Natchez Trace Parkway във Франклин, TN празнува 75 години

Съдържание:

Natchez Trace Parkway във Франклин, TN празнува 75 години
Natchez Trace Parkway във Франклин, TN празнува 75 години
Anonim

Най-доброто живописно шофиране в окръг Уилямсън отбелязва крайъгълен камък.

Франклин
Франклин

Типично неделно шофиране в окръг Уилямсън може да означава незабавно свързване с жизненоважна част от американската история. Натчез Трейс Паркуей, със северния си край близо до Феървю на магистрала 100, е пътуван от заселници-пионери, индианци и дори президенти на САЩ. Днес ентусиастите на открито се наслаждават на Parkway за къмпинг, колоездене и туризъм, докато шофьорите пътуват по неговите 444 мили оттук до южния край в Натчез, мис.

През 2012-13 г. Parkway отпразнува своята 75-та годишнина от превръщането си в национален парк, стартирана от събитие в плантацията Brandon Hall близо до Natchez, където високопоставени лица се събраха за първи път през октомври 1937 г., за да засадят дървета за бъдещето пътна артерия. Акцентите на събитието включват възпроизвеждане на церемонията по засаждане на дървета и поставяне на пиеса в Малкия театър Натчез за групата, която постави началото на асоциацията NTP, която накара президента Франклин Рузвелт да построи Parkway.

Едва през 1938 г. Natchez Trace получава свое собствено специално обозначение като звено на Службата за национални паркове, поради което Parkway е почитан както през 2012 г., така и през 2013 г., казва Тони Търнбоу, Президент на Natchez Trace Parkway Association.

Историческа книга със снимки, озаглавена Building the Natchez Trace Parkway, също беше публикувана в чест на 75-ата годишнина.

Конкретни празнични събития на Parkway са публикувани на уебсайта на NTP на адрес www.natcheztrace.info.

Войната от 1812 г. Спазване

Също през 2012 г. служителите на NTP насърчават хората да помнят 200-годишнината от войната от 1812 г. и ролята на Trace в нея.

Оригиналният военен път Natchez Trace е създаден от Томас Джеферсън, за да премести голям брой войски за защита на крайбрежието на Персийския залив и войски, водени от родения в Тенеси ген. Андрю Джаксън няколко пъти марширува по Трейс. Повече войници загинаха по Трейс, отколкото загинаха през цялата война от 1812 г., поради опасните условия, които съществуваха в онези дни. Всички починали войници са погребани в немаркирани гробове покрай Паркуей.

Turnbow казва, че основната причина, поради която Parkway е създаден през 30-те години на миналия век, е била да се увековечават тези войници.

„Тук Джексън си спечели прозвището Старият Хикори, а военните му решения по Натчез Трейс му спечелиха признание за Белия дом“, казва той. „Leiper’s Fork е мястото, където много от войските му за първи път са лагерували, което го прави едно от местата, изиграли ключова роля по време на войната от 1812 г.“

Сайтове наблизо за посещение

За атракциите на Parkway днес близо до окръг Уилямсън Turnbow предлага посещение на къщата на Джон Гордън, първото голямо място на юг от окръга. Гордън беше капитан на компанията от шпиони на Андрю Джаксън и следователно изигра важна роля във войната от 1812 г.

The Gordon House се намира на милипост 407.7, на около 20 мили западно от Колумбия. Точно на юг от там е Grinder’s Stand, където е погребан известният изследовател Meriwether Lewis и съществува малка каюта. Това е и мястото, където е определена границата между американските заселници и нацията Чикасо.

Вижте още исторически места, които да видите във Франклин, TN.

Популярна тема