Регионът на Източен Айдахо помага на пациенти в три щата

Съдържание:

Регионът на Източен Айдахо помага на пациенти в три щата
Регионът на Източен Айдахо помага на пациенти в три щата
Anonim

Услугите включват спешна помощ, кардиология, NICU, грижи за рак и много повече.

Медицинска сестра в регионален медицински център на Източен Айдахо
Медицинска сестра в регионален медицински център на Източен Айдахо

Слава богу за Регионалния медицински център на Източен Айдахо, една от най-добрите болници в района на Айдахо Фолс. Без EIRMC жителите на района на Айдахо Фолс ще трябва да шофират три часа до Солт Лейк Сити или четири часа до Бойс за критичните си медицински нужди.

Днес Регионалното управление на Източен Айдахо се грижи за пациенти, които живеят в район от 250 квадратни мили от Айдахо Фолс, който включва части от Уайоминг и Монтана. Болницата с 330 легла има 1400 служители и е вторият по големина работодател в Айдахо Фолс.

„Аз съм трансплантиран от Финикс и въпреки че EIRMC се счита за по-малко лечебно заведение в родния град, тази болница предоставя първокласни клинични грижи и възможности, които бихте намерили в най-добрите столични медицински центрове в Америка, “, казва Колийн Нийман, директор на маркетинга и връзките с общността в регионален медицински център на Източен Айдахо. „Ние се грижим за нашите съседи и сме жизненоважни за региона.“

Спешна помощ, хеликоптери и сърца

Болницата предлага десетки основни услуги и разполага с единственото спешно отделение в Айдахо Фолс. Техният травматологичен център от ниво II заедно с два хеликоптера и един самолет са част от спешния екип на EIRMC.

„Партнираме си с Air Idaho Rescue за транспортни услуги. Единият хеликоптер е базиран в Дригс, Айдахо, на около час от болницата ни, а другият е базиран сезонно в Национален парк Йелоустоун, който посещава повече от 1 милион туристи годишно“, казва Ниман.„Самолетът е разположен на регионалното летище на Айдахо Фолс и се използва при лошо време, когато хеликоптерите не могат да летят, както понякога през зимата.“

Освен възможностите за обслужване при травми, EIRMC има и отлична кардиологична програма и е акредитирано заведение за болки в гърдите.

„Нашите хирурзи извършват пълен набор от сърдечни операции, които включват няколко минимално инвазивни процедури с разрези с размерите на бинт“, казва Ниман. „Тези процедури значително намаляват времето за възстановяване, тъй като малкият разрез заздравява много по-бързо. Пациентите често се връщат към нормалния си живот в рамките на една седмица вместо месеци.”

Първо жените и децата

EIRMC също разполага с отделение за интензивно лечение на новородени от ниво III, което може да осигури грижи за бебета на възраст до 22 седмици, които тежат по-малко от килограм.

„Медицинските сестри често летят с нашия хеликоптер или самолет, за да върнат майка и бебе, нуждаещи се от грижи в интензивно отделение“, казва Ниман.„Междувременно нашата болница ражда около 1400 бебета годишно, а нашият център за жени е оборудван със самостоятелни стаи, които включват настаняване за членове на семейството, за да останат.“

Друг аспект на EIRMC е педиатрично интензивно отделение, което помага на деца под 18-годишна възраст, с налични услуги като говорна, трудова и физиотерапия заедно със стационарни поведенчески здравни грижи.

Грижи за рак

Освен това, EIRMC си партнира с Американското онкологично дружество, за да предложи пълна гама от възможности за лечение на рак, включително външен център за пациентите, където да получават лъчелечение.

„Една изключителна част от оборудването се нарича TrueBeam, линеен ускорител, който разпределя точни дози радиация към мястото на тумора и се счита за златен стандарт за лечение на рак“, казва Ниман. „TrueBeam е бърз и помага за запазване на здрава тъкан около тумора. Това е само едно от многото съвременни лечения, които правят региона на Източен Айдахо толкова чудесен избор за пациентите и служителите, които работят тук.”

Ние се грижим за нашите съседи и сме жизненоважни за региона

Популярна тема