Топ работодатели в Айдахо Фолс, ID

Съдържание:

Топ работодатели в Айдахо Фолс, ID
Топ работодатели в Айдахо Фолс, ID
Anonim

Разнообразната икономика включва енергия, лекарства и храна.

Извън Националната лаборатория на Айдахо, квадратна сграда
Извън Националната лаборатория на Айдахо, квадратна сграда

Най-добрите работодатели в Айдахо Фолс варират от производители на ядрена енергия до онлайн търговци на дребно, продаващи сапун. Айдахо Фолс се нарежда сред „Най-горещите малки градове в Америка“според Inc. Magazine, докато MSN Real Estate оценява Айдахо Фолс сред „Най-добрите малки градове в Америка“за качество на живот, перспективи за работа и разходи за живот. Градът разполага с разнообразна икономика и ето малко информация за петте най-добри работодатели:

Национална лаборатория на Айдахо

Този огромен комплекс от 890 акра е разположен във високата пустиня на източен Айдахо, между градовете Айдахо Фолс и Блекфут на изток и град Арко на запад. Много жители на Айдахо Фолс са сред 4000 служители, които работят в лабораторията. INL е създадена през 1949 г., има годишен бюджет от около $1 милиард и мисията й е да произвежда ядрена енергия.

Meleleuca Inc

Основана в средата на 80-те години на миналия век като малка стартираща компания в провинциален Айдахо, Meleleuca Inc. сега е компания за милиарди долари, която развива бизнес в 17 страни и се е превърнала в основен търговец на каталог и онлайн търговия на дребно. 1600 служители на компанията произвеждат редица уелнес продукти, които включват витамини, здравословни храни и добавки за намаляване на теглото, а също така произвеждат щадящи околната среда артикули като нетоксични продукти за почистване на дома заедно със сапуни и почистващи препарати без химикали.

Регионален медицински център на Източен Айдахо

С 1400 служители и 330 лицензирани легла, Регионалният медицински център на Източен Айдахо е отворен от 1986 г. Болницата има средно 43 000 посещения в спешното отделение годишно и никога не е отказала пациент. Персоналът включва 200 лекари, като 80 от тях са назначени в Айдахо Фолс през последните пет години. Годишната заплата на медицинския център е около 90 милиона долара, а EIRMC плаща повече от 20 милиона долара данъци в икономиките на окръг Айдахо Фолс и Боневил всяка година. Близо 300 здравни предприятия също се намират на 1 миля от болницата.

WinCo Foods

Хранителните стоки са специалитетът на WinCo Foods, верига супермаркети, притежавана от служители, денонощна, 7 дни в седмицата, която предлага хранителни стоки с отстъпка и насипни храни заедно с деликатес, пекарна и пицария Leonardi’s. Базираната в Бойс компания има 100 магазина в Айдахо, Аризона, Калифорния, Невада, Орегон, Тексас, Юта и Вашингтон, включително голямо съоръжение в Айдахо Фолс на N. Woodruff Avenue, в което работят около 500 души. Франчайзът на WinCo Foods е известен с това, че осигурява ежедневни ниски цени и първокласно обслужване.

Golden Valley Natural

Произведено от едър рогат добитък, отгледан в Източен Айдахо, Golden Valley Natural е основана през 1968 г. и се е превърнала във водещ производител на естествени и органични месни закуски. Компанията предлага висококачествено говеждо, биволско и пуешко месо без консерванти, нитрити или MSG добавки, а вкусовете им включват терияки, барбекю, черен пипер, сладко и пикантно и оригинално. Има и линия закуски със сушени плодове Stix. Голяма част от бизнеса на компанията произхожда от онлайн продажби и техният слоган е „Вкусете вкуса на Запада.“

Популярна тема