Духът на иновациите отличава Greater Owensboro, KY

Духът на иновациите отличава Greater Owensboro, KY
Духът на иновациите отличава Greater Owensboro, KY
Anonim
Образ
Образ

За д-р Чандра Емани, професор по биология и изследовател в Университета на Западен Кентъки-Оуенсбъро, не става много по-добре от това да види как бивши студенти напредват в ключови роли в бързо развиващите се биотехнологии и живот на Greater Owensboro научен сектор.

Един наскоро завършил, който си сътрудничи с Емани по проект за рак на растителна основа, сега е изследователски техник, който следва докторска степен. Друг прие позиция в изследването на хранителната токсикология. Други трима се присъединиха към местния лидер в индустрията Kentucky BioProcessing Inc.като част от екип, разработващ ваксини за борба с вируса Ебола.

„Имаме толкова много вълнуващи разработки и студентите са точно в средата им, казва Емани, който управлява лаборатория в Центъра за бизнес и изследвания, бизнес ускорител и изследователска база, която предлага лаборатория, оборудване и офис пространство за стартиращи фирми. Компаниите, които са работили с центъра, включват Hollison Technologies, която разработва важни инструменти за тестване на храни, и Intrucept Biomedicine, която работи с университета в Луисвил за разработване на гел, вливан с протеини, от натрошени тютюневи листа за блокиране на предаването на ХИВ.

Имаме толкова много вълнуващи разработки и студентите са точно в средата им, д-р Чандра Емани, професор по биология и изследовател в Университета на Западен Кентъки-Оуенсбъро.

Популярна тема