Абингдън, Вирджиния Бизнесът реагира на торнадото

Съдържание:

Абингдън, Вирджиния Бизнесът реагира на торнадото
Абингдън, Вирджиния Бизнесът реагира на торнадото
Anonim

Когато през 2011 г. се случи бедствие, гражданите на Абингдън, Вирджиния се обединиха, за да възстановят общността.

Community Heights Helping Hands в Абингдън, Вирджиния
Community Heights Helping Hands в Абингдън, Вирджиния

Когато опустошително торнадо EF-3 връхлетя град Глейд Спринг в окръг Вашингтон на 28 април 2011 г., достатъчно е да се каже, че общността никога няма да бъде същата. Вследствие на торнадото, което удари общността в 1:10 сутринта – 10 минути след изтичане на предупреждението за торнадо – четирима души загинаха, повече от 50 бяха ранени и над 400 домове и предприятия бяха повредени или унищожени.

„Това беше първото природно бедствие от такова естество – от такъв мащаб – тази общност някога е виждала“, казва шерифът на окръг Вашингтон Фред Нюман. „Обикновено мога да пътувам до Glade Spring от дома си за осем минути. Но тази нощ отне час и 10 минути. Дървета бяха повалени, стълбове бяха отнесени, а ремаркетата на трактори бяха обърнати настрани. Движението беше напълно блокирано и имаше складови единици, разхвърляни по междущатската магистрала.“

Glade Spring Tornado Recovery

На разсъмване местните граждани и фирми бързо реагираха на огромните нужди на жертвите.

„Имаше голямо изливане на любов и подкрепа“, казва Нюман. „Църквите, фирмите и медиите се обединиха, за да създадат приюти, да съберат пари и да дарят храна и дрехи. Това беше най-доброто, което някога съм виждал общност да работи заедно.“

Торнадото причини материални щети за повече от 42 милиона долара и 34 милиона щатски долара щети в селското стопанство – хапче, трудно за преглъщане в силна селскостопанска общност, която се нарежда на седмо място в щата по млекодайни говеда и на първо място по производство на яйца.

„Това беше толкова лошо, колкото можеше да стане“, казва Травис Стейтън, главен изпълнителен директор на United Way of Russell и Washington Counties. „И когато FEMA отхвърли искането ни за федерална помощ, това наистина увеличи нуждата ни от местна подкрепа.“

United Way и бизнесите на окръг Вашингтон се обединяват

Обединеният път на окръзите Ръсел и Вашингтон обеща $100 000 от собствените си пари и помогна за разпределянето на средства от държавен фонд за помощ при бедствия, създаден от губернатор Боб Макдонъл. United Way също събра повече от 1 милион долара с помощта на местни фирми, за да помогне на жертвите, които са били недостатъчно застраховани (или изобщо не са били застраховани) при възстановяването на домовете им.

„Успяхме да помогнем на 150 собственици на жилища да възстановят и работихме с повече от 2000 доброволци, които помогнаха за подмяната на покриви и реконструкцията“, казва Стейтън.

Food City, местна верига за хранителни стоки със седалище в Абингдън, отговори, като създаде система за дарения в магазините си, където купувачите могат да допринесат за помощ при бедствия на касата.

„Повече от 50 000 долара бяха събрани чрез техните усилия, а Food City също дари вода, консумативи и артикули за лична хигиена“, казва Стейтън. „Те бяха огромна подкрепа и изиграха ключова роля в подпомагането на възстановяването на общността.“

WCYB Channel 5 от Бристол продуцира телетон в праймтайма, който събра $250 000. Bristol Virginia Utilities (BVU Authority) и Appalachian Power предоставиха камиони и техническа поддръжка за премахване на дървета и отломки, помогнаха за разчистване на пътища и възстановяване мощност.

„В Глейд Спринг те върнаха захранването много бързо, въпреки че главният електропровод на общността все още беше на земята,“казва Стейтън.

Bristol Compressors International дари складово пространство за входящи дарения от дървен материал и консумативи, а Universal Fiber Systems дари мотокар за цял месец.

„Наемането на мотокар за един месец би ни струвало поне 8 000 долара“, казва Стейтън. „Всеки бизнес в общността даде каквото можа. Това наистина ви кара да оцените местния си бизнес.“

Alpha Natural Resources допринесе $50 000 за помощ чрез Американския червен кръст. И Berry Home Centers Inc. допринесе с $30 000 за усилията за подпомагане и даде множество отстъпки за строителни консумативи.

„Всички се включиха и дадоха 110 процента“, казва Стейтън. „Създадоха се толкова много ключови връзки, които ще направят нашата общност по-силна от всякога.“

Нюман се съгласява.

„Нашата общност беше много издръжлива, за да се възстанови“, казва Нюман. „Хората бяха готови да помогнат на други хора, които никога не са срещали. Надявам се нашата общност никога да не изпуска от поглед това. Това наистина ни промени завинаги.”

Популярна тема