Жителите, гражданските лидери запазват пейзажа на окръг Уилямсън

Съдържание:

Жителите, гражданските лидери запазват пейзажа на окръг Уилямсън
Жителите, гражданските лидери запазват пейзажа на окръг Уилямсън
Anonim

Някои от най-добрите ферми и ландшафти на окръг Уилямсън са защитени от застрояване.

Franklin TN Land Trust For Tennessee
Franklin TN Land Trust For Tennessee

Със заразителна страст, дългогодишният собственик на имот Leiper's Fork и шампион по опазване на земята Обри Престън изразява дълбока признателност за зелените хълмове на окръг Уилямсън и издълбаните в реки долини. Но за него цветът на тревата и дърветата не е единственият нюанс на зеленото, който опазването прави възможно.

„Има много измерения защо опазването на нашите открити пространства е важно“, казва Престън.„Вероятно най-важното е, че храни душата ми да съм около неща, които са естествени и диви. Винаги, когато съм на място, където има елени, пуйки и койоти, това ме държи свързан с някои неща, които са важни за мен.“

Също толкова ценна, казва той, е ролята на „естествената красота за една добре функционираща икономика. Това често се пренебрегва. Открито пространство за отдих, лов, риболов, гледка, са лукс, който търсят създателите на работни места от висок клас и най-търсените корпорации. Ако следваме модела на много други общности към 360-градусово, крайградско развитие, мисля, че ще видим топ работодатели да отиват другаде. Те имат много възможности за избор.“

A County Out Front

Благодарение до голяма степен на ангажираните жители като Престън и настроените към опазването граждански лидери, окръг Уилямсън е водещ в поддържането на предимно селския характер на своя пейзаж.

От над 88 000 акра земеделска земя, зелени площи и зони за отдих, защитени от Land Trust за Тенеси, окръг Уилямсън е дом на малко над 6 000 акра. Окръгът има повече индивидуални имоти (44) под защитата на Land Trust, отколкото всеки друг окръг в щата. (Първата беше фермата на Обри Престън в Leiper's Fork през 1999 г.; най-новите включват 82,5 акра, собственост на адвоката Дъг Бери, в общността Burwood по протежение на West Harpeth Road.)

„Това говори много за ценностите на хората, които живеят в района,“казва Джийн Нелсън, президент и изпълнителен директор на Land Trust за Тенеси.

Сред ключовете за опазване е контролираният темп на развитие извън основните икономически центрове на окръга, според кмета на окръг Уилямсън Роджърс Андерсън.

„Един от успехите, които постигнахме през последните две десетилетия, е да защитим земята в некорпорираните райони и ние сме много горди, че чрез планове за земеползване и зониране сме поели ангажимент за запазване на селски, селскостопански и открити пространства,” казва Андерсън.

Почитане на частни и обществени пространства

В тандем с участващите жители, окръжните и общинските лидери работиха усилено, за да гарантират, че съкровищата на общността като Harlinsdale Farm и Bending Chestnut Park във Франклин, Marcella Vivrette Smith Park в Brentwood и Bowie Nature Park във Fairview – сред много други – остават достъпни за обитателите.

Престън, Нелсън и други осъзнават, че тъй като окръгът остава популярна дестинация за преместване и желанието за развитие се увеличава, усилията за опазване трябва да вървят в крак.

„Трябва да планираме опазването по същия начин, по който планираме развитието“, казва Нелсън. „Качеството на живот е голяма причина хората да идват в окръг Уилямсън, а икономическите ползи са значителни. Искаме да направим всичко по силите си, за да го запазим така.“

Популярна тема