Айдахо Фолс, ID бизнес преглед

Съдържание:

Айдахо Фолс, ID бизнес преглед
Айдахо Фолс, ID бизнес преглед
Anonim

Разнообразните сектори включват здравеопазване, стомана, земеделие и INL.

Айдахо Фолс ID
Айдахо Фолс ID

Разнообразието е името на играта в Greater Idaho Falls, където няколко индустриални сектора допринасят за местната икономика. Ето някои от най-добрите двигатели и шейкъри в тази силна бизнес общност.

Здравеопазване

Idaho Falls е част от голям център за здравеопазване в три щата в източен Айдахо. Големите болници включват Регионалния медицински център на Източен Айдахо (който отпразнува своята 30-та годишнина през 2016 г.) и Медицински център Портнеуф, като и двата имат Травма II и NICU/Центрове за жени и бебета. Болница Маунтин Вю е съоръжение, собственост на лекари, с 600 служители; други водещи регионални заведения са Bingham Memorial Hospital и Blackfoot Medical Center.

Стоманена индустрия

Idaho Steel празнува своята 100-годишнина през 2017 г. и продължава да конструира и инсталира тежкотоварно оборудване за ресторанти и компании за преработка на храни по целия свят. Cives Steel произвежда стомана както за промишлени, така и за търговски приложения в северозападните региони на САЩ и Канада, докато Premier Technology Inc. в Blackfoot е високотехнологично производствено съоръжение за уникални продукти и решения от дизайна до доставката. Spudnik Equipment Company LLC е производствено съоръжение, произвеждащо селскостопанско оборудване, фокусирано главно върху производството на картофи и захарно цвекло, а Diversified Metal Products е ядрено и промишлено производствено съоръжение с пълен набор от услуги в Айдахо Фолс.

Земеделие и храни

Golden Valley Natural наскоро завърши капиталова експанзия на стойност $14 милиона за производство на натурални месни продукти и закуски, продавани по целия свят, докато Basic American Foods има близо 1000 служители, които произвеждат дехидратирани картофи и боб. Idahoan Foods, със седалище в Айдахо Фолс, с завод за преработка и опаковане наблизо, произвежда картофено пюре за бързо приготвяне от известните айдахо червенокоси. Potandon Produce води Северна Америка като търговец и дистрибутор на пресни картофи и лук, включително изключителните лицензионни права за марките Green Giant. J. R. Simplot Company е една от най-големите частни компании за храни и агробизнес в нацията, с множество съоръжения, фокусирани върху хранителни продукти, химикали и торове. Broulim’s Fresh Foods отвори супермаркет от 63 000 квадратни фута в началото на 2016 г. в Ammon в Sandcreek Commons, пълен със сандвич бар, прясно суши и Dairy Queen в магазина.

Национална лаборатория на Айдахо

Най-големият работодател в Greater Idaho Falls е Националната лаборатория на Айдахо, комплекс от 890 квадратни мили във високата пустиня на Източно Айдахо. INL се управлява от Battelle Energy Alliance и е водещото съоръжение за ядрена научноизследователска и развойна дейност за Министерството на енергетиката на САЩ. Други изпълнители, базирани на енергия в региона, включват Bechtel Marine Propulsion, който управлява завода за военноморски реактори в Айдахо, и Fluor, новоназования изпълнител, управляващ проекта за почистване на Айдахо. Други компании подизпълнители включват North Wind, Portage, SN3 и други.

Други топ работодатели

Глобалният комуникационен гигант CenturyLink има голямо присъствие в Източен Айдахо, не само със своите бизнес услуги и телекомуникационно покритие, но и със своите кол центрове, в които работят около 500 души. Melaleuca Inc. е родна компания за милиарди долари и най-големият производител на потребителски пакетирани стоки в северозападната част на Тихия океан, с пълна гама от уелнес продукти и функционални храни за подобряване на здравето и подобряване на храненето.

Център за иновации в Айдахо

Предоставянето на ресурси на малки, нововъзникващи компании и предприемачи е мисията на Центъра за иновации в Айдахо. IIC отдава под наем офис пространство на стартиращи фирми и предоставя рецепция, телефонни системи, секретарски услуги, офис консумативи, оборудване и конферентни зали.

Популярна тема