Колоездене около Wilkesboro, NC

Съдържание:

Колоездене около Wilkesboro, NC
Колоездене около Wilkesboro, NC
Anonim

Wilkesboro, NC предлага на велосипедистите предизвикателен терен, естествена красота и групи за велосипедисти с всяко ниво на умения

Клубът на планинските велосипедисти Brushy в Wilkesboro, NC
Клубът на планинските велосипедисти Brushy в Wilkesboro, NC

Какво по-хубаво от спокойно каране на колело по тих селски път в слънчев пролетен ден? Какво ще кажете да влачите калния си мотор нагоре по чакълест хълм и да бъдете посрещнати от шумна серенада с камбанки?

Наоколо колоезденето е много неща за много хора. За някои това е лесно семейно забавление на открито. За други, строгото планинско колоездене предлага перфектното бягство през уикенда. А трети намират колоезденето за здравословен и екологичен начин за придвижване. В окръг Уилкс всеки може да намери това, което предпочита.

„Wilkes предлага най-доброто от всичко за шосейно колоездене,” казва Андрю Стакхаус, организатор на фестивала Wilkesboro Cyclocross. „Има фантастична мрежа от тихи селски пътища, които са ясно маркирани, и голямо разнообразие от терени, от пътеки покрай река Ядкин до изкачвания над планината Бруши и има фантастични пътеки за планинско колоездене.“

Велокрос

Фестивалът на Stackhouse's Cyclocross, който ще се проведе за четвърти път през ноември 2013 г., комбинира аспекти на шосейното колоездене и планинското колоездене за това, което той описва като „донякъде глупав спектакъл“, но такъв, чийто успех донесе Безвъзмездна помощ от органа за развитие на туризма на Wilkes за $4 000. Годишният фестивал през уикенда, който се очаква да привлече 300-400 посетители, беше обявен за най-доброто ново събитие в анкетата на читателите на Cyclocross Magazine през 2013 г.

Състезания по циклокрос, които продължават от половин час до един час, се провеждат на затворени трасета, които включват препятствия, чакъл, стръмни спускания и изкачвания, остри завои и много кал. Феновете и състезателите са склонни да носят глупави костюми, да крещят приятелски обиди един към друг, да дрънчат звънци и да пият весело безплатна бира. Както казва Стакхаус, състезателите по циклокрос приемат мизерни условия на състезание.

Планинско колоездене

За щастие, окръгът предлага и много не-„мизерно“колоездене. 234 мили пътеки за планинско колоездене на W. Kerr Scott Reservoir пресичат различен терен, от много стръмната пътека Dark Mountain Trail до технически трудната Warrior Trail до подходящата за начинаещи Overmountain Victory Trail, наречена Национална пътека за отдих през 2012 г. Всички са популярни с местни велосипедисти, като клуба на планинските колоездачи Brushy, който полага невероятни усилия, за да помогне за поддържането на пътеките с Инженерния корпус на армията на САЩ. Все по-често водоемът привлича велосипедисти и от други места.

„Изумява ме. Но пътеките са пълни всеки уикенд, през цялата година,” казва Джори Шепърд, помощник оперативен мениджър на резервоара.

Шосейно колоездене

Шосейното колоездене също става все по-популярно, от кратки разходки по зелените алеи в града до обиколки по многото подходящи за велосипедисти пътища в района. Нов план за велосипеди за осем окръга от Министерството на транспорта на Северна Каролина стартира тази година и план за велосипеди за цялата държава ще свърже Wilkes с велосипедни маршрути на други окръзи. Новата държавна политика Complete Streets ще помогне за по-безопасни пътища за пешеходци и велосипедисти и ще насърчи хората да излязат на улицата на две колела.

„Тъй като изграждаме повече велосипедни алеи и велосипедни съоръжения като зелени пътеки, колкото по-сигурни се чувстват хората относно колоезденето, толкова повече ще карат колело и толкова повече това ще насърчи другите да карат колело“, казва Дийн Ледбетър, старши инженер по планиране за дивизия 11 на NCDOT. „Това ще ни помогне да осигурим по-добро настаняване за пешеходци и велосипедисти, както планираме.”

Популярна тема