Неща, които ще намерите само в Мускоги, ОК

Съдържание:

Неща, които ще намерите само в Мускоги, ОК
Неща, които ще намерите само в Мускоги, ОК
Anonim

От ресторанти и елементи от менюто до подводница без излаз на море, Muskogee, OK е пълен с интересни хора, места и неща, които можете да намерите само тук.

Историческа обиколка на Мускоги, ОК
Историческа обиколка на Мускоги, ОК

Хората, които посещават Мускоги, често се опитват да отнесат малко парче от него у дома със себе си и нищо чудно. От уникални атракции до единствени по рода си заведения за хранене, очарованието на Мускоги не може да се намери никъде другаде.

Bass Reeves Legacy Troupe

Като начало, всички тук с право се гордеят с наследството на града. Толкова много, че една група работи редовно, за да запази историята на Мускоги част от настоящето му. The Bass Reeves Legacy Troupe разказва историята на Bass Reeves, първият афро-американски заместник-маршал на САЩ, който е живял и работил на запад от Мисисипи и в крайна сметка е служил в полицейското управление на града до смъртта си през 1910 г. Трупата също така подчертава други местни пионери, като Алис Робъртсън, първата конгресменка на Оклахома, казва членът на трупата Джонита Мълинс.

„Това изпълнява една моя страст, която споделя великата история на Оклахома“, казва Мълинс. „Ние се радваме да разказваме тези истории, така че повече хора да могат да научат кои са били тези хора и колко от тях са станали световно известни.“

USS Batfish

Muskogee е горд да почете своите военнослужещи и жени в War Memorial Park и там ще намерите „¦ подводница? Да, домът на парка е USS Batfish, пуснат на вода през 1943 г. и носител на множество награди и цитати, както и много повече сувенири и история в близкия музей и 8 акра парк.

„Наистина изненадва хората, че е тук и не е малко“, казва управителят на парка Рик Денис от Batfish. „Дълга е 300 фута и предлагаме обиколки с екскурзовод през самата подводница, както и през нашия музей и територията.“

Единствена по рода си трапезария

След това има ресторантска сцена на Muskogee, която бързо демонстрира защо това е много добро място за гладуване.

Вземете Paul's Diner, където ще намерите прочутите бъркани ястия от кофата за боклук: бекон, наденица, пържени картофи, яйца, сирене, сос и много други, всички бъркани заедно за вкус, който връща хората отново и отново. Ако това не ви засища, разходете се до Chet’s Chili Dogs, където пристрастяващите хот-дог и фиксингите са останали непроменени от 50-те години на миналия век.

Имате място за още? Тогава не пропускайте белия сос в El Toro на Hamlin. Толкова е хубаво, че търсенето в Google показва няколко рецепти, които твърдят, че са „почти“. Но не са, защото съставките са били строго пазена тайна повече от 40 години, казва Дарън Килпатрик, собственик.

„Беше нещастен случай“, казва той. „Опитваха се да направят нов дресинг за салата и го тестваха върху чипс. Не го харесваха за салати, но беше страхотен за чипс, така че така се роди.“

Що се отнася до опитите за копиране на соса, Килпатрик казва нека опитат.

„Всеки си мисли, че има рецептата, но всъщност не е“, казва той. „Това е много уникално и там има артикули, които не можете да извадите от магазина за хранителни стоки. Донякъде можете да го съпоставите, но не можете да се справите с това, което наистина е.“

Това до голяма степен обобщава Muskogee: Можете да го копирате, но не можете да го дублирате. Така че защо да не видите оригинала?

Вижте още забавни неща за правене в Мускоги, ОК.

Популярна тема