Десет неща за правене в Колорадо

Съдържание:

Десет неща за правене в Колорадо
Десет неща за правене в Колорадо
Anonim

Pikes Peak, Vail, Royal Gorge подчертават The Centennial State

Жена ляга на скала с изглед към огромни планини и борови дървета близо до Ft. Колинс
Жена ляга на скала с изглед към огромни планини и борови дървета близо до Ft. Колинс

Посетителите имат какво да видят, направят и да се насладят:

Достигнете своя връх

Направете живописно шофиране до връх Пайкс, разположен в Националната гора Пайк на 10 мили западно от Колорадо Спрингс. Атракцията е кръстена на изследователя Зебулон Пайк, който покорява планината през 1806 г., а днес по маршрута има няколко центъра за посетители. Шофьорите могат да стигнат до върха по няколко начина, включително през магистрала Пайкс Пийк.

Отидете на градинарство

Присъединете се към повече от 2 милиона души годишно, които посещават Garden of the Gods, популярен природен парк за туризъм, скално катерене, планинско колоездене и конна езда. Паркът разполага с център за посетители и 15 мили пътеки, включително павирана една миля пътека Perkins Central Garden Trail през най-големите и живописни червени скали в парка.

Ваксирайте ските

Изберете една от 190 писти за каране на ски на сняг в ски курорта Вейл в окръг Ийгъл, класиран като ски курорт №1 в Съединените щати 14 пъти през последните 17 години. Има 33 асансьора, които побират до 3600 души на час, а курортът разполага с луксозни магазини, ресторанти и възможности за нощен живот.

Донесете ръкавицата си

Насладете се на храна в пивоварна Blue Moon Brewery зад дясната трибуна и след това посетете бейзболния мач на Colorado Rockies на Coors Field. Стадионът включва 63 луксозни апартамента и 4 526 клубни места, с общ капацитет от 50 445 места. Теренът е с естествена трева и бейзболът се носи добре поради голямата надморска височина на Денвър.

Оценете Пикасо

Вижте произведения на изкуството от майстори като Клод Моне, Анри Матис, Пабло Пикасо и Джорджия О'Кийф в Музея на изкуствата в Денвър, разположен в Гражданския център на града и обявен за най-големия музей на изкуствата между Западното крайбрежие и Чикаго. Музеят притежава 68 000 творби от различни векове и света, представляващи живопис, скулптура, фотография и текстил.

Вярвайте в Дядо Коледа

Заведете децата да се срещнат с Дядо Коледа и госпожа Клаус в Работилницата на Дядо Коледа, увеселителен парк в Cascade точно на запад от Колорадо Спрингс. Атракцията е най-подходяща за деца на възраст 2-12 години, с 26 атракции, отворени от средата на май до Бъдни вечер. Други акценти включват North Pole Village и самата работилница на Дядо Коледа.

Бъдете освежени

Вземете банския си костюм и се отправете към Water World във Federal Heights, на 10 мили северно от Денвър. Водният парк се отваря от Деня на паметта до Деня на труда с 50 атракции, които включват водни пързалки, мързелива река и два басейна с вълни. Най-популярната атракция е водната пързалка „Пътуване до центъра на Земята“.

Пазарувайте

Вземете кредитната си карта и пазарувайте в Pearl Street Mall, търговски център с четири пресечки в Боулдър, който се простира по улица Pearl Street от 11-та до 15-та улица. Дестинацията е популярна сред туристите, както и сред студентите, посещаващи близкия университет в Колорадо Боулдър. Освен магазини, молът разполага с няколко фонтана, скулптури и атракции за нощен живот.

Вижте лемурите

Свидетели на повече от 750 животни, представляващи 150 различни вида – включително 30 застрашени вида – в планинския зоопарк Cheyenne, разположен югозападно от Колорадо Спрингс и известен като единствения планински зоопарк в Америка. Експонатите с животни включват дивата природа на Скалистите планини, Африканската рифтова долина, Вълчи гори, Австралия/Budgie Buddies, Aquatics, Monkey Pavilion и Primate World.

Преживейте прекрасно

Бейз скок, бънджи скок, скално катерене, сал или каране на екскурзионна лодка по Royal Gorge, дълъг 10 мили каньон на река Арканзас близо до Cañon City. Тесният, стръмен пролом е издълбан в гранита на връх Фремонт и цялото обществено използване на реката се контролира и регулира от зоната за отдих на Арканзас.

Популярна тема