Айдахо Фолс и Амон Партньор за Прогрес

Съдържание:

Айдахо Фолс и Амон Партньор за Прогрес
Айдахо Фолс и Амон Партньор за Прогрес
Anonim

Два града работят заедно, за да изградят по-добро бъдеще и за двата.

Образ
Образ

Когато се появи много привлекателна възможност за търговско развитие за Hitt Road, разделителната линия между Айдахо Фолс и съседния Амон, това можеше да бъде източник на раздразнителен дебат между двата града и продължителен кошмар за планиране. Вместо това разработката на Hitt Road е пример за това как общините работят заедно в полза на жителите и в двете.

Айдахо Фолс и Амон заедно са търговски и културен център за югоизточен Айдахо. И двамата се гордеят с традиционните си ценности, семейни квартали и изключително качество на живот. Растежът донесе както ползи, така и натиск за двете общности. Някога смятан от мнозина за общност от спални в Айдахо Фолс, Амон отбеляза особено драматичен жилищен и търговски растеж през последните години, очертавайки се като отделна общност.

„Ние се превръщаме в наша собствена единица – ставаме наши собствени, израстваме“, казва кметът на Амон Дана Къркам. „Докато се развиваме, ние брандираме себе си, разбирайки кои сме.“

Проект Hitt Road

Когато през 2014 г. двата града бяха представени пред перспективата за нов Cabela’s и други големи магазини на дребно по Hitt Road, времето беше от решаващо значение. Въпреки че необходимото подобрение на улицата на стойност 3,5 милиона долара обикновено може да отнеме години, особено като се има предвид историята на разногласия между градовете относно Hitt Road, работейки съвместно, Амон и Айдахо Фолс успяха да изтеглят проекта заедно за няколко месеца.

„Кметът Kirkham и аз работихме усилено, за да оставим тези напрежения да изчезнат и да създадем сътрудничество между общностите“, казва кметът на Айдахо Фолс Ребека Каспър.„Смятаме, че ако нещо е добро за Айдахо Фолс, Амон ще има полза, а ако нещата са добри за Амон, Айдахо Фолс ще има полза. Работихме усилено, за да позволим на Hitt Road да се превърне в нещото, което ни свързва, а не ни разделя.”

Този дух на сътрудничество ще продължи, докато се извършва допълнителна работа по Hitt Road, и се прояви и в други области. Кметовете Къркам и Каспър се срещат често, за да обсъждат области на интерес. Градските съвети комуникират помежду си. И двете подкрепят нови усилия за регионално икономическо развитие и съвместно планиране между градовете и окръг Боневил.

Други области на сътрудничество

Двата града работят заедно и в неправителствени области, разширявайки програмата за стипендии на кмета, представяйки съвместно обръщения за „състоянието на градовете“на годишно събитие, спонсорирано от камарата през февруари, и участвайки в Деня на кмета, също спонсориран от Търговската камара на Greater Idaho Falls.

„Всеки има естествено чувство за територия за своята юрисдикция, но и двамата сме отдадени на по-голямо благо“, казва Къркъм. „Обикновеният човек не знае къде започва Айдахо Фолс и къде свършва Амон. Имаме задължението да се грижим за всички 100 000 граждани в нашата общност, а не само за нашата собствена юрисдикция.“

Каспър споделя тази гледна точка.

„Дейна и аз споделяме философия на управление – наблягаме да бъдем позитивни в изграждането на нашите общности, ориентирани към бъдещето“, казва тя. „И двамата вярваме във важността на създаването на добра инфраструктура за насърчаване на развитието. И ние се опитваме да бъдем добри партньори по този начин.“

Популярна тема