Най-добрите места за музика на живо в Abingdon, VA

Съдържание:

Най-добрите места за музика на живо в Abingdon, VA
Най-добрите места за музика на живо в Abingdon, VA
Anonim

Музикалната сцена на Abingdon процъфтява с нови места, концертни серии.

Най-добрите места за музика на живо в Абингдън, Вирджиния
Най-добрите места за музика на живо в Абингдън, Вирджиния

Любителите на музиката не искат забавление в окръг Вашингтон. Ресторанти, пивоварни и други заведения включват музика на живо през повечето вечери, докато Abingdon Convention and Visitors Bureau организира ежеседмични събития, които привличат както местните, така и хората извън града.

Тъй като е лесно с кола от по-населени градове като Ашвил, Шарлот, Джонсън Сити и Ноксвил, регионалните турнета, които преди заобикаляха Абингдън по пътя си към по-големите градове, сега често спират за вечерно шоу.

“Около половината от нашите изпълнения са регионални; останалите са концерти, които може да нямат резервирана дата в четвъртък или неделя, казва собственикът на Bonefire Smokehouse BBQ Дъг Бийти. „Не плащаме много, но ще ви нахраним наистина добре.“

Барбекю ресторантът е домакин на бъдещи певци и автори на песни и американски, блус и джаз изпълнители от четвъртък до неделя вечер.

Много от музикалните събития на Abingdon произтичат от Abingdon Music Experience, програма на Abingdon Convention and Visitors Bureau. Това, което започна с музика на фермерския пазар (който по-късно стана Thursday Jams), се разрасна до поредица от програми, повечето от които безплатни.

„Нашата философия беше да повишим нивото на качеството на нашите събития, така че хората извън града да искат да дойдат, казва Кевин Костело, директор по икономическо развитие и туризъм на Abingdon Convention and Visitors Bureau. „Искахме също да ги направим безплатни или евтини за местните.”

С Thursday Jams, привличащи до 400 души в Abingdon Market Pavilion, CVB стартира Music on the Lawn неделните следобеди през март и април в Martha Washington Inn & Spa. Девствената морава на хотела е идеалното място да се излегнете върху одеяло и да слушате първокласна класика и джаз.

От Bluegrass до Blues

Запълвайки дупка в зимния график на Barter Theatre, януари Jams включва регионални и национални фолклорни, американски, блус и соул изпълнители. Съставът за 2015 г. включваше носителите на Грами Blind Boys of Alabama, виолончелистът-композитор Бен Сол и блус легендата Мейвис Стейпълс.

„January Jams вдъхва живот на близките ресторанти, магазини и хотели във време, когато туристическият сезон обикновено замира“, казва Костело.

Въпреки че събитията на Abingdon Music Experience дадоха определен тласък на музикалната сцена на живо в района, други места пускат музика на живо през цялата година. В допълнение към Bonefire Smokehouse, музикалният магазин на Capo е домакин на акустичен джем всяка събота вечер. Wolf Hills Brewing Co. сервира музика на живо от четвъртък до събота и е домакин на вечер с отворен микрофон във вторник, заедно със своята крафт бира. Главният пивовар Дрейк Скот видя по-голямо разнообразие от таланти, идващи през Abingdon през последната година.

„Когато имахме по-малко места, като че ли имаше повече фокус върху блуграс, казва той. „Това все още е широко разпространено, но виждаме също рок и блус. Сцената определено се развива и се надяваме да я направим възможно най-силна.“

Costello казва, че събитията на открито на CVB привличат и по-широка демографска група.

„Страхотно е да видиш широк кръг от хора, които идват на тези събития. Не е само за тълпата над 35 години. Децата могат да тичат наоколо и да играят на таг, докато родителите се събират на поляната или в бирената градина. Това са истински събития в общността.”

„Сцената определено се развива и се надяваме да я направим възможно най-силна.“

Популярна тема