Националната лаборатория на Айдахо помага за закрепването на Greater Idaho Falls, ID Economy

Съдържание:

Националната лаборатория на Айдахо помага за закрепването на Greater Idaho Falls, ID Economy
Националната лаборатория на Айдахо помага за закрепването на Greater Idaho Falls, ID Economy
Anonim

Начело в изследванията на ядрената енергия.

Национална лаборатория на Айдахо
Национална лаборатория на Айдахо

От 1949 г. Националната лаборатория на Айдахо (INL) е в челните редици на изследванията в областта на ядрената енергия. В първите дни, например, 52 пионерски реактора са проектирани и конструирани на място, включително първия реактор за производство на електричество с помощта на атомна енергия, който сега е част от Атомния музей EBR-1.

Въпреки че съоръженията в INL са изминали дълъг път от дните на извършване на изчисления с плъзгащи се линейки, това, което не се е променило, е огромното въздействие на INL върху Greater Idaho Falls, не само по отношение на местната икономика, но по отношение на качеството на живот в региона.

Изследване на ядрената енергия

Разположена на място с площ от 890 квадратни мили, приблизително 47 мили западно от Айдахо Фолс, INL е водещата национална лаборатория за развитие на ядрената енергия. Той включва усъвършенствания тестов реактор (първият тестов реактор в света), както и комплекса за материали и горива, където се провеждат изследвания на реакторни горива.

„Едно от важните неща, които нашата лаборатория прави, е не само да търси безопасно удължаване на живота на настоящите [ядрени] реактори, но и да гледа как изграждаме следващото поколение реактори, казва Лаура Шеле, ръководи външните работи в INL. „Как най-добре можем да осигурим енергията, от която светът се нуждае, използвайки ядрени средства?

Защита на критичната инфраструктура

Друг фокус на работата в INL е защитата на критичната инфраструктура.

„Критичната инфраструктура се отнася до онези сегменти от операции, които са важни за нашето икономическо здраве и безопасността на нашето население като цяло, казва Мисти Бенджамин, специалист по връзки с медиите в INL, имайки предвид неща като електрически услуги и транспортния сектор.„Ако възникне злонамерена атака, която прекъсне електричеството ни, това може да постави град, щат или държава в значителни сътресения.“

За щастие INL има инфраструктурата да прави тестове, които не са практични в реалния свят.

„Имаме тестови платформи, които включват електрическа мрежа и можем да направим тестове, които една електрическа компания не може или не иска да направи, защото не би искала да прекъсне захранването своите клиенти.”

STEM програми

INL също изпълнява ролята си, за да подпомогне подготовката на следващото поколение работници в науката, технологиите, инженерството и математиката. През 2014 г. INL инвестира $360 000 в подкрепа на STEM програми, които обслужват 80 000 студенти.

Текущите инициативи включват: Стажове, които дават на учениците от гимназията шанса да бъдат сянка на изследовател; и безвъзмездни средства за преустройство на класната стая до $10 000, които помагат на училищата да трансформират класните стаи в учебна среда, подходяща за STEM.

Айдахо Фолс: атмосфера на малък град, удобства в големите градове

И все пак чрез всички технологични постижения през последните десетилетия Айдахо Фолс успя да запази усещането си за малък град, въпреки че предлага удобства, които може да очаквате да намерите само в голям столичен район.

„Имаме много хора, които говорят за качеството на живот тук, казва Бенджамин. „Те разговарят с приятелските общности, където имаме добри училища, страхотен отдих през уикендите и шанса да бъдем близо до националните паркове Гранд Титън и Йелоустоун. [Айдахо Фолс] дава възможност на хората да балансират между работа и дом/живот.“

Едно от важните неща, които прави нашата лаборатория, е не само да търси безопасно удължаване на живота на сегашните [ядрени] реактори, но и да гледа как изграждаме следващото поколение реактори.

Популярна тема