Обзор на бизнеса в Рочестър, Минесота

Съдържание:

Обзор на бизнеса в Рочестър, Минесота
Обзор на бизнеса в Рочестър, Минесота
Anonim

Здравеопазването осигурява основата за икономиката на Рочестър, Миннесота, ориентирана към здравен туризъм.

Рочестър Минесота
Рочестър Минесота

Клиниката Mayo привлича милиони посетители в Рочестър всяка година, което я прави гръбнакът на здравеопазването и икономиката, управлявана от ИТ, която включва също селско стопанство и предприятия за производство на храни. Местните фирми също се възползват от големи транспортни активи, включително летище и три магистрали в САЩ.

Клиника Майо

Клиниката Майо има своите корени в медицинските практики на Dr. Уилям Уоръл Майо и неговите синове, д-р. Уилям Джеймс Мейо и Чарлз Хорас Мейо. Заедно те разработиха първата в света частна интегрирана групова практика, която се превърна в широко приет стандарт сред лекарите, след като предимството на обединените умения и ресурси стана очевидно. Днес повече от 30 000 души работят в различните съоръжения на Mayo в Рочестър, а пациентите и техните семейства идват от цял свят за диагностика и лечение.

Международно летище Рочестър

Ключово зъбно колело в транспортната система на Рочестър е международното летище Рочестър, изцяло притежавано дъщерно дружество на Mayo Clinic, основано през 1928 г. като начин да се доставят пациенти от отдалечени места до клиниката. Летището разполага с две писти и се обслужва от два големи търговски превозвача, American и Delta. Градът е лесно достъпен и от три магистрали в САЩ – U. S. 14, U. S. 52 и U. S. 63.

Технология

Повече от пет десетилетия IBM е един от корпоративните партньори на Рочестър и днес градът продължава да играе ключова роля в предоставянето на иновативни бизнес решения на клиенти по целия свят. Десетки организации на IBM работят заедно в Рочестър, много от които в кампуса на компанията от 82 акра. И всяка година хиляди посещават Executive Briefing Center на IBM, за да проучат ИТ опциите и да формулират стратегии за оптимизиране на ресурсите.

Think Mutual Bank също има дълги отношения с IBM, като е основана (като кредитен съюз) от седем служители на IBM Rochester през 1961 г. Днес Think Mutual има близо 300 служители и има шест клона в Рочестър и четири в района на метрото Twin Cities.

Селско стопанство и производство на храни

Seneca Foods управлява съоръжение от милиони квадратни фута в Рочестър, което консервира набор от плодове и зеленчуци, включително царевица, моркови и зелен фасул. Kemps, кооперация, собственост на фермер, произвежда мляко, извара, заквасена сметана, кисело мляко, сладолед, замразено кисело мляко и десетки нови лакомства. Reichel Foods – която произвежда закуски, включително популярната си линия от продукти Dippin’ Stix – има корпоративно седалище в Рочестър. И Pace Dairy Foods е млечна ферма на Valleyhigh Dr. NW.

Популярна тема