8 причини да се преместите в Талахаси, Флорида

Съдържание:

8 причини да се преместите в Талахаси, Флорида
8 причини да се преместите в Талахаси, Флорида
Anonim

Разберете какво прави Талахаси чудесно място за живеене, работа и игра

Талахаси Флорида
Талахаси Флорида

От оживена сцена на изкуството и културата до големи спортни съперничества, Талахаси предлага на жителите много поводи за радост. Тази столица може да се похвали с изобилие от отдих на открито за всички възрасти, разнообразна кулинарна сцена и много подходящи за семейства фестивали и дейности. Ето осемте основни причини да се преместите в Талахаси.

Топ HBCU

Основан през 1887 г., Флоридският селскостопански и механичен университет, известен като Florida A&M или FAMU, е един от най-големите исторически чернокожи колежи или университети в страната. Училището присъжда както бакалавърски, така и магистърски степени, а през 2015 г. Флорида A&M беше класирана като най-добрата HBCU за научни изследвания и развитие от Националната научна фондация. Флорида A&M също може да се похвали с единствената библиотека Карнеги в исторически чернокож университет. Университетът е известен в цял свят със своя всепризнат маршируващ оркестър, Marching 100, който е традиция на университета от 1892 г. насам.

Гранат и злато

Основан през 1851 г., Държавният университет на Флорида е едно от най-старите институции за висше образование в щата. Въпреки че FSU е широко известен със своята атлетическа програма – Seminoles са спечелили три национални футболни първенства, 18 титли от конференции и шест титли в дивизия – изследователският университет също е дом на Националната лаборатория за силно магнитно поле, която разработи лекарството против рак Taxol. Освен набор от спортни събития, кампусът на FSU предлага на жителите на Талахаси редица изкуства и културни места и дейности, като Музея на изящните изкуства на FSU. Музеят в центъра на града включва произведения на национални и регионални художници.

Капитални идеи

„Талахаси е страхотен град за младите професионалисти, които искат да се включат в политиката, висшето образование или в различни държавни правителствени агенции“, казва Рене Браун, финансов счетоводител на училищата в окръг Леон и дългогодишен Талахаси резидент. Талахаси е обявен за столица на Флорида през 1824 г., защото се намира по средата между тогавашните най-големи градове в щата Сейнт Августин и Пенсакола. Днес в столицата на щата работят повече от 20 000 жители на Талахаси.

Природни забележителности

Създадена през 1953 г. като държавен парк, щатската ботаническа градина и историческо място Алфред Б. Маклай обхваща внушителните 1176 акра. Паркът е кръстен на местния син Алфред Бармор Маклай, който закупува имота през 1923 г. и се грижи за него до смъртта си. Съпругата му, Луиз, отвори градините за обществеността през 40-те години на миналия век, преди да ги предаде на държавата. Днес паркът е дом на музей, места за пикник, пешеходен туризъм, колоездене и конни пътеки и е популярно място за наблюдение на птици, гребане с лодка, кану и каяк.

Прогресивни празници

„Обичам и Талахаси, защото винаги има какво да правят необвързаните млади хора“, казва Браун. „От есенните фестивали до пролетното улично парти, никога няма скучен момент.“

Градът празнува началото на футболния сезон на FSU с Downtown GetDown, поредица от петъчни вечери, включващи местни групи и храна от местни ресторанти. След това през април Талахаси посреща пролетта със стил с фестивала Springtime Tallahassee – уикенд със семейни събития и дейности, които привличат тълпи от повече от 200 000 души.

Готина и странна ресторантска сцена

Любимото местно фънки кафене Kool Beanz Cafe е също толкова традиция на Талахаси, колкото футбола на Seminole. Кубинското наследство на държавата се проявява в ястия като свинските пържоли с кубински подправки и манго хабанеро салса. Но в еклектичното меню на ресторанта ще намерите и агнешко в тоскански стил, сьомга с глазура от саке-терияки и картофено пюре от уасаби. Постоянно класиран от TripAdvisor като най-добрият ресторант в Талахаси, Kool Beanz е задължителна спирка както за местните, така и за посетителите. Движението от ферма до маса в Талахаси също се разраства. Освен Kool Beanz, редица ресторанти идват от местни производители, включително Miccosukee Root Cellar, Avenue Eat and Drink, Sage Restaurant и Vertigo Burgers & Fries.

Arts Aplenty

От историческата архитектура в общността на Frenchtown до обществената алея за изкуство на Съвета за култура и изкуства на 3 мили Downtown Public Art Walk, изкуствата са навсякъде в Талахаси. Градът може да се похвали с повече от 150 обществени стенописи, скулптури и паметници, както и с впечатляващ списък от художествени галерии, музеи на изкуствата и места за сценични изкуства. Дори столицата на щата се удвоява като музей на изкуствата с постоянни и временни изложби на изкуството на долните етажи на сградата на столицата и законодателните офиси. Освен това Tallahassee Film x Art x Music x Experience Festival, или накратко TFFxFAME, е домакин на своя годишен фестивал всяка пролет, показвайки филми, музика и продукции на визуални изкуства от цялата страна. Организацията се разрасна, за да предложи календар на сценичните изкуства през цялата година.

Приключения, подходящи за семейства

„Талахаси е страхотно място за отглеждане на деца, защото училищата са първокласни и има много подходящи за семейството дейности, в които да участваме,“казва д-р Джийни Кръмп, училища в окръг Леон директор на услугите за доброволчески програми и титла 1D координатор. Кръмп казва, че някои от фаворитите на семейството й също са безплатни – например Археологическият държавен парк Lake Jackson Mounds, Историческият музей на Капитолия във Флорида, разположен в оригиналната сграда на Капитолия, Музеят на историята на Флорида и паркът Tom Brown. Семействата могат да общуват с природата в множество атракции, подходящи за деца, като The Painted Pony, Grace Stables или Birdsong Nature Center в близкия Томасвил, Джорджия, който включва 12 мили природни пътеки и страхотен прозорец за наблюдение на птици, който привлича повече над 160 вида птици.

Популярна тема