Активни индустрии в Абингдън, Вирджиния

Съдържание:

Активни индустрии в Абингдън, Вирджиния
Активни индустрии в Абингдън, Вирджиния
Anonim

Проактивният план за развитие помогна на региона да привлече и задържи различни компании.

Продукти на Blue Ridge Beverage в Waynesboro, VA
Продукти на Blue Ridge Beverage в Waynesboro, VA

За да добиете представа какво прави окръг Вашингтон толкова оживено място за промишленост и производство, може да си представите чаша студена бира.

Изображението идва с любезното съдействие на Blue Ridge Beverage Company, която локализира своя нов и разширен дистрибуторски център на югозападния отдел в окръг Вашингтон. По-конкретно, базираният в Салем дистрибутор на напитки реши да се премести в Oak Park Center for Business and Industry, след като индустриалният обект придоби 327 допълнителни акра индустриална земя и започна изграждането на нов път за достъп до U. S. Route 11. Тези подобрения помогнаха на Управлението за индустриално развитие на окръг Вашингтон да привлече Blue Ridge Beverage, която разпространява бира, вино и безалкохолни напитки в 49 окръга в региона. Това е ход, който се очаква да създаде 4,8 милиона долара нови частни инвестиции и да създаде около 48 работни места в окръга.

Решение за местоположение

Решението на Blue Ridge може да се разглежда като микрокосмос защо компаниите и индустриите намират тази област за толкова привлекателна за правене на бизнес. Пет индустриални парка са разположени в окръг Вашингтон, като Oak Park е най-новият и най-активен от откриването си през 2001 г. Други са Индустриалният парк на окръг Бристол-Вашингтон, Индустриалният парк на Уилям Коул, Индустриалният парк на окръг Вашингтон и Highlands Park.

„Страхотно е да има индустриални паркове, градирани обекти и индустриална инфраструктура“, казва Кристиан Паркър, директор на отдела за икономическо развитие и връзки с общността в окръг Вашингтон. „Но освен това има много повече за вземането на решение за местоположение.“

Тя посочва близостта на окръг Вашингтон до междущатска магистрала 81, която осигурява достъп до пазарите на Източното крайбрежие и Средния запад. Наличието на регионално летище Tri-Cities наблизо също е добра точка за продажба, особено от глобална гледна точка.

„Много, които ни гледат, са международни компании и искат да са сигурни, че могат да влизат и излизат от летищата и да правят връзки до дестинации, където може да имат своята компания майка“, казва Паркър. „Летището Tri-Cities е много лесно за влизане и излизане и предлага свързващи полети до места като Шарлот, Атланта и Детройт.“

Нови и стари

В допълнение към Blue Ridge Beverage, IDA на окръг Вашингтон въведе три други нови индустрии през последните няколко години: Big R Bridge, CavintroniX и WireTough. Няколко съществуващи компании в окръга започнаха скорошни разширения или добавиха служители, включително Steel Fab, Utility Trucking и Universal Fibers.

K-VA-T Food Stores изгражда нов офис на мястото на старата болница Johnston Memorial.

„K-VA-T е в Абингдън от много години,“казва Паркър, „и това е разширяване на тяхната корпоративна централа на стойност 22 милиона долара и добавяне на център за данни.“

Две опори в окръг Вашингтон наскоро отбелязаха важни събития. Hapco, която произвежда алуминиеви и стоманени осветителни стълбове, отпразнува 50 години в окръг Вашингтон през 2012 г. Universal Fibers, която произвежда боядисани с разтвор синтетични прежди за търговския, жилищния, транспортния и текстилния пазар, отбеляза 40 години в окръга през 2010 г.

„Прераснахме в мултинационална компания“, казва Хауърд Бартоломей, вицепрезидент по производството на Universal Fibers. „Преминахме през пет големи разширения и имахме помощ от окръга за последните две. Имаме и стабилна основа за нашата работна сила.“

Открийте повече за бизнеса в Abingdon, VA.

Популярна тема