Shakopee, MN Училища, фирми помагат за подготовката на учениците

Съдържание:

Shakopee, MN Училища, фирми помагат за подготовката на учениците
Shakopee, MN Училища, фирми помагат за подготовката на учениците
Anonim

Училищата са отлични в STEM образованието

Децата се събират в малък амфитеатър в Huber Park в Shakopee, MN за клас на открито
Децата се събират в малък амфитеатър в Huber Park в Shakopee, MN за клас на открито

Бюрото по трудова статистика на САЩ прогнозира, че до 2022 г. броят на работните места, свързани с STEM (концентрирани в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката), ще нарасне до повече от 9 милиона. Училищните райони и бизнес лидерите в окръг Скот работят, за да гарантират, че учениците в окръга са подготвени да заемат тези работни места чрез прилагане на учебна програма, базирана на STEM и потапяне на учениците в инструкции за решаване на проблеми в реалния свят.

Thinking CAPS

Тази есен държавните училища в Shakopee започнаха програмата CAPS (Център за напреднали професионални изследвания), която е избираема за юноши и възрастни в гимназия Shakopee. Програмата потапя студентите в автентични кариерни преживявания, благодарение на помощта на местни бизнес партньори. Студентите в програмата за дигитален дизайн се отчитат в съоръжението Shutterfly на Shakopee, а студентите в програмата за здравеопазване и медицина се отчитат в Регионалния медицински център Сейнт Франсис, където работят по проекти за тези бизнес партньори. Например студенти от програмата „Здравеопазване и медицина“създадоха видеоклип за измиване на ръцете за използване в болницата.

„Ние сме водещи в щата с нашата програма CAPS, каза надзирател д-р Род Томпсън. „Нашите студенти са потопени в професионална среда и активно придобиват уменията, от които се нуждаят, за да бъдат готови за колеж и кариера.“

Учениците в програмата Shakopee CAPS печелят двоен кредит – кредит в гимназията Shakopee и кредит в колежа чрез Normandale Community College.

В допълнение, прогимназиите и гимназиите на училищния район участват в Project Lead the Way, водещият доставчик в страната на учебни програми по STEM и обучение на учители за клас K-12, което позволява на учениците да поемат практически, базирани на проекти курсове по инженерство и биомедицински науки. Дистриктът също така привлича помощта на регионални компании, като Seagate, глобалният лидер в решенията за съхранение на данни, за да предостави експертния опит, който прави неговите програми първокласни.

Обществените училища на Йордания също участват в програмата на проекта Lead the Way. Учениците от началното училище в областта учат инженерни умения чрез изучаване на концепции като стабилност и движение, преобразуване на енергия и структура и функция. Междувременно осмокласниците учат за дизайн и моделиране. Карол Лагергрен, директор по преподаване и учене в държавните училища на Йордания, казва, че базираният на проблеми модел на обучение е важен за подготовката на учениците за технологично базираните професии на бъдещето.

„Нашият свят се променя с много бързи темпове. Фокусирани сме върху предоставянето на образование, което подготвя нашите ученици за живот в 21-ви век и това означава STEAM – наука, технологии, инженерство, изкуства и математика – програмиране, което привлича интерес към технологиите и кариерите, базирани на науката“, добавя началник Матю Хелгерсън. „Нашата страна и светът се нуждаят от работна сила от следващо поколение, която може да използва технологии за решаване на проблеми, подобряване на ефективността и положително въздействие върху околната среда.“

Влияние върху околната среда

Jordan Public Schools интегрира обучението по изкуства в своята учебна програма STEM и е лидер в областта на изобразителното изкуство в конференцията MRC. По същия начин училищата в района на Prior Lake-Savage Area съчетават екологично образование и STEM. Всъщност началните училища в областта бяха първите в щата, които внедриха учебна програма E-STEM. Подходът E-STEM обединява практически научни, технологични, инженерни и математически практики с проекти и полеви опит, свързани с околната среда.

„Окръгът има дълга история на екологичното образование като наистина интегриран и вграден компонент за всичките ни учебни програми,” казва Джеф Холмбърг, помощник-управител на училищата Prior Lake-Savage Area. „Екологичното образование е много важно за тази общност и е част от нейната ценност. Има отдаденост на природата и поддържане на настоящите природни ресурси.“

Холмберг казва, че сливането на екологичното образование с STEM има смисъл, тъй като и двете области на обучение включват решаване на сложни проблеми, креативност и елементи на технология и инженерство.

„Ние предлагаме няколко курса, които се отнасят директно за инженерство с ИТ, но тази година в нашето средно училище, например, стартирахме нов курс по здравеопазване, наречен Медицински детективи, който въвежда тези компоненти на технологията, инженерно и екологично образование също“, казва той.

Развитие на работната сила

Prior Lake High School включва бизнес принципи в своите часове по STEM и информационни технологии. В производствената лаборатория на училището учениците проектират и произвеждат продукт с помощта на 3D принтери. Местните бизнес лидери работят със студенти, за да разработят маркетингова стратегия за техния продукт и да ги научат на анализ на продажбите. Холмберг казва, че връзката на дистрикта с бизнеса в района играе жизненоважна роля за академичните постижения на дистрикта.

„С партньорите, които имаме, учениците могат да видят как това, което учат в училище, се прилага в реалния свят“, казва Холмберг. „В същото време тези организации търсят талантлива и добре образована работна сила … и ние подготвяме нашите студенти да бъдат продаваеми.“

Нашата страна и светът се нуждаят от следващо поколение работна сила, която може да използва технологията за решаване на проблеми, подобряване на ефективността и положително въздействие върху околната среда.

Популярна тема