Пристанище Чарлстън дава логистично предимство на Южна Каролина

Съдържание:

Пристанище Чарлстън дава логистично предимство на Южна Каролина
Пристанище Чарлстън дава логистично предимство на Южна Каролина
Anonim

Пристанището е на 9-то място в САЩ по тонаж и се стреми да стане Топ 5 на пристанището до края на десетилетието.

Пристанище Чарлстън
Пристанище Чарлстън

Мощната икономика е изградена върху способността да се движи продукт, а Южна Каролина разполага с инфраструктурата, която я прави лидер в логистиката и дистрибуцията.

Главен сред неговите активи е пристанището на Чарлстън, което беше посочено сред основните причини за неотдавнашните съобщения за големи локации от Volvo Cars и Daimler, които ще създадат хиляди работни места.

Пристанище Чарлстън е на 9-то място в САЩ по тонаж и се стреми да стане Топ 5 на пристанището до края на десетилетието.

„Вярвам, че ние сме най-важният стратегически актив за Южна Каролина, тъй като днес глобалните бизнеси се намират близо до пристанища, за да направят цената на тяхната верига за доставки по-евтина“, казва Джим Нюсъм, президент и главен изпълнителен директор на Южна Каролина Пристанищна администрация. „Освен това, Чарлстън се радва на комбинация от увеличаващ се внос, движен от нарастването на населението в Югоизтока, плюс нашият експортен пазар расте, защото в региона непрекъснато се добавят нови производства.“

Newsome казва, че едно от 10 работни места в Южна Каролина е свързано с пристанището, а Чарлстън осигурява икономическо въздействие от 50 милиарда долара.

„Ние внасяме и изнасяме много тежки товари за големи производители като BMW, Michelin, Boeing, GE и Bridgestone и в резултат на това ще задълбочим нашето пристанище до 52 фута, за да поемем дори по-големи контейнерни кораби,” казва той.

Пристанищната администрация на Южна Каролина също така контролира вътрешното пристанище на Южна Каролина, което отвори врати през октомври 2013 г. в Гриър, на около 200 мили навътре от Чарлстън. Сайтът на Greer предоставя на спедиторите с камиони и железопътен транспорт достъп до повече от 100 милиона потребители в САЩ в рамките на еднодневно пътуване.

„Внесен контейнер, който е разтоварен в Чарлстън, може да бъде транспортиран до Гриър до следващия ден“, казва Нюсъм. „Вътрешното пристанище ще обслужва около 60 000 релсови асансьори през 2015 г. и няма да мине много време, докато този брой достигне 100 000 релсови асансьори годишно.“

Удобно за фирми

Един от многото потребители на пристанищната система на Южна Каролина е Techtronic Industries, компания с дистрибуторски центрове в окръзите Андерсън и Пикенс. TTI внася електрически инструменти и вътрешни продукти от Далечния изток и след това ги разпространява под марки като Ryobi, Stok, Artic Cove, Dirt Devil, Homelight, Hoover, Milwaukee и Oreck.

„Използваме пристанището на Чарлстън за внос и след това разпространяваме, като използваме силно присъствие на национални и регионални превозвачи за камиони, които се предлагат в Южна Каролина,“казва Ашли Бърт, старши директор транспорт в TTI -Захранващо оборудване.

TTI обяви през 2015 г., че ще построи склад и разпределителен център на стойност 85 милиона долара с площ от 1,3 милиона квадратни фута в окръг Андерсън, което в крайна сметка ще създаде повече от 200 нови работни места.

„От гледна точка на разходите за доставка на продукти, Южна Каролина е много благоприятна за дистрибуторските компании“, казва Бърт. „Като се има предвид нашия бизнес модел, наличният транспортен капацитет на SC ни прави ефикасни доставките до пазари в САЩ, както и до Канада и Мексико.“

Железопътен транспорт, въздух и пътища

Държавата не прави бизнес само с вода. Железопътни превозвачи от клас I CSX и Norfolk Southern заедно с осем късолинейни железопътни линии обслужват щата, а обществените железници на Южна Каролина експлоатират три общи железопътни линии: The Port Utilities Commission of Charleston, the Port Terminal Railroad и East Cooper and Berkeley Railroad.

Южна Каролина има търговски летища в Чарлстън, Колумбия, Флоренция, Грийнвил-Спартанбърг, Хилтън Хед и Мъртъл Бийч.

Пет големи междущатски магистрали (I-20, 26, 77, 85 и 95) и повече от 41 000 мили поддържани от държавата магистрали осигуряват напълно интегрирана пътна мрежа. Пътната система привлече много дистрибуторски и логистични компании, които установяват големи складови операции в щата, включително Amazon, която разширява своя център за изпълнение в окръг Лексингтън и също така изгражда нов център за изпълнение в окръг Спартанбърг.

Веригата магазини за лекарства Rite Aid изгражда дистрибуторски център с площ от 900 000 квадратни фута в Спартанбърг по протежение на коридора I-85, който ще наеме близо 600 души и ще поддържа изпълнението на приблизително 1 000 от магазините на югоизток.

„Обектът в Спартанбург е проект на стойност 90 милиона долара, който ще се превърне в нашия най-модерен дистрибуторски център,” казва Уилсън Лестър, старши вицепрезидент на веригата за доставки на Rite Aid.„Планираме в крайна сметка да консолидираме нашите съоръжения в Шарлот, Тускалуза и Пока, Западна Вирджиния, в обекта на Спартанбърг. Оценявам работата с организации като readySC, които ни помагат в нашите усилия за набиране на персонал и обучение на нови сътрудници.“

Популярна тема