Защо Индианаполис, IN е страхотно място за живеене

Съдържание:

Защо Индианаполис, IN е страхотно място за живеене
Защо Индианаполис, IN е страхотно място за живеене
Anonim

Домът на Indy 500 го прави лесен за придвижване

Център на Индианаполис
Център на Индианаполис

Не е изненадващо, че първото нещо, което идва на ум, когато хората си помислят за Индианаполис, е Инди 500. Автомобилното състезание, което се провежда всяка година в Деня на паметта на пистата Индианаполис Мотор Спийдуей, бележи 100-то състезание в 2016. По-малко известни са дългогодишните усилия на Circle City да направи Индианаполис лесен за навигация, независимо дали пеша, с обществен транспорт или с кола.

„Преди 40 години тогавашният кмет Ричард Лугар имаше визия да превърне центъра в най-разходения център в Съединените щати, казва Крис Гал, вицепрезидент по маркетинг и комуникации за Visit Indy. През годините градът надгражда тази визия, създавайки, например, климатична система за пешеходни пътеки, която свързва главни дестинации в центъра като Circle Center Mall, Lucas Oil Stadium и Indiana Convention Center с паркинг и хотели.

„Като част от тази проходимост имаме 250 акра градско зелено пространство, наречено White River State Park, казва Гал, отбелязвайки, че паркът също е дом на атракции като държавния музей на Индиана, музея Eiteljorg и зоологическата градина на Индианаполис.

Култура, Градски транспорт, Спорт

Съвсем наскоро градът създаде Културната пътека на Индианаполис, градска пътека за велосипедисти и пешеходци с дължина 8 мили, която свързва половин дузина квартали. И тази година IndyGo, корпорацията за обществен транспорт на Индианаполис, ще отвори напълно модерен транзитен център на стойност 26 милиона долара, който обещава да подобри използването на системата за градски обществен автобусен транспорт, както и изживяването на водача.

Тези и други инициативи, ориентирани към транспорта, позволяват на Индианаполис да продължи да надгражда върху другите си силни страни, които включват разрастваща се местна спортна сцена, включваща Индианаполис Колтс от NFL и годишни автомобилни състезания като Crown Royal 400. Разбира се, Инди също е дом на Индиана Пейсърс от НБА и Бътлър Юнивърсити Булдогс, наред с други популярни отбори.

„Въпреки че баскетболът е изобретен в Масачузетс, той е усъвършенстван в Индиана и ние приемаме нашия баскетбол много сериозно, казва Гал, отбелязвайки, че Индианаполис е страхотно място за честване на един от най-добрите спортни филми, правени някога. Hoosiers е базиран на събитие в историческия Hinkle Fieldhouse, открит в кампуса на университета Butler, докато Plump’s Last Shot е в културния анклав на Broad Ripple.

Сега предизвикателството е да продължим да разгласяваме, че Индианаполис е много повече от страхотен спортен град с динамичен център – и да накараме хората да признаят, че в много отношения Indy е изпреварил своите време. Говорейки за ресторантите си, Гал отбелязва, че „ако Индианаполис беше измислил термина „от ферма до маса“преди 30 години, щяхме да сме оправдани. Заобиколени сме от множество ферми с богата на земеделие почва и нашите ресторантьори се снабдяват от местно ниво в продължение на десетилетия – преди тази фраза да бъде измислена и преди това да бъде модерното нещо, което трябва да се направи.“

Достъпни, подходящи за шофиране

Помага, че Индианаполис може да се похвали с разходи за живот, които са с 11 процента под средните за страната, има разнообразна икономическа база и има скромно задръстване за град с неговия размер.

„Виждаме, че семействата гравитират към Индианаполис заради достъпността и възможностите за шофиране, казва Гал – да не говорим за всички изкуства и културни атракции, които гарантират, че никога няма да има недостиг на неща за правене.

Много от кварталите на Инди са претърпели градско обновяване, като Fountain Square, югоизточно от бизнес района в центъра, е отличен пример.

„Беше възстановен [преди две десетилетия] и милениалите се завръщат, а бейби бумърите се завръщат“, казва Гал. „И все пак той е запазил своята здравина и чар и жителите и посетителите са привлечени от това.“

Въпреки че баскетболът е изобретен в Масачузетс, той е усъвършенстван в Индиана.

Популярна тема