на кризи. Изпълнителният директор Синди Озаки казва, че United Way предлага множество възможности за включване на жителите.

„Много от нашите агенции се нуждаят от доброволци, казва Озаки. „Програмата Big Brothers Big Sisters работи с доброволци; RSVP, приемните баби и дядовци и Червения кръст разчитат до голяма степен на доброволци, както и много от нашите програми, които работят с недостиг на храна. Ние също така търсим идеи в общността: Къде хората виждат нужда? Това е едно от най-големите неща, които United Way носи на общността.“

Забавлението в набирането на средства

Друго предимство на гражданските организации е способността им да обединяват общността за забавление. През юли и август United Way е домакин на безплатен концерт, за да образова общността не само за нуждите, но и за наличните ресурси. По същия начин от май до септември ще намерите членове на Idaho Falls Civitans в Alive at Five, поредица от седмични художествени и културни събития за набиране на пари за обществени проекти.

Съветът по изкуствата на Айдахо Фолс работи, за да донесе повече изкуство и култура на общността всеки ден чрез театър на живо, художествени галерии и класове за деца и възрастни. Бившият президент Джаки Флауърс казва в Айдахо Фолс, че Ротари клубът е известен също толкова с годишното състезание с патици Great Snake River – което набира средства за развитие и подобряване на Greenbelt – колкото и с други свои обществени проекти. Събитието отбеляза 25 години през 2015 г., привличайки тълпи, които съперничат на празника на 4 юли в града.

Организациите, фокусирани върху общността, са важни, защото те наистина се фокусират върху нуждите на общността като цяло и с всички организации, агенции за социални услуги и нестопански програми, работещи заедно, повишават качеството на живот на всички жители.

Популярна тема