Страхотна образователна система във Франклин, Тенеси

Съдържание:

Страхотна образователна система във Франклин, Тенеси
Страхотна образователна система във Франклин, Тенеси
Anonim

Училищата в окръг Уилямсън са голяма привлекателност.

Brentwood TN Ravenwood High School
Brentwood TN Ravenwood High School

Ученици от избрани училища в окръг Уилямсън помагат да се проправи път за нова учебна програма по чужд език в областта.

Уважаван университет в Нешвил наскоро отвори кампус в района на Cool Springs, който предлага среда, смятана за „далеч от обичайния бизнес“.

Най-старото частно училище в окръга ще отпразнува своята 125-та годишнина през 2014 г.

Това са само извадка от факти, които демонстрират ролята на образованието за превръщането на окръг Уилямсън в един от най-оживените райони за живеене и работа в страната. От детската градина през колежа и до продължаващото обучение за възрастни, образователната инфраструктура на окръга е високо в списъка с това, което привлича както жителите, така и бизнеса.

„Мисля, че това е най-важното нещо, което правим“, казва Мат Ларген, президент на Търговската камара на окръг Уилямсън и бивш директор по икономическото развитие на окръга. „Наш приоритет №1 е да се уверим, че популяризираме образователната система на окръг Уилямсън и да си партнираме навсякъде, където можем, за да направим по-силна връзка между бизнес общността и образователната общност.“

Строги стандарти

Върхът на образователната система тук са може би училищата на окръг Уилямсън, най-успешният и разрастващ се училищен квартал в Тенеси, според Държавната отчетна карта за 2012 г., публикувана през ноември. WCS записа A за постижение за всяка предметна област.

„Очевидно имаме страхотни учители и администратори, които имат интензивен фокус върху това да помогнат на учениците да усвоят стандартите“, казва д-р. Майк Луни, началник на WCS. „Имаме подкрепяща общност, особено родителите. И имаме много умишлен фокус върху конкретни, строги стандарти за обучение.“

Изобилие от инициативи

Специални инициативи, като програмата Bring Your Own Technology, подчертават силните страни на квартала WCS. BYOT започна през учебната 2012-13 г., позволявайки на учениците да използват смартфони, таблети, електронни четци и други подобни в часовете.

През същата календарна година училищната система започна пилотна програма, която се фокусира върху изучаването на мандарин китайски и испански от учениците. Идеята е през следващите няколко години да се въведе пълна програма по чужд език за всички класове.

С нарастващото население в окръга WCS планира да построи нова гимназия в Ноленсвил и ново основно училище в Спринг Хил до 2015 или 2016 г.

Други възможности

Седем начални и средни училища от специалния училищен окръг Франклин също обслужват местните жители и широка гама от уважавани частни училища е осеяна в окръга.

Най-старото частно училище тук, Battle Ground Academy, датира от 1889 г. и има най-много записани сред частните училища в окръга, следвано плътно от Brentwood Academy.

Студентите в колежа и нивата на продължаващо образование също имат много възможности. Университетът Lipscomb отвори кампус в Cool Springs в началото на 2012 г., известен като Spark: Lipscomb’s Idea Center. Той служи както като учебен център, така и като място за срещи – „иновативен център за идеи, който далеч не е както обикновено“, според неговия уебсайт.

Университетът Белмонт също има кампус в Кул Спрингс, а мястото на Франклин за Columbia State Community College се разрасна до точката, в която се изгражда нов кампус. Също така в окръг Уилямсън са колежът по дизайн O’More, Университетът на Финикс и християнският колеж Уилямсън.

Популярна тема