9 причини да се преместите в Спрингфийлд, Мисури

Съдържание:

9 причини да се преместите в Спрингфийлд, Мисури
9 причини да се преместите в Спрингфийлд, Мисури
Anonim

Спрингфийлд: Добре закръглен град, който продължава да гради върху блестящата си репутация.

Център на Спрингфийлд, Мисури
Център на Спрингфийлд, Мисури

Спрингфийлд понякога е наричан „кралицата на Озаркс“или „родното място на Route 66“, но въпреки че градът е богат на история, най-добрите му дни изглежда предстоят. Разположен в югозападния ъгъл на щата, приблизително на еднакво разстояние между Сейнт Луис, Канзас Сити и Тулса, Спрингфийлд съчетава настроението на малък град с енергията на колежанско градче и удобствата на голям град. Още по-добре, разходите за живот са приблизително десет процента под средните за страната, а местната икономика - закотвена от индустрията на здравеопазването и големите търговци на дребно като O'Reilly Auto Parts и Bass Pro Shops, и двете със седалище тук - е добре позиционирана да продължи своя стабилен, надежден растеж. Жителите се радват на четири различни сезона и изобилие от възможности за отдих на открито. Нищо чудно, че все повече хора се местят в Спрингфийлд.

1. Портал към страхотното открито

Springfield/Greene County е благословен с повече от 100 парка, включително бижуто в центъра на Jordan Valley Park и близкия Lake Springfield Park, последният идеален за каяк и кану. Градът също така е особено приятелски настроен към велосипедистите, с широк набор от велосипедни пътеки, пътеки и зелени алеи както в града, така и извън него. Безбройните езера и потоци правят района особено популярен сред рибарите, които обичат да ловят лаврак и пъстърва, както и да ловят муха.

2. Фантастични пещери

Има и неща за гледане под земята. Мисури е известен като „Пещерният щат“заради хилядите пещери, открити (предимно) в южната половина на територията, 18 от които са отворени за обществеността. Но Спрингфийлд може да се похвали с уникален подземен терен. Fantastic Caverns е единствената пещера в Мисури, която предлага обиколка с кола, 55-минутно пътуване с трамвай, теглен от джип, където можете да видите – според официалния уебсайт – „пещерни образувания, които включват сталактити и сталагмити, малки сламки от сода, пещерни перли, [и] масивни колони и камъни, всяка от които не прилича на други.”

3. Единствени по рода си ресторанти

Springfield също може да се похвали с повече от своя дял от единствени по рода си заведения за хранене, всички почитани от местните жители. Има историческо кафене Gailey’s Breakfast Cafe, бивша аптека за газирани напитки, както и старинното „гмуркане“Pappy’s Place, което се посещава от любителите на барбекюто. И накрая, но не на последно място, има Casper’s, малко заведение за бургери и чили, намерено в хижа Quonset. „Вие не сте спрингфийлдианец, докато не сте яли в Casper’s“, твърди един рецензент на Trip Advisor.

4. Отличителни крафт пивоварни, винарни и микродестилерии

През последните години крафт спиртните напитки и бирата стават все по-голяма част от местната сцена за храни и напитки. Mother’s Brewing Company, Springfield Brewing Company, White River Brewing Company и Missouri Spirits са водещи, тъй като всички са в самия Спрингфийлд. Други обиколки и дегустации са на лесно разстояние с кола, а именно Stone Hill Winery и 7Cs Winery and Meadery, последната само на 30 минути северозападно от центъра.

5. Центърът е чудесно място за живеене, посетете

Въпреки че има много привлекателни квартали в и около Спрингфийлд-включително Фелпс Гроув, обявен за един от най-добрите квартали за завръщане на юг от списание Southern Living-центърът е може би най-завладяващата част от града, в която за живеене, отчасти благодарение на преобладаването на уникални магазини, ресторанти и търговци в района. Помислете за Kingdom Coffee and Cycles (комбиниран магазин за кафе и велосипеди) и Mudhouse Coffee, за да назовем само две.

6. Пазаруване в изобилие

Ако търсите национални търговци на дребно, помислете за Battlefield Mall (името идва от битката при Гражданската война при Wilson’s Creek), който може да се похвали със 134 магазина. Друга атракция е водещият магазин от 500 000 квадратни фута на Bass Pro Shops, който включва два музея: Националния музей на спортните оръжия на NRA и Залата на славата на стрелбата с лък.

7. Завладяващи изкуства и култура

Забележително е, че Спрингфийлд има местата – и таланта – за поддържане на изключително богата сцена на изкуството. Симфоничният оркестър на Спрингфийлд се намира в спиращата дъха акустично зала Juanita K. Hammons с 2 264 места в кампуса на държавния университет на Мисури. Наскоро реновираният театър Gillioz е домакин на Регионалната опера в Спрингфийлд и голямо разнообразие от концерти и представления на Бродуей.

8. Fields of Dreams

Местната професионална спортна сцена се оглавява от Springfield Cardinals, филиалът Double-A на St. Louis Cardinals от Мейджър Лийг Бейзбол. Отборът играе домакинските си мачове на Hammons Field с 8 000 места в сърцето на центъра. Отборите на Държавния университет на Мисури и Университета Друри са в центъра на стабилна колежанска спортна сцена, докато завиден набор от спортни комплекси и центрове за отдих улесняват обикновения гражданин да остане активен, да се забавлява и да остане здрав.

9. Академия по здравни науки в болница Mercy

Акцентът на общността върху здравеопазването, благосъстоянието и образованието помогна за създаването на една от най-интригуващите образователни програми в града. Академията по здравни науки в болница Mercy предоставя на 50 ученици от осми клас на Springfield Public Schools възможността да прекарат една година в Mercy, „учейки се през призмата на здравните науки в специално проектирани най-съвременни съоръжения за класни стаи.“

Според liveinspringfieldmo.com, „Здравеопазването е индустрия номер едно в растежа на нашия град, в която работят около 17% от общата ни работна сила“, което прави Академията на здравните науки представителен пример за това как местните лидери създават светло бъдеще за отделните жители и Спрингфийлд като цяло.

Популярна тема