Ако обичате лунна светлина, трябва да планирате пътуване до този окръг в Северна Каролина

Съдържание:

Ако обичате лунна светлина, трябва да планирате пътуване до този окръг в Северна Каролина
Ако обичате лунна светлина, трябва да планирате пътуване до този окръг в Северна Каролина
Anonim

Патриархът на този дестилатор в окръг Уилкс научи Джак Даниел (да, ТОЗИ Jack Daniel's) как да прави уиски. Пътуване, някой?

Уилкс Каунти Северна Каролина
Уилкс Каунти Северна Каролина

Окръг Уилкс, Северна Каролина, има дълга история на дестилиране и доскоро голяма част от това включваше незаконно производство и пускане на лунна светлина. Най-известните „блестящи бегачи“в региона в крайна сметка се превърнаха в някои от пионерите на NASCAR, като Джуниър Джонсън. Днес, когато законните дестилерии са разрешени, е вълнуващо да се видят жители на Уилкс, включително потомци на някои от „блестящите легенди“, споделящи семейни рецепти и традиции на открито. Районът привлече и нови дестилатори, които виждат потенциала в окръг Уилкс и искат да бъдат част от новата култура на спиртни напитки.

„Не мога да си представя по-добър бизнес в по-добро време, а възможност като тази се появява само веднъж в живота. Не се притеснявам за моята инвестиция.“

Call Family Distillers

Call Family Distillers е семейна афера, водена от собственика/главния дестилатор Брайън Кал, син на покойния Уили Клей Кал, местен фермер и бивш легендарен производител на лунни машини, допринесъл значително за усилията на района за туристическо наследство, свързани с до лунна светлина. По-големият Кал почина през 2012 г. на 73-годишна възраст и Брайън и други членове на семейството продължават усилията му да запазят тази част от историята на окръг Уилкс.

„Семейството има история на правене на уиски чак до преподобния Дан Кол през 1800 г., казва Брад Кал, който се занимава с бизнес операциите. „Откр. Кал беше лутерански свещеник в Тенеси, който също имаше магазин и продаваше уиски, което правеше в казан зад него. Той научи човек, който хората днес познават като Джак Даниел.“

Въпреки пазара на лунни напитки, класифицирани като неутрални зърнени спиртни напитки, Call Family го прави „правилно“, използвайки старите методи за един наистина отличителен продукт. Компанията също така използва традиционни рецепти за уиски с кисела каша, които включват местно бяло царевично брашно. Това са неотлежали продукти, верни на историята.

„Проектирахме и създадохме цялото си собствено оборудване, до бъчвите за дървена каша от 1000 галона, казва Кал. „Имаме уникален метод, използващ директна парна дестилация, [който е] роден в окръг Уилкс. Ние сме дом на най-голямата система за директно впръскване на пара днес. Комбинирахме старата технология с новата.”

Дизайнът на дестилерията също отдава почит на миналото, показвайки легендарния Chrysler New Yorker от 1961 г. на Willie Clay Call, любимата му „светеща кола“и други сувенири. Дегустациите се предлагат в дестилерията, а продуктите се предлагат в цяла Северна Каролина, онлайн и скоро в други югоизточни щати.

Дистилерия за медни бъчви

George Smith избра да отвори своята дестилерия в стария мебелен завод Key City, превръщайки бившата пещ за дърва на фабриката в свой център на операции и добавяйки прекрасен рустикален магазин за подаръци. Смит, бивш служител на IBM, започва с пивоварен клуб Charlotte, който го свързва с много вдъхновяващи хора, включително Бил Самюелс младши в Maker’s Mark в Кентъки. Самюелс стана ментор на Смит, запознавайки го с други майстори дестилатори и промишлени лидери във Vendome Copper & Brass, Independent Stave и други.

„Не мога да си представя по-добър бизнес в по-добро време, а възможност като тази идва само веднъж в живота, казва Смит. „Не се притеснявам за моята инвестиция.“

Той разказва за правенето на изключително автентично, изключително гладко „бяла светкавица“от окръг Уилкс, ръководено от майстор дестилатор Бък Нанс, който има дълга семейна история в лунното уиски. Царевицата и ръжта в рецептата се отглеждат местно.

„Има всички качества на бърбъна, с изключение на тези, създадени от отлежаването в бъчва, казва Смит. „Мисля, че ще се справи добре, когато започнем да поставяме малко в бъчви на бъдеща дата.“

Nance сам проектира оборудването на дестилерията, включително отличителния метод, който директно инжектира пара в кашата, подобно на процес на пастьоризация, което предпазва кашата от изгаряне и прави пълно ароматизирано уиски.

Обиколките се предлагат седем дни в седмицата. Продуктите на двата дестилатора се предлагат в Северна Каролина, но очаквайте скоро по-широко регионално разпространение в Югоизточна област.

Популярна тема