Открийте Muskogee Golf and Country Club

Открийте Muskogee Golf and Country Club
Открийте Muskogee Golf and Country Club
Anonim

Muskogee Golf and Country Club е най-старият кънтри клуб в Оклахома.

Клуб на окръг Мускоги
Клуб на окръг Мускоги

Основан през 1907 г., Muskogee Golf and Country Club е най-старият кънтри клуб в Оклахома и едно от историческите спортни съкровища на щата.

Традиционното игрище с 18 дупки е облицовано със зрели местни дървета по хълмистите фарваети и се отличава с извита трева. През 1924 г. известният архитект на игрището Пери Максуел препроектира терена. През годините игрището претърпя много промени, докато накрая през 2000 г. дизайнерът на голф игрището Трип Дейвис ръководи проект за обновяване и реставрация, съживяващ стария стил на Максуел.

Рекордът на игрището е 59, държан от Боб Диксън, аматьор от Мъскоги и звезда от Оклахома Стейт Юнивърсити. Марлийн Хаге държи рекорда на игрището за жени, 68. Клубът беше мястото на Откритото първенство на САЩ за жени през 1970 г., спечелено от Дона Капони.

В спокойната обстановка има много предизвикателства.

„Нашата най-трудна дупка с хендикап е номер 2. Тя е стегната,“казва Рип Оли, PGA, първи помощник голф професионалист в клуба. „Номер 13 е нагоре и удря в южния вятър, но за някой, който удря дълго, не е много лошо.“

Номер 10 е сериозна водна опасност, добавя Оли. Когато го попитат за любима дупка на игрището, Оли казва, че е трудно да се избере само една.

„Десет и 11 имат вода и са красиви“, казва той. „Но номер 3 също е един от любимите ми. Той минава по ръба и има рекичка, която минава през него. На задната деветка номер 16 също е хубав. Но трябва да кажа, че 3 и 10 са ми любимите.“

Клубът е добре оборудван за партита и срещи и предлага непринудена изискана вечеря в ресторант Maxwell’s, който е отворен за обществеността. С тенис кортове и плувен басейн, отворени от Деня на паметта до Деня на труда през почивните дни, Muskogee Golf and Country Club е традиционен клуб за отдих с пълно обслужване.

Популярна тема